L
Lu
Гостин
Таман си е возраста за почетни тренинзи, али не треба да очекуваш одма да ги научи командите, ипак сеуште е малечка, има само 2 месеци и и' треба повеќе време за да свати.Дечки кутрето покажува тотална непослушност
Се работи за џуџест пинчер женка стара 2 месеци. За основни команди не сака ни да чуе, си душка наоколу рандом предмети и ич не ме ферма... Кога и фрлам топче наместо да ми го донесе го зема и го крие некаде. Се обидов како награда да и давам храна ама попусто е, тогаш уште помалку е заинтересирана и само скока околу мене чекајќи уште храна.
Дали е премала за тренирање? Каде грешам во тренинзите? Некои совети да почне да ме слуша?
Но убаво е што уште од малечка почнуваш да ја тренираш и да ја учиш на основните команди.
И немој од 2 месечно кученце да очекуваш да ти го враќа топчето кога ќе го фрлиш, за да ти го враќа топчето треба подолг тренинг и кученцето треба да е малце повозрасно за да свати што точно бараш од него.
И обрни големо внимание на Алфа статусот.
Обично токму ваквите малечки раси на кучиња се најразмазени и најлесно го завземаат Алфа статусот, па после слушаме разни муабети како тоа Пинчерот, Чивавата, Пекинезерот и сл. раси ги искасале своите сопственици.
Значи колку и да ти изгледа мила и слатка, никогаш немој да и попушташ и да ја размазуваш бидејќи ќе стане Алфа.
За подетално околу Алфа статусот прочитај го текстот во темата Кој е овде главен ?