Лондон - работа, живот, авантура

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Да ти кажам колку плаќам месечно, конвертирано во евра, има собата да ти се заврти. :D
1841.41 Euro месечно според Гугл. :eek:
А за колкав стан, и на која локација ако не е тајна?
Пс: аха видов, во зона 3, двособен. ок
ако си со уште некој тоа му иде дека една плата оди само за кирија, ок, Лондон е најскап град за живеење деф, но во помалите места може да се најде и поефтино ? или? зошто ова мене ми изгледа дека човек треба да работи само за киријата тука во Лондон.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
А за колкав стан, и на која локација ако не е тајна?
Wandsworth, двособен стан, не многу голем ама на добра локација и во убава зграда.
Само една работа, цената мене ми е врзана за договор неколку години, затоа е таква, сега слушам уште повеќе забегале со цените, нормален стан под 1400-1500 фунти тешко да најдеш.
Забегана работа.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Значи искрено останува ли нешто вака на страна да тргне човек од плата ако на пример, работат маж и жена, живеат во двособен стан во центар на некој помал Англиски град, или се ќе оди во режиски трошоци.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Значи искрено останува ли нешто вака на страна да тргне човек од плата ако на пример, работат маж и жена, живеат во двособен стан во центар на некој помал Англиски град, или се ќе оди во режиски трошоци.
Зависи каква професија имате, ама останува.Режиските трошоци, освен кирија, се кикирики.
30 фунти за струја, 30 за парно, 20 фунти за интернет, 200тина фунти за јадење.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Зависи каква професија имате, ама останува.Режиските трошоци, освен кирија, се кикирики.
Јас медицинска сестра, сопругов има економски 3 год. завршено као виша и некој сертификати од микрософт, за систем администратор. се надевам со сертификатите(се разбира од компјутери) ќе најде колку толку поасално платена работа, што мислиш имаме шанси? :)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Јас медицинска сестра, сопругов има економски 3 год. завршено као виша и некој сертификати од микрософт, за систем администратор. се надевам со сертификатите(се разбира од компјутери) ќе најде колку толку поасално платена работа, што мислиш имаме шанси? :)
Абе за имање шанси секој има шанса, само да знаете дека на почеток е тешко.
Затоа ако сте веќе одлучни да бегате од МКД, соберете некоја пара на страна и пробајте во помал град, или во Лондон ама почнете од соба па одете нагоре.
Good luck. :D

Член од
30 октомври 2011
Мислења
60
Поени од реакции
32
Најубаво е во помал град да почнеш,помали трошкови итн IN се добива за 3-4 недели 08456000643 ова е бројот се јавуваш ти или некој во твое име и закажуваш состанот во job centre . Коментарите за кириите ми се смешни дека се по 1500£ со две соби, од 300 -500 £ во помали градови а во големи од 500-800 како бирмингам . Гас 30 струја 20 превоз 50 и данок за станот или за куќата е 50-80.

Sent from my iPad using Tapatalk

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Заборави council tax и вода :P.Council tax за двособен стан најверојатно ке и биде околу 120 месечно.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.503
Поени од реакции
9.301
Заборави council tax и вода :P.Council tax за двособен стан најверојатно ке и биде околу 120 месечно.
сигурно и други работи се подазоборавени, него нешто друго ме буни, како ова 120 месечно Council tax, киријашите ова го плаќаат? нели тоа треба да биде на сметка на газдата?

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
сигурно и други работи се подазоборавени, него нешто друго ме буни, како ова 120 месечно Council tax, киријашите ова го плаќаат? нели тоа треба да биде на сметка на газдата?
Го плаќаат.Многу ретко е 'платено' , т.е вклучено е у ќиријата значи пак ти го плаќаш.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Во Wandsworth е £50 месечно.Упола цена од другите делови на Лондон. Happy times! :D[DOUBLEPOST=1446758929][/DOUBLEPOST]
Коментарите за кириите ми се смешни дека се по 1500£ со две соби, од 300 -500 £ во помали градови а во големи од 500-800 како бирмингам.
Sent from my iPad using Tapatalk
На сите ни се смешни, али јебига забегаа во Лондон со кириите.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
стануваат ли британците малцинство?

бугарин кој живее во Лондон ја изработил картата -која воедно е и точен показател, дека во Лондон англичаните се претворија во малцинство.
Бугарија си има свое мало парче во Лондон -свој квартал каде цели улици се со бугарски маркети, кафичи и ресторани, а и бугарски се зборува наоколу

Лондон веќе не е тоа што беше , се’ повеќе го губи својот англиски облик Затоа, ако некој науми да се пресели да живее таму, добро е прво да ја разгледа картата на Јанко.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Дечки ме интересира дали доколку јас со бг пасош влезам во УК и почнам да работам таму било каде не мора во Лондон, дали би можела јас како еу државјанин да го повлечам и брачниот другар да живее со мене бар 10 месеци, не мора да работи за тој период, ова го прашувам зошто со сопругот сме 10 месеци разлика со пасошиве, т.е јас би требало да добијам бг пасош 10 месеци порано од него, а не би сакала да заминуваме Германија туку желбата ми е да одам во УК, постои ли таква можност, енибади?
Прашањево ми е конкретно за колку тешко оди издавањево визи, зошто за Германија знам имам пријатели дека оди лесно процедурата, таму дури може и двајцата да работиме со 1 пасош, но за Англија некој ако знае да одговори? би била многу благодарна може и во пп(y):)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Дечки ме интересира дали доколку јас со бг пасош влезам во УК и почнам да работам таму било каде не мора во Лондон, дали би можела јас како еу државјанин да го повлечам и брачниот другар да живее со мене бар 10 месеци, не мора да работи за тој период, ова го прашувам зошто со сопругот сме 10 месеци разлика со пасошиве, т.е јас би требало да добијам бг пасош 10 месеци порано од него, а не би сакала да заминуваме Германија туку желбата ми е да одам во УК, постои ли таква можност, енибади?
Прашањево ми е конкретно за колку тешко оди издавањево визи, зошто за Германија знам имам пријатели дека оди лесно процедурата, таму дури може и двајцата да работиме со 1 пасош, но за Англија некој ако знае да одговори? би била многу благодарна може и во пп(y):)

I mene me ova interesira

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom