МАКЕДОНИЈА - Словенија 10.09.2015 Четврток, 15:00

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Денес, Македонија го игра последниот меч од својата група, а многу лесно ќе значи и последен меч за ова Европско првенство, доколку не успееме да ја совладаме фаворизираната Словенија. Игорче вчера губеше струја, па за време на мечот со Грузија правеше пресметки како денес ќе треба да ги победиме Јанезите со над 20 поени разлика што не е точно, нам и победа од 1 кош разлика ни значи (веројатно) пласман во 1/8 финалето. Но после вчерашното разочарување и дебакл од Грузија, прашање е како да се дојде до победа против една екипа која е за една класа подобра од нашиот вчерашен противник? Се надевам играчите и штручниот штаб го знаат одговорот на ова прашање, па се надевам на многу, многу подобро издание на нашите и секако на победа.

Напред Македонија!!! :oeoeoe:
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Грузија не смачка а Словенија ќе не мачка. Така да оваа година многу разочарувачки е. Денеска кога мислев дека ќе ја Тепаме грузија пошто нели ни требаше победа а и некако сите очекувавме дека ќе ја поминеме Грузија на крај испадна дека премногу сме верувале во нешто што воопшто не е реално за остварување, доста потфрливме а реално многу имавме шанси да успееме да направиме некој успех ама ете нешто никако не тргна од рака не е битно кој е виновен битно е дека треба да се сменат многу работи и да се гледа реалната слика до крај сме. Од словенија сигурен сум дека ќе изгубиме бидејќи сепак Словенците имаат тим и добро играат така да куферите назад и фаќање за работа да се средат работите бидејќи ќе кажам пак имаме навистина добри дечки само треба нешто да се смени и да профукционираме.
 
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.041
Поени од реакции
7.062
Успех би било да загубиме до 10 поени разлика.
 

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.650
Поени од реакции
9.855
Или играчиве ќе се надминат себеси и ќе победат, или ќе крахираат и ќе доживееме нов дебакл.
Поверојатно ми е ова второво...
 

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Кога ќе го видам ова знамево како се мафта ме потсеќа на Сунгерот Боб и ме лазат морници
Епа? Зошто мислиш дека го напишав и текстот заедно со знамето? :D
 

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.372
Поени од реакции
42.563
Ќотек ќе има утре, има да им ебеме мамата. :D

Најлошо е што ќе влезам во мечот со надеж за победа, и на крај многу веројатно пак ќе се изнервирам. Уште полошо ќе биде да тепаме тесно, и на крај Хрватска да изгуби од Грузија и да ни го начукаат со се јајца. xD
 
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.490
Поени од реакции
4.042
Какво надминување, какви бакрачи. Ќе изгубиме и ќе се вратиме во Скопје,а допрва на Македонија и следуваат лоши резултати во кошарка.
 

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.612
Поени од реакции
31.817
Ќе си изгубиме поштено........................само да не е премногу.
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.811
Поени од реакции
83.989
Е па сеа..то е..

Изигравме срање, цела нација е максимално деморализирана.

Мечов е финале за нас.

Нашиве треба да бидат максимално мотивирани. После ова денеска а и поразот од Хрватска мислам дека играчиве ако не се обидат барем да направат нешто, ако не ни покажат желба како денеска тогаш сите колективно нека прекинат да се бават со спорт.

За вакви моменти спортисти треба да живеат. Кога имаш меч за 1/8 финале, за изненадување, за да им покажеш на хејтерите дека се грешка.

Не барам многу, само нека се обидат барем нека држат разлика до крај колку да се понервираме (за последен пат)

Мои очекувања за мечов: Прво полувреме губиме околу 10 разлика. Во трета намалуваме малкуцка.Ја почнуваме 4та со намалување на 3-4 поена разлика...и од тука што ќе прават играчите зависи од нивната мотивација за изненадување.

Реално кога губиш како младо магаре и играш аматерски против екипа ко факинг Грузија нема што да се очекува против Словенија освен некој кежуал пораз ко ова погоре што го опишав (негде 7 разлика да изгубиме иако сме се доближиле)

Ама ајде..шанса има, Словенија не е Грција а не е ни Хрватска, сигурни се за следна фаза...зошто да не се надеваме барем.


Гоу наши!

И барем мислете позитивно...ако изгубиме утре ќе имаме цела година Самарџиски-free ТВ програма! :vozbud:

(inb4 цела вечер Самарџиски ги чита коментарите на интернетот и утре завршуе со 45 поена,15 скока и 6/6 шут за три и 3 забременети словенки)

 

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Omic ke pravi ofanzivni,ako igraat kako dosega.Soliden centar e,ke pravi dosta problemi.Znae da vleze vo problem so fauli,taka da ke treba malce nasite macinja pod kos da go 'rcnat.

Go nemaat Goran Dragic,ama zatoa e tuka Zoran.:icon_mrgr:Pred nekoj den Zdovc go kritikuvase deka premnogu solira i forsira od kaj ke stigne.Nezgoden igrac.

Ne daj boze Prepelic da ima svoj den,bidejki gotovi sme od start.Majstor od linijata 6.75.

I Blazic se razigra.Na posledniot natprevar protiv Grcija 27 kosa.:cuc::eek:

Mozebi uste Klobucar taka po zaeban igrac,ama ovie prvive 4 se najopasnite.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom