Ова е ко да му кажуваш на ловџијата да се преправа дека е мртов кога има мечка во близина или на нуркач да не прета кога иде некоја ајкула да го изеде.Za kuchinja skitnici i opsto ne treba da imate ich strav .. moze da namirisaat strav od 50 metra da te vidat i ako te laat najverojatno nema da te napadnat -no osekjaat deka imash nekoj strav,ako ne te laat i se do tebe togash e opasno .. ako namirisaat deka nemash strav i ke gi isklocash ..ima od 50 metra da pochnat da begaat,da se praat deka ne te gledaa i da kvichat.
Za kuchinja samo hrabrost i da znaat deka ke gi izshutirash ako ti dojdat u prostor, kako i za mn drugi kucheski pleminja niz svetov , nisho drugo ne uspeva. A pokazesh strav ima da se soberat kako pleme
Greshka si .. za kuchinja e dokazano donekade ova a i lichno sum bil svedok . Koa retko sum bil epten nafuran onaka na prviot na ulica da go unishtam ne pa kuche ..kuchinjava se ponizuvale i begale i kvichele mislish ima da gi deram .. a znaat deka sum mn nafuran , koa sum bil lajt onaka so misla bolje da gi izbegnam ..e togash laat i dobivaat sila.Ова е ко да му кажуваш на ловџијата да се преправа дека е мртов кога има мечка во близина или на нуркач да не прета кога иде некоја ајкула да го изеде.
Не ми беше тоа поентата. Јас чувам/в кучиња и добро ми е познато ова. Можам да потврдам дека функционира. Многу пати сум бил нападнат од љангарчиња додека сум ги шетал моиве (имам две) околу зграда и факт е дека поголеми се шансите да се повлечат ако ти не се плашиш.Greshka si .. za kuchinja e dokazano donekade ova a i lichno sum bil svedok . Koa retko sum bil epten nafuran onaka na prviot na ulica da go unishtam ne pa kuche ..kuchinjava se ponizuvale i begale i kvichele mislish ima da gi deram .. a znaat deka sum mn nafuran , koa sum bil lajt onaka so misla bolje da gi izbegnam ..e togash laat i dobivaat sila.
Ete bash ubavo objasni. Toa e i eden od sovetite za lugje sho ke bidat opkoleni od glutnica ..e da ne begaat isplasheni ili da se sklonat kon zemja , tuka da zemat predmet ,tochak ako imaat pred niv i da go branat svojot prostor dodeka poleka se oddalechish von nivni teren ili gazdata dojde ako imaat sopstvenik kuchinjata.Не ми беше тоа поентата. Јас чувам кучиња и добро ми е познато ова. Можам да потврдам дека функционира. Многу пати сум бил нападнат од љангарчиња додека сум ги шетал моиве (имам две) околу зграда и факт е дека поголеми се шансите да се повлечат ако ти не се плашиш.
Она што сакам да кажам е дека тоа функционира само за оние кои можат да бидат ладнокрвни во тие моменти а тоа се стварно мал дел од луѓето и мнозина се возрасни мажи. Сите други би испаничиле и би се качиле на првото дрво при напад од љангар.
Плус има многу луѓе кои уште како мали се истрауматизирани од улични кучиња и никаков совет нема да ги смени
Како?Со цел памет ова го пишуваш?
Знаеш ли како може да одговараш за ова?
Читај низ темава ќе сфатиш.Ама не знам више што треба да се деси за да се реши проблемов...