S
StormRage
Гостин
ќе удира мујо...
До кога ќе има овци за стрижење кај нас, до тогаш. Не се они криви ние сме. Прошетај низ центар петок сабота од највише кафичи т фолк трешти и најмногу народ има таму, па после дрбите ни биле криви.Абе нели Карлина ќе има концерт на 16 Април во Борис ?
Дај боже никој да не и се појави,до кога ќе не гушат србиве со нивната одвратна музика бе до кога ?!?
Конечно донесоа голем и реномиран настапувачЈако ке биди....ќе одам,свака част за оганизаторите.
за право и така еКонечно донесоа голем и реномиран настапувач
ПреводовКОНЦЕРТ ПО 15 ГОДИНИ
Лепа Брена во Скопје во април
Најголемата балканска фолк ѕвезда Лепа Брена ќе одржи концерт во Скопје, во салата "Борис Трајковски", на 16 април. Гостувањето на Брена ни го потврдија одговорните од спортскиот центар, кои ни рекоа дека термин за нејзин концерт е закажан, а го организира "Еурогруп".
Брена во Скопје доаѓа по пауза од 15 години. На крајот на деведесетите таа одржа концерт на тогашниот Градски стадион. Во интервјуто за "Вест" кое излезе преклани во јули, фолк кралицата изјави дека и Скопје е неизбежен дел од нејзината повратничка турнеја. По осум годишната музичка пауза Брена во 2009 годинја го издаде 17-тиот албум "Влези слободно" (Уѓи слободно), и одржа концерт низ цела поранешна Југославија и во дијаспората. Во најава е и нејзина автобиографска книга и документарен филм.
" Кога ќе помислам на Скопје, помислувам на мирисот на липата. Мислам дека липата не мириса никаде така како што мириса во Скопје. Тоа е мојата асоцијација на градот во кој сум пеела многу пати. Однапред и се радувам на средбата со македонската публика, која ме следи и ме сака сите овие години, а имам информација дека мојот последен албум "Влези слободно" (Уѓи слободно) поминал многу забележително", изјави Брена во интервјуто за "Вест".
Тука лежи зајакот бе....никој не иде, ама Борис ќе крца нема да има место игла да фрлиш.Преводов
И овој концерт ќе биде еден од оние на кој "никој не иде",а Борис пун ќе биде....