Значи човечкиот мозок е чудо.
Незнам зошто, но баш вечерта ја читав цела оваа тема за луцидно сонување (а читав исто така и за астрална проекција) и сега сабајлево баш ми се случи за малку да имам луциден сон.
Мислам дека ова сега сабајлево што ми се случи е последица на тоа што пред да си легнам размислував дека ќа имам луциден сон (па и астрална проекција, зошто да не :smir
.
Ова сега што ќе го напишам ми се случува втор пат.
Си легнав вечерта околу 23 часот и пробував да имам свесно луциден сон (инаку често медитирам и можам да си ги контролирам мислите и дишењето).
И си легнав, лежев на грб, па се опуштив скроз, ги исклучив мислите (буквало на ништо не мислев), па после почнав да чувствувам мали вибрации по телото, али колку и да се трудев да се одржам будна јас сепак заспав.
И еве што ми се случи сега пред да станам
Сонував дека таткоми пред зграда ја паркирал нашата кола (инаку нова е, Мицубиши пред 1 месец ја купивме) и паркирајки ја, ја удрил напред и се искршила кај светлата.
И јас кога видов што се случи со колата почнав да се карам со таткоми и да му викам дека требал да пази како ја паркира.
И од толку многу што ми беше криво за колата и бев изнервирана во сонот се разбудив.
И сега следува најинтересното што ми се случи.
Во тој момент кога се разбудив ( 7 сабајле) одма ми текна дека тоа со колата било само сон.
И во тој момент се сетив дека на интернет читав дека има најголема можност да имаш луциден сон доколку се разбудиш и повторно да заспиеш.
И во тој момент си продолжив да лежам и го оставив телото да ми заспие, а јас во себе си мислев „будна сум и будна ќе останам„ и абе не поминаа ни 10 секунди (ваљда во тој момент телото ми заспа а свеста ми остана будна) и само почувствував како бран (чувството ми беше буквално како бран) како да ми се двои свеста од телото, како во тој момент да излезе нешто од мене.
И знаев дека повеќе не се наоѓам во телото туку сум надвор од него и ми беше се темно пред очите и ми се појавуваа некои така зеленкасти недефинирани ствари (слично како кога подолго време гледаш во сонце) и оп во тој момент сама од себе посакав да се разбудам и буквално чувството го имав како премотувење на филм, повторно го почувствував тој бран но овојпат како ми се враќа нешто во телото, и веднаш по тој бран во истиот момент се разбудив.
Многу интересно и возбудливо искуство е, само оној кој доживеал вакво нешто ќе знае за што му зборувам и какво е невообичаено чувство, а оние кои не доживеале е џабе да им се објаснува бидејќи за ова чувство не се наоѓаат соодветни зборови.
Многу ми е мило што полека полека напреднувам, па можеби наскоро ќе имам луциден сон.
И ДА, дефинитивно таа техника на будење и прекинување на сонот, и повторно заспивање кај мене даде резултат.
И имам едно прашање,
Дали и вие исто така сте го почувствувале тој бран, буквално како нешто да ви се двои/излегува од телото?