Не го пратев европсково првенство во кошарка затоа што премерени ми се карактерите, волјите, менталитетите и состојбите. Уште со смената на селекторот а без оправдана причина се виде дека се работи за испореметени вредности. Не знам Џикиќ каков тренер е ама знам дека со нова млада генерација успеа без потреси да обезбеди пласман за Европското превенство. Таму каде нема благодарност, таму нема благослов за успех. Животот е судир на волји и не може да се очекува успеси од луѓе со млитав однос, слаба волја, почнувајќи од оние горе, па до оние долу. Не може да успее некој кој си мисли со алиби игра нешто може случајно ќе испадне на добро. Однапред беше познато што ќе испадне. Затоа не пратев, не сакав да доживувам болки и нервози. Секоја чест за вложувањата од Владо Илиевски.
ne e bas taka... se sekavam koga pastirot sakase da go trgne hadjiristeski, mu otkrija i falc diploma, a komunjarite ripnaa drzavata da ne se mesa vo fudbalot, fifa i uefa i se nad pravnite sistemi na banana drzavite .... a dojde i PlatiMi licno vo Skopje...a kosarkata e druga problematika, klubovite se partiziraa... no koga ke se pojavi tret silen klub ke ima nesto, do togas nistoКриминалната структура за жал влезе во сите сегменти на нашиот живот, се додека грујоварат по системот ние ќе тонеме. Зашто баш сега се смени цела структура во МКФ, зашто пред неколку години баш се смени цела структура во ФФМ. Ама мора ли во секој сегмент од нашиот живот да се присутни и да грујоварат, да крадат и да искористуваат?
У реду е дека сме 4та европска сила.Брендан Роџерс напиша 180 страни како да го претвори пак Ливерпул во велесила. Пеце и компанија треба да напишат книга како во само 4 месеци се претвора 4тата сила (кошаркарска) во Европа, во 24та. И еден најголем спортски успех кој го имавме, не успеавме да се надоградиме, напротив типично за нас простото и лузерското по менталитет македонче, го уништивме. И после се чудиме зошто сме инфериорни во спортот. Ете затоа.
Многу ми е криво за Владо. Права штета што ваков кошаркар, вака неславно ќе ја заврши својата репрезентативна кариера. И тоа најмалку по негова вина. Тие труповите кои само фигурираа на Европсково како негови соиграчи, треба да ги стрела.
Буваклист еден. Верувам сфаќаш шо сакам да кажам (или не?!). Бевме тогаш последни ама иднината ни се гледаше посветла, со генерацијата која ја имавме, или поточно кажано не бевме свесни дека ОВА ни следува. А сега некако се е поцрно од тогаш.У реду е дека сме 4та европска сила.
На последното ЕП истотака завршивме последно место.
Па тоа не беше максимумот на генерацијата? Нит тогаш нит сега имаме млади играчи да убациме да собираат искуство пошо ова моменталново шо го иаме е џган.Буваклист еден. Верувам сфаќаш шо сакам да кажам (или не?!). Бевме тогаш последни ама иднината ни се гледаше посветла, со генерацијата која ја имавме, или поточно кажано не бевме свесни дека ОВА ни следува. А сега некако се е поцрно од тогаш.