Курва или фраерка?

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
StormAngel напиша:
Има само еден мал што тука Дани, а тој гласи.
Машкото што легнал 100 цури е далеку попочитуван од женската која што легнала со 100 мушки, веруј ми. :wink:
Барем у овој свет така е. :pos:
Tocno deka realno e taka i kje bide taka use doooolgo vreme, ama dali e toa pravilno?

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Многу нешта не се правилни Дани, така и ќе биде.
Живееш во машки свет, прифати го тоа. :pos:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Dani^^^ напиша:
Sea ja vidov temava - dobra e:) Moe mislenje e deka ni tipot sho "onadi" 100 zenski e fraer ni devojkata sho se "onadi" so 100 muski e fraerka .I dvajcata se idioti bez oset i pocituvanje za sebe.Tolku :) :)
Тоа 100 ќе го сватам како многу партнери, и ќе те прашам зошто таквите немаат осет и самопочитување? :?

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Не се работи за тоа дали се почитуваат себеси, туку им робуваат на своите страсти.

Како настанала курвата: Излегол некој фраер у град со намера да легне нешто. Дринкајки така на шанк, до него се појавила некоја фина риба и онака спонтано почнал муабет(кој што не е битен). По кратко време двајцата излегле и отишле кај фраерот дома, почнале воа-тоа, и рибата не му дала, на што фраерот исфрустрирано и рекол "МАРШ КУРВО".

Секогаш кога некој фраер, за некоја риба ќе искоментира дека е курва, ми текнува на приказната :pos:

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
divine напиша:
Dani^^^ напиша:
Sea ja vidov temava - dobra e:) Moe mislenje e deka ni tipot sho "onadi" 100 zenski e fraer ni devojkata sho se "onadi" so 100 muski e fraerka .I dvajcata se idioti bez oset i pocituvanje za sebe.Tolku :) :)
Тоа 100 ќе го сватам како многу партнери, и ќе те прашам зошто таквите немаат осет и самопочитување? :?
Zatoa shto realno covek sho ima samopocituvanje nema da se "dava" sebesi na sekogo. Bash toj del od covekoviot zivot e ostane da bide intimen-znaci da se spodeli so nekogo so koj barem malce postojat nekoi cuvstva. Ako ti sebesi se nudish na sekogo (masko ili zensko ne e bitno) kade e tvoeto pocituvanje za samata/samiot sebesi?Kade e tvojata intima?Znaci pred pola od lugjeto sho gi gleash sekoj den u grad nemas ni najmala intima. I zosto na kraj nekoj sho kje bide so tebe podolgo vrmee bi se osekjal poseben pokraj tebe koa go deli mestoto so uste 100 lugje pred nego?
Mislam u redu e sekoj so svojot zivot i so svoeto mislenje ali moe mislenje e deka tie lugje nemaat samokontrola i kao sho rece kolegata :pos: pred mene im robuvaat na svoite strasti.

Tolku... :pos:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Дани, ако мене ме привлекле 20 партнери, и ако сум решила со сите да сум поинтимна, тоа ме прави курва? Самопочитување да немам затоа што сум правела тоа што ми се сакало? Би немала самопочитување ако некому без мој ќеиф би му правела све што ми мисли ... и зашто 21-от да не се осеќа посебен? Ако све е во ред од моја страна кон него, што ќе му фали? Може лошо е за средината околу нас, многу работа ќе има околу зборувањето, ама па ако ме сака, мене ќе ми е посебен, а ако ми е посебен ќе му е убаво, а ако не го цени тоа, повеќе нема да ми е ништо ... итн итн итн.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Официјална дефиниција која важи на светско ниво за курва нема.
Курва уствари е состојба на умот. Да почниме од почетокот кога човекот воопшто не бил засегнат со никакви морално етички принципи не бил опседнат со никакви догми и буквално се ебавал секој со секого. Немало поим курва, немало жиголо, немало педер лезбејка бисексуалец итн. сите се ебале на велико (научно докажана работа). Е арно ама на браќа му текнало ај Библија ќе пишиме еј ами ај и заповеди ќе клајме шо. Седмио, пази сеа “не врши прељуба“. Опа нема ебање со кој ќе стигниш. И како шо религијата и сите тие работи станаја најважен дел од живото на рајата така почна полека да се врши дискриминација на сите шо не го почитуват догмите.
Значи муабето ми беше дека курва ти е уствари поим кој го дефинира самото општество. Пример курва во некој земји ти е жена која имала предбрачен секс, во други места курва е жена шо се еба со два мажи истовремено. Значи во секоја одделна средина има посебно значење на поимо курва и тука не се работи за држава или град тука станува збор за еден дел од една заедница то можи да биди едно маалско друштво на пример. Курва за некој претставува девојка која шо има фатено поќе дечковци и не мора то да вклучува секс. Можи да биди од љубомора.

Значи поимот курва е дефиниран во секоја психа различно во зависност од емоционалната поврзаност со особата која се етикетира.

Заклучок: Универзална дефиниција за курва НЕМА. Тоа е состојба на умот.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
divine напиша:
Дани, ако мене ме привлекле 20 партнери, и ако сум решила со сите да сум поинтимна, тоа ме прави курва? Самопочитување да немам затоа што сум правела тоа што ми се сакало? Би немала самопочитување ако некому без мој ќеиф би му правела све што ми мисли ... и зашто 21-от да не се осеќа посебен? Ако све е во ред од моја страна кон него, што ќе му фали? Може лошо е за средината околу нас, многу работа ќе има околу зборувањето, ама па ако ме сака, мене ќе ми е посебен, а ако ми е посебен ќе му е убаво, а ако не го цени тоа, повеќе нема да ми е ништо ... итн итн итн.
Devojko ne zboram jas za 20 partneri u smisla na 20 vrski.Duri toa e i dobro za nekogo i mu ovozmozuva da zapoznae poishe u zivotot - zboram za onoj seks bez obvrski posle koj sleduva edno cao i nisto poishe .E za mene dokolku nekoj praktikuva takov seks 7 pati vo nedelata so razlicna licnostbez nikakvi emocii ( kako sho vekje kazav) mi deluva bez samopocit a i bez pocit kon drugite i ko covek bez samokontrola. A imanjeto mnogu vrski do "vistinskata" licnost e pred se potreba. Znaes kako vikaat "treba da bacis 100 zabi dodeka da go najdes princot" :) :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Dani^^^ напиша:
Devojko ne zboram jas za 20 partneri u smisla na 20 vrski.Duri toa e i dobro za nekogo i mu ovozmozuva da zapoznae poishe u zivotot - zboram za onoj seks bez obvrski posle koj sleduva edno cao i nisto poishe .E za mene dokolku nekoj praktikuva takov seks 7 pati vo nedelata so razlicna licnostbez nikakvi emocii ( kako sho vekje kazav) mi deluva bez samopocit a i bez pocit kon drugite i ko covek bez samokontrola. A imanjeto mnogu vrski do "vistinskata" licnost e pred se potreba. Znaes kako vikaat "treba da bacis 100 zabi dodeka da go najdes princot" :) :)
Девојко ти зашто не се потрудиш да ме сватиш? Тоа јас што го пишав, ако не ти се сложува со горенаведеново твое, е затоа што ти никаде не кажа дека зборуваш за секс без обврски со 100 различни.
Е сега ...
Прво, ако некој практикува секс 7 пати во неделата со различна личност нема да стигне далеку дека ќе ги помине сите за брзо време, а и не верувам дека кој и да е може секој ден друг/а да има.
Второ, јас убаво кажав дека ако ме ПРИВЛЕКЛЕ 20 партнери ... значи тоа не е еднакво на секс за една вечер (барем за мене).
Трето, убаво на сите претходни постови кажав дека за мене поимот курва, е девојка што без никакви чувства, т.е. за некаква материјална или било каква корист легнува со секој некој.
Четврто, знам што треба да направиш за да го најдеш "принцот" и знам дека скоро никакви се шансите за тоа.
И петто ... ако и сега не ме разбираш дефинитивно немам повеќе начин како да ти објаснам што мислам во врска со темава.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
So mojot post se obidov da ti dokazam deka toa sho go zboris ti e taka i deka jas zborev za sosema druga rabota-kao i sho objasniv.Od onoj aspekt od koj ti gledash na toa gledam i jas i zatoa i rekov devojka sho spiela so 100 razlicni maski bez cuvststva e ednakvo kurva kako sho e maskoto u ista situacija.Znaci fraerki i freaeri nema u toj kontekst.Pozdrav

Adr1anA

NAUGHTY GIRL
Член од
12 септември 2005
Мислења
198
Поени од реакции
4
не е сташно ако девојка има сексуално искуство, за тоа да се случи нормално треба да смени неколку партнери..ама скокање од кревет во кревет без чувства за таа личност, чисто за забава или од бес не само што може да и донесе епитет курва, туку го уништува поимот водење љубов

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Поимот водење љубов?

У кој имагинарен свет жинеете бе вие?

Љубов не постои, има само секс!!! Не се залажувајте, и не ми глумете 19ти век...

Се знае, сакаш легнеш со мене сакаш не, доста мене (а и себе во паметот) се замараш со такви глупости као што е љубов!

Љубов бе!!! :pov:

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Dolphin напиша:
Поимот водење љубов?

У кој имагинарен свет жинеете бе вие?

Љубов не постои, има само секс!!! Не се залажувајте, и не ми глумете 19ти век...

Се знае, сакаш легнеш со мене сакаш не, доста мене (а и себе во паметот) се замараш со такви глупости као што е љубов!

Љубов бе!!! :pov:
Како беше она...Лубовта ја измислија комунистите за да е*ат без пари??

Колку нихилистички пост еј!!!! :lud:

Kajgana Shop

На врв Bottom