Критериуми! Кој е денес поизбирлив женските или машките?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949
1. Да не е тешка за добивање
2. Да не се курчи у смисла а бре невина сум, или ај ако имаш кола, викендица...
3. Да е спортски тип (било кој спорт или рекреација освен пливање, у тоа не дружам луѓе)
4. Да не ме дави со турбо музика на радио

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Ne baram nekoj lepotan...Izgledot ne mi e do tolku biten (dobro sea ne nekoj epten grdco)...Mn gleam u karakter, da mi ide muabetot so nego, da me razbira.Toa mi e pobitno!!!!

Член од
2 јуни 2006
Мислења
238
Поени од реакции
6
sagaqua напиша:
:nenene: чувства НЕ.Тоа се подразбира.А што со 4-ката??? Многу чудно е...или многу компаративно?Што ти значи тоа?

ok...

1.da postoi - znaci ....kvik hint .... mislam znaci postojam

2.da znae da cita - da me cita mene i megju redovi da znae da cita , telepatski da sme povrzani sto bi se reklo

Ne sum mnogu prebirliv neli samo ovie dve opcii gi baram nisto poveke , seto drugo si odaga samo na svoe mesto

Zadovolna ?

Нате

УџУџУ
Член од
7 јуни 2006
Мислења
159
Поени од реакции
0
sagaqua напиша:
Во сите теми, нема некој што не спомнал критериуми. Епа фино.
Кои се вашите критериуми при избор на партнер? Зборувам за критериуми без оглед на љубовта, се подразбира љубовта и хемијата ја има.Значи нејзе ја исклучуваме од старт.Што понатака?
Кои други ваши критериуми треба да ги има потенцијалниот партнер за да биде избраникот/чката со кој ќе останете во сериозна врска,можеби и брак?

Налетав на еден просек во избиривоста кој изгледа вака:

Машките бараат:
- да е згодна како филмска ѕвезда
- паметна, мозок да гори
- доволно да заработува (но не повеќе од него)
- да знае да ќути
- во кревет да е профи
- секогаш да е расположена и спремна за секс
- никогаш да не ја „боли глава„
- и „нормално„ фантастично да пере,пегла,готви и чисти.
:coffee:
Да е само ова добро ќе беше, постојат милион други работи кои што машките ги сакаат. А кога ќе ги собереш сите во едно - да знае да трча по нив.

Daniela

Мијаааууу....гррр...
Член од
14 јули 2005
Мислења
302
Поени од реакции
3
Maskite se najprebirlivi sustestva vo Univerzumot.
Zosto inaku 95% od industrijata za moda, kozmetika,zdravje, ubavina,plastika, medicina i sl e koncipirana na zenite. Mnogu prosto zosto mazite prebiraat i nikad nisto ne im e dosta. I na kraj posle tolku biranje i postavuvanje uslovi se se sveduva na onija 300 grama :toe:

Член од
6 јуни 2006
Мислења
280
Поени од реакции
5
1.da me saka
2.da me prifati takva kako sto sum(normalno i jas nego)
3.da ne e mnogu nervozen
4.da me razbira
5.da me pocituva
NAJBITNO-DA NE E SOVRSEN...iako ne postoi sovrsenstvo ama da ne se pravi sovrsen

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Daniela напиша:
Maskite se najprebirlivi sustestva vo Univerzumot.
Zosto inaku 95% od industrijata za moda, kozmetika,zdravje, ubavina,plastika, medicina i sl e koncipirana na zenite. Mnogu prosto zosto mazite prebiraat i nikad nisto ne im e dosta. I na kraj posle tolku biranje i postavuvanje uslovi se se sveduva na onija 300 grama :toe:
Можеби е тоа така сите имаме КРИТЕРИУМИ па темава е за тоа но жените па се шминкаат за да фатаат некое богаташче а и да е утепан од бога пари ако има не им е важно па сеа види зошто машките се прибирливи. Јас ако имам пари и треба жена да земам е па богами не да бирам него маст има да вадам додека не најдам некоја што не е шмизла што трча по богаташи. А тоа што го кажа за 90% од шминката се произведува за жени???:pos2: глупост па се знае дека жените се поубавиот пол и тоа треба да се истакне јас не пример не знам во проценти но верувам дека мал дел од жените се нафаќаат да ја поправат чешмата дома или било која работа за која што треба алатка. Не дека жените не ги валкаат раците ги валкаат и тоа многу миење садови и алишта но тоа се работи кој што да не звучам шовинистички повеќе им лежат на жените и повеќе ги бива за тоа, као што мажите знаат да одвртат и завртат нешто уште од мали. Така си одат тие работи и затоа се сакаме меѓу себе.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Критериумите се субјективна т.е. идиосинкратична работа.

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Па:
да ме сака
да ја сакам
да знае да направи муабет,мислам да не ќути и ко муле да седи
да биде паметна
да ги цени работите и така натака

OrTacE

мангуп
Член од
28 мај 2006
Мислења
628
Поени од реакции
5
па за партнерката најбитни ствари:

-да е ето просечно убава немора да е лепотица
-да е добра во понашање со мене да не се караме нон стоп
-да ме задоволува со секс кога имам потреба
-покрај предходново мора да чува нокти на рацете за да може да ме запали иначе ништо се со сила ке биде
-да е вешта во куња
-да не е затворен тип, да сака да се дружи
-да не се журка на турбо фолк

и тоа ке да е се за денеска народе

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Кур се тресе у најлон ќесе. Ова к’о Шлак на Дани го напраивте : сите критериуми ги задоволува :blabla: :blabla: :blabla:

FortunE не ми ја бриши пораката.

Него, да не должам јас и да си кажам што ми тежи на душа околу бирањето. Има една народна којашто вика Од бирача нема јебача. Јас целосно се сложувам со неа :wink:

С

Сатори

Гостин
...

Мислам пред се, дека кога станува збор за љубовта важат и отстапките, но ако го оставиме тоа настрана, тогаш:
-да ме обожава, баш таква каква што сум
-да му бидам важна доволно за да се откаже од некои работи
-да биде строг и праведен, не кога станува збор само за нес, туку за се
-да знае многу убаво што сака
-да биде амбициозен и интересен
-да знае да ме насмее
-да биде посебен!
Само тоа!:raz:

Член од
22 јануари 2005
Мислења
980
Поени од реакции
4
Macedalien напиша:
Кур се тресе у најлон ќесе. Ова к’о Шлак на Дани го напраивте : сите критериуми ги задоволува :blabla: :blabla: :blabla:

FortunE не ми ја бриши пораката.

Него, да не должам јас и да си кажам што ми тежи на душа околу бирањето. Има една народна којашто вика Од бирача нема јебача. Јас целосно се сложувам со неа :wink:
Има неколку швалерски мудрости кои се пренесуваат од колено на колено, а мене ми беа дадени на чување во најстрога тајност. Сега ќе споделам неколку со вас:

1. Од пребирача нема јебача;
2. Ко пребира, тај мастурбира;
3. За добра свиња, нема лоша помија.

Итн, итн, итн...

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Исто како наведените критериуми, без картичките. Јес дека нема да гледам некој кој не му е решено ни станбеното прашање, ама не е пресудно да е бизнисмен и да „лежи“ на пари.

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
sagaqua напиша:
- јако :sekss:потентен , бујна фантазија и да знае „како„ да ја отстрани мојата главоболка:wink:
- умствено широк - некој со кого со саати можеш да разговараш а да не ти биде досадно,
- авантурист по дух,
- да знае да се снаоѓа по кујна - готвење
- и да знае кога и како да ме „остави„ да дишам.
Mnogu vazni kriteriumi,a pred se treba da bide mnogu zgoden po moj vkus.

Kajgana Shop

На врв Bottom