Културно возење во Франција

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Не знам дали имате видено вакво нешто кај нас, но погледнете како е во Франција.

Дури на зелено застануваат кога треба да помине амбулантна кола, е воа ти се возачи! (y)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Не знам дали имате видено вакво нешто кај нас, но погледнете како е во Франција.

Дури на црвено застануваат кога треба да помине амбулантна кола, е воа ти се возачи! (y)
Кај си видел кај нас брза помош, пожарна полиција да седи на црвено светло? Со исклучок на ситуации кога ептен е закрчен сообраќајот и тогаш поминуваат преку тротоари.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Кај си видел кај нас брза помош, пожарна полиција да седи на црвено светло? Со исклучок на ситуации кога ептен е закрчен сообраќајот и тогаш поминуваат преку тротоари.
Грешно сфати, сакав да кажам за возачите на колите колку се дисциплинирани, чекаат на црвено за да помине амбулантата, немам видено такво нешто до сеа.

M

MrzaRules

Гостин
А на црвено нели е нормално да се чека? Да не мислеше дека останатите возачи чекаат и зелено кога е, додека помине амбулантата.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
А на црвено нели е нормално да се чека? Да не мислеше дека останатите возачи чекаат и зелено кога е, додека помине амбулантата.
Грешка во чекори, зелено мислев црвено сум напишал...:oops:

S

Sagan

Гостин
Градот е пренац’цкан, посебно стариот дел каде овој вози. Тесни двонасочни улици, мал тротоар и одма згради. Поинаков начин на возење тука не е ни можен.
Она што мене ме фасцинирало кога сум имал можности да се прошетам низ Париз, е што сообраќајот функционира феноменално. За десетина евра добивате неделна карта која може да ја користите неограничено во метрото и автобусите. Метро станица имате на секои 500-600 метри, а снаоѓањето е повеќе од лесно, буквално нема шанси да згрешите или да се изгубите. Автобусите пак, се брзи, удобни и нечујни, мислиш се движат на електричен погон. Возачите се во униформа од класичен костум, бела кошула и вратоврска и при покажување на билетот, на секој патник му враќаат со Merci! На секој пешачки има семафор на кој пешакот притиска копче за да се вклучи црвено за возилата, а на автобуските постојки патниците што чекаат притискаат копче со бројот на автобус кој треба да им застане. Ако не притиснеш копче, шоферот нема да застане да те качи :D

Иначе, добро возење. За малце ќе помислев дека сум вклучил NFS, па и на тастатурата рефлексно ќе притиснев :LOL:

М

Мартин`

Гостин
Па и кај нас е вака, имам до сега 2 пати начекано случај кога брза помош со уклучена сирена и ротациони светла и нормално како и на видеово и тука се тргаа колите дури и на еднонасочна улица брзата помош одеше во “грешен“ правец и се тргаа ..

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
Башка застанувањето како им е средено, чисто, без прашина, дупки за цевки и без гужви по улици, милина. Као да си на друга планета

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Па и кај нас е исто. Изглеа живееш во некое село па ова ти е нешо како топла вода.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Па и кај нас е исто. Изглеа живееш во некое село па ова ти е нешо како топла вода.
Да бе другар вчера пристигнав од Марс, и се чудам на технологијава, ти ги споредуваш нашиве возачи со овие ? :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom