Луѓе ајде еден совет...
Овде у маало во еден запустен подрум родила една пекинејзерка мислам сега не е пекинејзерка туку мешавинка од пекинејзер ама многу мала и влакнеста дури и по убава скитник е кучката и е многу подивена.Родила 2 прекрасни кученца едното е кафеавко со сплескано муце како персиска мачка а другото е црно али мнооогу влакнесто како персиска мачка и сега на план сум да си земам едно од нив.Јас ги проверив машки се и двете едното го зедов за да го сликам и го вратив и плус ми треба за у двор да си го чувам и тие изгледа се 3 недели прогледнати се се поткреваат на нозе и квичат ама уште не се целосно така да уште 10 тина дена ќе почекам.на кучката секој ден и оставам јадење од ручек што останува и од моето што не јаде оти ако аромата од Ројал Канин му истуфенее не ги јаде...
Е сега сакам да знам кога го земам може ли веднаш да го избањам?? затоа што во песок се тие и се многу валкани или мало е за бањање сеуште ?? И дали смеам да му купам апмула протектор или фронтлајн и да му ја ставам иако е толку младо??
И секако ќе почекам уште еден месец или можам веднаш да го вакцинирам за да го лишам од вируси иако мсилам дека бидејќи е скитник има стекнато имунитет но сепак ќе си го вакцинирам! ете гo на слика :
Прегледај го приврзокот 43633