МАКЕДОНИЈА - Хрватска 08.09 2015 Вторник, 21:00

Статус
Затворена за нови мислења.

DoYouEvenPitchBro

How you doin'?
Член од
10 август 2015
Мислења
444
Поени од реакции
273
Може да се пласираме да, ама дека потоа се е можно не знам баш...годинава пак го смениле форматот, нема втора фаза со 2 групи по 6, туку директно нокаут, осмина-финале. Што значи ако ни се падне Литванија како прва од другата група тука ни е крајот, со другите можда имаме некои шанси.
А кој вика дека Литванија ќе е прва во групата многу е израмнето таму а и литванците не се ништо посебно
Ех да имавме некој класа амер како Бо вака од Хендрикс немаме некоја корист засега
 
W

wicked_1

Гостин
Кој к*р ви е крив Самарџиски?
Он треба да е крив и за Трајковски и Хендрикс кои неможат да фатат 1 мочан скок?
Која е улогата на Хендрикс не ми е јасно...на што е замена(?), бекап опција(?), дефанзивно присуство у рекет?
 
Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Ѓуро кога ја подаде висока у аут на крајот...па и се смее :pos:
Нубетина !
Ne zbori taka ima igrano za koledz vo usa, so negovoto dragoceno iskustvo od tamu moze mnogu da pomogne na ovaa reprezentacija !
 

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.080
Поени од реакции
4.922
Ако тепаме утре и Грците ни го учукаат им пуштат на Холандија можеме да го изедемо пошто имаме многу лоша кош разлика :D
 

DoYouEvenPitchBro

How you doin'?
Член од
10 август 2015
Мислења
444
Поени од реакции
273
Ние и хрвативе имаме најслаби амери како што ми се гледа тој нивниот денес не ни влезе незнам ни што земаат тие просечни амери на толку квалитетни хрватски кошаркари или земи некој јак или ич не земај[DOUBLEPOST=1441747914][/DOUBLEPOST]
Ако тепаме утре и Грците ни го учукаат им пуштат на Холандија можеме да го изедемо пошто имаме многу лоша кош разлика :D
Ако тепаме утре секако се пласираме имаме подобар меѓусебен потребно е само и холандија да загуби од хрватска
 
G

Goldie

Гостин
Хендрикс со очајна игра, 2-3 шута за два поени утна кога беше тесен резултатот и после почнаа да се одлепуваат Хрватите а овој идиотот Србиновски што сакаше да направи ни самиот незнае.. го лупна 10 минути на клупа Дамјан баш кога му тргна со тројките :facepalm:
 
Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Тоа е што е, тие се играчите што ги имаме можеше оваа утакмица и да има и понеизвесна завршница па макар ид а продолжевме со шут за три ама од позиции кога топката кружи и доаѓа до играч што има позиција за три. Во вториот дел многу од обидите за три ни беа изнудени, или во последни секунди или играчот што ја води топката од безидејност наеднаш шутира за 3. Секогаш поголема е шансата да се погоди три кога некој наместен на линија од три ќе добие топка отколку тој што води изнудено да шутира за три.
Трајковски имаше многу непромислени и избрзани потези, одбраната на моменти ни спиеше особено под кош на наши три играчи еден Хрват ни правеше офанзивен скок и тоа повеќе пати.
Исто така у второ полувреме и судиите им дозволија многу груба одбрана на Хрвативе и тука почнавме да губиме топки и да шутираме изнудено. Не викам дека ако го немаше горново сигурно ќе победевме ама сепак ќе беше многу понезивесна уткамица.
Самарџиски имаше грешки ама оваа утакмица му беше каде каде подобра од прехтодните две. Трајковски мислам дека направи најмногу глупости а за Ѓуровски уште не ми е јасно зошто е во репрезентација.
Се надевам дека нема разочарување кај тимов после утакмицава и утре сконцентрирано на победа против Грузија.
 

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Brodot pocna da pocne posle fadeaway sutot na debilot Trajkovski.Kako moze da si dozvoli profesionalec da pravi takvi gluposti,stvarno ne znam.Ne mu ide pametot nikako.
Posle nego,imase nekolku minuti soliranje od site i tolku bese.

Samarot posle odlicniot start,se ispicka edno 2-3 pati vo vtoro poluvreme.Dzabe mu e,toj treba na baenje da odi.A vo prvo poluvreme posle odlicniot pas na Ilievski,mesto da pokaze sila so zakucuvanje,toj kako nekoe pice polozi.:facepalm:Ivan treba da go leci od visoki igraci i obrac.

Simonovski pravi dva tri cekori i koci umesto.I abs-ot go ima zaebano.Topka ne znae da vodi dibekot.

Gjurovski e prica za sobom.

Zosto pobogu ja smenija odbranata vo zonska vo vtoro poluvreme..Se otkinaa od trcanje prvo poluvreme,a budalite se resavaat na zonska odbrana koja bara epten mnogu trcanje i pred se kosarkarska intelegencija.Kakov uzasen poteg na Srbinovski i strucniot stab.

Da igras zonska odbrana so vol kako Hendrix,Samarot i anti talenti vo odbrana kako Gjurovski,Kostovski,Simonovski,Trajkovski itn.
Igraj si standard odbrana covek na covek,sto izmisluvaat topla voda so ovie igraci.

Lele Hendrix pederot kolku e nezainteresiran.:facepalm:Pa dobro be,ne primetija za kakov degen stanuva zbor.Blokovite sto gi postavuvase mu bea blago receno,katastrofalni.:toe:Ne se ni trudese.A i opasno ja razbira zonskata odbrana.
I Trajkovski da ne go zaboravam od aspekt na postavuvanje blokovi.

Hrvatska ima najlos naturaliziran igrac,nie odma posle niv.Realno Draper ne e los igrac,ama nikako ne im odgovara.Ne znam dali ne primetuvaat ili cisto go zemaat za rotacija.

Igraci na pozicija 4/5 da ne znaat da postavat blok e epten mizerno.

Vojdan igra mnogu poloso od minatoto Evropsko.Dali e toa poradi sto go forsiraa kako glaven lider ili ima pad na formata,ne znam.

Zonskata odbrana(koja bese kriminalna) i prifakanjeto na brzata igra na hrvatite,bea glavnite krivci za visokiot poraz.

Nie barame poveke kosevi vnatre od reketot,ama zaboravame deka imame pice centar,nezainteresiran Amerikanec,kur mu e-dvor mu e krilen centar i edna grmada trojkasi.Em visocinata e problem.

Stilot si odgovara,bar jas taka mislam.

Drugo e so razbivaci kako Cekovski,Gecevski,Antic.Tie ne se plasea da slezat pod reket,momentalnive da.

Raduva igrata od prvoto poluvreme i mislam deka gi dobivame gruzijcite.Tie se raspasana banda bez komanda,dzabe im e Kokoshkov.Pachulia igra kolku da se rece.Mislam deka Shengelia ke bide najopasen.
 

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Не испрдеа а?
Балетанките и другата утакмица да си ги носите!!!
 
Член од
1 септември 2014
Мислења
5.147
Поени од реакции
7.850
Сега да им е јасно на сите кои го бараа Бојан во ростер на претходните собири зашто го немало. Ваква индијанска игра не знам како е можно да се игра. 5 напади по ред ладнокрвно ја пали преку рака, ни Мајкл Џордан не шутирал така.
Има тројца играчи на паркет што во одбрана се антиталенти, кондицијата ни е на ниво на Овче Поле на времето, играме зона што бара трчање и покривање. Не сфаќам најсериозно.
Хрвативе се класа над нас, толку е силата, само барем сум задоволен од дечкиве вечерва. Прво полувреме супер, второ се трудеа сите, само толку се можеше.
 

DoYouEvenPitchBro

How you doin'?
Член од
10 август 2015
Мислења
444
Поени од реакции
273
Моментот кога Владо со поглед го уби Пеџа кога овај закасни на пик ен рол да прими топка:lolzz:
А имаше уште еден јак момент кога кога Војдан беше лут на Пеџа бидејќи овај градејќи се ја заборави топката и Самарот му се накурчи и му вика што сакаш бе ќути:facepalm: кој куртон е само, а и Хендрикс страшно почна да ме нервира ни мотивација има ни се труди очобол со подобар амер ќе бевме каде каде подобра екипа
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.779
Поени од реакции
83.936
@dragonsky Ај отвори тема за со Грузија жити кариера :unsure:
А бе за отварање ќе отворам не е проблем, али ми е да не замарам со теми...а и башка немаме некој договор секоја утакмица различен отварач да има ? Вака ќе испадне само за лајкови отварам..


А он топик...па добри сме бе...20 минути кондиција имаме..

Јас искрено ќе бидам презадоволен со 4то место во групава....ако Литванија заврши не-прва во другата група....ама знаејќи ја среќата...ќе најдеме начин пак да ги сретнеме...
Со грузија ќе биде јакото...очекувам инфаркт меч..другото мање више е очекувано...големи порази од хрватска и грција не се чудo.
 

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
А бе за отварање ќе отворам не е проблем, али ми е да не замарам со теми...а и башка немаме некој договор секоја утакмица различен отварач да има ? Вака ќе испадне само за лајкови отварам..
Ти ја отвараш оваа. За наредната со Словенија, ако има друг кандидат навремено ќе се пријави. :)
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom