Aj ko ce zavrschish so horor filmot javi se.Кои контрадикторни глупости ги изнатресе!
Тогаш месото пошто било луксуз морало да си купиш сам прасе и сам са си го угоиш па да го заколиш и да го јадеш цела година. Денес се гоиш секој ден со месо и обезитас ти било проблем. Тогаш се немало што да се јаде бре! Вчерашен леб си јадел! Зашто сега не си купиш прасе и да го гледаш? Денес идеш директно во месара и си купуваш. Се аздиса а?
Факултет тогаш било тешко да се запишеш и тие малку места што биле бесплатни што викаш биле заземени од внуците и синовите на гољемците на КПЈ, а тие што немале врски биле генетски одпадок. Денес на секој му се пружа шанса што сака да учи!
Екскурзиите ти биле луксуз (ова само по себе збори кој стандар на живот сте го имале)
Одмор бесплатен во работничко одмаралиште кога ќе ти дојде редот. Звучи легитимно, кога ќе ти дојде редот бе?!?!
Војскате ве спремале цел живот за украинско сценарио а сега и сам гледаш дека сета таа причина за војна во Украина е најголема глупост. Која мифка генерација сте се покажа во југословенските војни и сега со глсањето на муртинскиот.
Гледам секој ден си идеш на гости кај Јоже од Словенија и Мирко од Хрватска со тие твои доживотни пријатели.
Здравството си е прича само за ссбе. Тогаш во таа камено доба дури и денешното здравство кое е супер умрено е каде каде подобро кога се лежело 6 недели за еден инфарк на одделение со 90% смртност. Ко преживи причаче.
Тито немаше да умре во Словенија ако добиеше денешна терапија во Скопје.
Vo godinata kolevme 2 prasina ca. 120kg i
Pola tele.
Na fakultet bev a tatko mu besche obicen rabotnik i jas ne bev prvenec vo generacijata.
Denes sekoja budala na fakultet pogotovo vo Tetovo i diplomi kolku sakash.
Procitaj shto pishuva denovive po vesnici.
Se razbira deka ima i vredni i zasluzhni deca.
Najdobrite lekari vo Makedonija se tocno tie shto studirale 65-85 god. Primeri kolku sakash.
Vo vremeto direktor na kralskata bolnica vo london besche Prilepcanec sega ako e zhiv sigurno e okolu 72 godini.
I da BESPLATEN odmor koga ve ti dojdi redot i ako zasluzhis!
Sega besplaten odmor mozhis da sonuvash.
I ova beshe posleden post so tebe za temava.