Маде ин Југославија

Член од
17 ноември 2014
Мислења
2.215
Поени од реакции
3.462
Кои контрадикторни глупости ги изнатресе!

Тогаш месото пошто било луксуз морало да си купиш сам прасе и сам са си го угоиш па да го заколиш и да го јадеш цела година. Денес се гоиш секој ден со месо и обезитас ти било проблем. Тогаш се немало што да се јаде бре! Вчерашен леб си јадел! Зашто сега не си купиш прасе и да го гледаш? Денес идеш директно во месара и си купуваш. Се аздиса а?

Факултет тогаш било тешко да се запишеш и тие малку места што биле бесплатни што викаш биле заземени од внуците и синовите на гољемците на КПЈ, а тие што немале врски биле генетски одпадок. Денес на секој му се пружа шанса што сака да учи!

Екскурзиите ти биле луксуз (ова само по себе збори кој стандар на живот сте го имале)

Одмор бесплатен во работничко одмаралиште кога ќе ти дојде редот. Звучи легитимно, кога ќе ти дојде редот бе?!?!

Војскате ве спремале цел живот за украинско сценарио а сега и сам гледаш дека сета таа причина за војна во Украина е најголема глупост. Која мифка генерација сте се покажа во југословенските војни и сега со глсањето на муртинскиот.

Гледам секој ден си идеш на гости кај Јоже од Словенија и Мирко од Хрватска со тие твои доживотни пријатели.

Здравството си е прича само за ссбе. Тогаш во таа камено доба дури и денешното здравство кое е супер умрено е каде каде подобро кога се лежело 6 недели за еден инфарк на одделение со 90% смртност. Ко преживи причаче.

Тито немаше да умре во Словенија ако добиеше денешна терапија во Скопје.
Aj ko ce zavrschish so horor filmot javi se.


Vo godinata kolevme 2 prasina ca. 120kg i
Pola tele.
Na fakultet bev a tatko mu besche obicen rabotnik i jas ne bev prvenec vo generacijata.

Denes sekoja budala na fakultet pogotovo vo Tetovo i diplomi kolku sakash.
Procitaj shto pishuva denovive po vesnici.
Se razbira deka ima i vredni i zasluzhni deca.

Najdobrite lekari vo Makedonija se tocno tie shto studirale 65-85 god. Primeri kolku sakash.
Vo vremeto direktor na kralskata bolnica vo london besche Prilepcanec sega ako e zhiv sigurno e okolu 72 godini.

I da BESPLATEN odmor koga ve ti dojdi redot i ako zasluzhis!
Sega besplaten odmor mozhis da sonuvash.

I ova beshe posleden post so tebe za temava.
 
Член од
6 декември 2022
Мислења
972
Поени од реакции
1.462
Кои контрадикторни глупости ги изнатресе!

Тогаш месото пошто било луксуз морало да си купиш сам прасе и сам са си го угоиш па да го заколиш и да го јадеш цела година. Денес се гоиш секој ден со месо и обезитас ти било проблем. Тогаш се немало што да се јаде бре! Вчерашен леб си јадел! Зашто сега не си купиш прасе и да го гледаш? Денес идеш директно во месара и си купуваш. Се аздиса а?

Факултет тогаш било тешко да се запишеш и тие малку места што биле бесплатни што викаш биле заземени од внуците и синовите на гољемците на КПЈ, а тие што немале врски биле генетски одпадок. Денес на секој му се пружа шанса што сака да учи!

Екскурзиите ти биле луксуз (ова само по себе збори кој стандар на живот сте го имале)

Одмор бесплатен во работничко одмаралиште кога ќе ти дојде редот. Звучи легитимно, кога ќе ти дојде редот бе?!?!

Војскате ве спремале цел живот за украинско сценарио а сега и сам гледаш дека сета таа причина за војна во Украина е најголема глупост. Која мифка генерација сте се покажа во југословенските војни и сега со глсањето на муртинскиот.

Гледам секој ден си идеш на гости кај Јоже од Словенија и Мирко од Хрватска со тие твои доживотни пријатели.

Здравството си е прича само за ссбе. Тогаш во таа камено доба дури и денешното здравство кое е супер умрено е каде каде подобро кога се лежело 6 недели за еден инфарк на одделение со 90% смртност. Ко преживи причаче.

Тито немаше да умре во Словенија ако добиеше денешна терапија во Скопје.
Твојот мил независен Туѓман умре у Америка, така? Од јакото здравство во независната и осамостоена Хрватска. Тито у југословенската Словенија умре, не у Америка. Шо сега здравството си е причина сама за себе, нема кој да те прегледа- џабе опрема. Болен пеш шпарташ низ Скопје оти улици се блокирани, раскопани, унередени.
Дека месото од коливо е органско, без антибиотици, генетски немодофоцирано и од домашна сорта стока се подразбираше. Во денешна независна Македонија такво месо треба со детективи да го бараш.
Југословенските војни: значи виде дека задолжителниот воен рок има предност- сите знаат да пукаат, да го чистат оружјето, да го наполнат. Не дај Боже од твојата мифка генерација да чекаме да ја брани Македонија од нешто слично на Украина- со твитови ли ќе ги гаѓате напаѓачите?! Млади, дебели и тапи дустабанлии во одбрана на Македонија.
Предност при запишување на факултет имаа младинци од неразвиени подрачја и малцинства (национални малцинства, не сексуални и мултиполови). На младите инжењери, научници и доктори им следеа бесплатен стан и гарантирано вработување.
Тогашната работничка класа доаѓаше на ред да иде на одмор на места кои сега се сметаат за монденски. Денешната работничка класа за одмор на тие места денес треба да подигне саглам кредит за којшто треба да си го заложи десниот бубрег.

Денес на секој му се пружа шанса што сака да учи!
И? Гледам се отепавте сегашнава згасната младина од учење, телефонот за раци ќе ви зарасне. Школски систем што успешно произведува неписмен кадар.
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
5.949
Поени од реакции
6.396
Твојот мил независен Туѓман умре у Америка, така? Од јакото здравство во независната и осамостоена Хрватска. Тито у југословенската Словенија умре, не у Америка. Шо сега здравството си е причина сама за себе, нема кој да те прегледа- џабе опрема. Болен пеш шпарташ низ Скопје оти улици се блокирани, раскопани, унередени.
Дека месото од коливо е органско, без антибиотици, генетски немодофоцирано и од домашна сорта стока се подразбираше. Во денешна независна Македонија такво месо треба со детективи да го бараш.
Југословенските војни: значи виде дека задолжителниот воен рок има предност- сите знаат да пукаат, да го чистат оружјето, да го наполнат. Не дај Боже од твојата мифка генерација да чекаме да ја брани Македонија од нешто слично на Украина- со твитови ли ќе ги гаѓате напаѓачите?! Млади, дебели и тапи дустабанлии во одбрана на Македонија.
Предност при запишување на факултет имаа младинци од неразвиени подрачја и малцинства (национални малцинства, не сексуални и мултиполови). На младите инжењери, научници и доктори им следеа бесплатен стан и гарантирано вработување.
Тогашната работничка класа доаѓаше на ред да иде на одмор на места кои сега се сметаат за монденски. Денешната работничка класа за одмор на тие места денес треба да подигне саглам кредит за којшто треба да си го заложи десниот бубрег.


И? Гледам се отепавте сегашнава згасната младина од учење, телефонот за раци ќе ви зарасне. Школски систем што успешно произведува неписмен кадар.
Сјебавте две држави и ги избркавте младите од државата. Која излапена мифка генерација си типичен пример и пак не ти доаѓа умот.

Немам што да ти коментирам више!
 
Член од
6 декември 2022
Мислења
972
Поени од реакции
1.462
Сјебавте две држави и ги избркавте младите од државата. Која излапена мифка генерација си типичен пример и пак не ти доаѓа умот.

Немам што да ти коментирам више!
:lolzz: од шест предвоени мифкарници од држави се направи една солидна држава за која се решаваше во нејзиниот главен град а не во... клозетите на Брисел. За чие време и селата и градовите беа полни. Сега не само шо селата се празни, низ внатрешноста и градовите се празни. Пост-југословенските држави си се враќаат на старата пред-југословенска мифка ситуација.
Анкета низ младината на пост-југословенска Македонија (и тоа скорешна анкета) околу иселувањето: 80+% сериозно планираат да се иселат од Македонија. Од што толку многу подобро се живее во пост-Југословенското доба секое работоспособно пиле гледа да ја прелета границата.
Твојот проблем со мојата генерација е што сеуште нѐ има сведоци на доба подобро од денешното во поглед на клучните ставки на здравјето на една нација. Ние знаеме дека се може подобро од оваа денешна поплава на морален, интелектуален и здравствен гној во кој ти уживаш да пливаш оти одбиваш да знаеш за подобро.
Нема да коментираш више? Ја да видам и тоа чудо...
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
5.949
Поени од реакции
6.396
:lolzz: од шест предвоени мифкарници од држави се направи една солидна држава за која се решаваше во нејзиниот главен град а не во... клозетите на Брисел. За чие време и селата и градовите беа полни. Сега не само шо селата се празни, низ внатрешноста и градовите се празни. Пост-југословенските држави си се враќаат на старата пред-југословенска мифка ситуација.
Анкета низ младината на пост-југословенска Македонија (и тоа скорешна анкета) околу иселувањето: 80+% сериозно планираат да се иселат од Македонија. Од што толку многу подобро се живее во пост-Југословенското доба секое работоспособно пиле гледа да ја прелета границата.
Твојот проблем со мојата генерација е што сеуште нѐ има сведоци на доба подобро од денешното во поглед на клучните ставки на здравјето на една нација. Ние знаеме дека се може подобро од оваа денешна поплава на морален, интелектуален и здравствен гној во кој ти уживаш да пливаш оти одбиваш да знаеш за подобро.
Нема да коментираш више? Ја да видам и тоа чудо...
Моите баби и дедовци се починати во време на Југославија во болници каде само ги гледале тогашните доктори и гатале. Со еден збор починати се од компликации поради несоодветна терапија и потоа се лажирани дијагнозите.

Селата како нема да се изпразнат кога нема вода, нема канализација, нема асфалтен пат? Додека ќоравиот загорац серел по 100 вили низ Југославија во мермерно вц со мермер од Бразил.

Со тоа што го величиш ова, јасно е зошто одиде у п.м. државата. Од ваква безкичмена мифка генерација ко вашата! Без кичма ве родиле сите!
 
Член од
6 декември 2022
Мислења
972
Поени од реакции
1.462
... Немам што да ти коментирам више!
Бреј срце зајачко не додржа ни два саати ова твое ветување. За на форум да додржиш збор не те бива, не дај Боже за други поозбилни работи. И после на други им викаш немале кичма. Ја погледни се ти прво каков си.
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
5.949
Поени од реакции
6.396
Бреј срце зајачко не додржа ни два саати ова твое ветување. За на форум да додржиш збор не те бива, не дај Боже за други поозбилни работи. И после на други им викаш немале кичма. Ја погледни се ти прво каков си.
Глуп си
 
Член од
6 декември 2022
Мислења
972
Поени од реакции
1.462
Еве ја на Кадаиф генерацијата на дело, летниот распуст го поминале играјќи Call Of Duty и мислат тоа ќе ги спреми да идат во украинската легија на странците Моцарт (70% губитоци на фронт) инструкторот на Моцарт од американските маринци мистер пуковник косата му иде да си ја кубе кого му пратиле како регрути:

Ukrainians are struggling to get new recruits into the line to replace the losses, Milburn admitted, noting that about 80% of the people sent to Mozart for training have never fired a weapon before.
“Пер, а бе пушкава не изгледа како на игрицата, како се откочува?“
“Пер, купи мод за потопло време, смрзнавме тука.“
:pos:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom