Бидејќи си Македонец.Зошто - не знам.
Eve i moita roda e ot Pehchevo bash do granica,sega jiveam v Sandanski,ama sam bulgarin.Bez da obijdam nikoi i kato uvazhavam sekoi i mu go priznavam pravoto da se nareche taka,kak shto se chuvstva.A Makedonia q nosa v srceto,vinagi e bila tam i ke si ima mesto tam za nea sekogash,vinagi mi e milo koga i da ida tamo,bi umrel za nea.A koga doidov tuka mi kazhaa oti sam tatarinАх Никос Никос... зар може да биде поочигледно?
Истапи сине... покажи кој си... не молчи. Јас не молчам, зошто би молчел ти? Биди Бугарин нема проблем... но биди голем и кажи... Ја сакам Македонија, горд сум дека потекнувам од таму... и ќе бидеме добри ја и ти. Ќе те поканам на жолта, ќе ти направам шопска... не е страшно да си Македонец... верувај ми...
Хехе, за жолта цел свет Македонија ќе се викаEve i moita roda e ot Pehchevo bash do granica,sega jiveam v Sandanski,ama sam bulgarin.Bez da obijdam nikoi i kato uvazhavam sekoi i mu go priznavam pravoto da se nareche taka,kak shto se chuvstva.A Makedonia q nosa v srceto,vinagi e bila tam i ke si ima mesto tam za nea sekogash,vinagi mi e milo koga i da ida tamo,bi umrel za nea.A koga doidov tuka mi kazhaa oti sam tatarin
Inako i az piam jolta,samo ke kajesh koga i kade...
Абе ова го учите на памет и сите го рецитирате ко песна.Шемата е секогаш иста:дедо од Егејска Македонија,потекло од Вардарска Македонија,моментално живеалиште Пиринска Македонија,а националноста Бугар.Колку татари со истава приказна имам сретнато на македонскиве форуми...да имав долар за секој ник со ваква приказна досега ќе бев милионер.:pos2:"Виновен" да сум бугарин е дедо ми со потекло од Костурско. "Виновен" е и неговиот дедо, коj избегал од теророт над вистинските патриоти од страна на грците. "Виновна" е и ВМОРО, коjа побунила народот. "Jас сум невин као цвет"
Не би сакал да те навредам, ама ќе дознаеш кога ќе се исклучи центрифугата.Дедо ми е от Кумановско. Изселеник во бугарија от 1928 година. Татко ми и аз сме родени во Бугарија. Се чуствам бугарин. никој не ми плакја за пропаганда. Целата ми рода е во македонија. и ми е мака за Македонија. Зошто - не знам.
Jа сакам Македонија, горд сум дека потекнувам од таму...Ах Никос Никос... зар може да биде поочигледно?
Истапи сине... покажи кој си... не молчи. Јас не молчам, зошто би молчел ти? Биди Бугарин нема проблем... но биди голем и кажи... Ја сакам Македонија, горд сум дека потекнувам од таму... и ќе бидеме добри ја и ти. Ќе те поканам на жолта, ќе ти направам шопска... не е страшно да си Македонец... верувај ми...
Абе кажувај тога документот на грчки на прабаба ми и прадедо ми и на едната ми баба как го измислих? Пишува - вулгарос, вулгара. Тачка.Абе ова го учите на памет и сите го рецитирате ко песна.Шемата е секогаш иста:дедо од Егејска Македонија,потекло од Вардарска Македонија,моментално живеалиште Пиринска Македонија,а националноста Бугар.Колку татари со истава приказна имам сретнато на македонскиве форуми...да имав долар за секој ник со ваква приказна досега ќе бев милионер.:pos2: