Лична карта во друг град

Член од
28 јуни 2009
Мислења
294
Поени од реакции
263
Дали може да извадам лична карта во друг град од каде што ми стои во пасош и личната карта?

Член од
6 ноември 2024
Мислења
438
Поени од реакции
734
Дали може да извадам лична карта во друг град од каде што ми стои во пасош и личната карта?
Не. Не можеш да имаш две лични карти со различни информации.
Поднеси барање за промена на адреса, и сликај се за нови документи на новата адреса.

Член од
28 јуни 2009
Мислења
294
Поени од реакции
263
Не. Не можеш да имаш две лични карти со различни информации.
Поднеси барање за промена на адреса, и сликај се за нови документи на новата адреса.
Нова сакам, старата е изгубена. На пасош ми стои во друг град адреса.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.063
Поени од реакции
37.453
Мораш да извадиш од градот каде имаш пријавено живеалиште. Значи не кај што живееш, туку кај што во полиција те водат дека живееш. Не можеш во друг град, мораш да појдеш во тој кај што ти била адресата.

Или: да поднесеш барање за промена на адреса, ама за тоа ќе ти треба доказ.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.467
Поени од реакции
16.672
мислам треба имотен лист или согласност од сопственикот или договор за закупнина ???

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.063
Поени од реакции
37.453
мислам треба имотен лист или согласност од сопственикот или договор за закупнина ???
Точно така. Или ако имаш стапено во брак со личност од другиот град, да речеме, извод од матична книга на венчани. Или ако живеете во вонбрачна заедница, изјава од сопственикот на станот во кој живеете, заверена на нотар, со која тој потврдува дека живеете таму. Има многу начини.

Kajgana Shop

На врв Bottom