Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Па ти праша за барем една, не се вади сеа :icon_lol:
Не прашав барем една, но не успеав да го доловам тоа што сакав :) Сепак го победил иако е само една :smir:
Моја грешка, секако за мене подобар е Меси :helou:

--- надополнето ---

Прашањево ти вришти...од возбуда де :vozbud:
Ај ти кажи ми, кога играле Роналдо и Меси фудбал/кошарка/ватерполо/одбојка на плажа па за да видиме кој е подобар ?
^кажав моја грешка

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Девојката на Роналдо е поубава од на џуџето. Пукнете хејтер4иња! :)

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Роналдо. Убијте ме сега.

За мене најкомплетен играч на денешницава. Исто и Меси е чудотворец, ама меѓу нив двајца би го одбирал Роналдо пак и пак и пак.

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
само навивачите на Манчестер и Реал велат дека Роналдо е подобар ... и чат пат некој на Спортинг xD
мене сеа да ми постават анкета : Кака или Меси ,ќе викам кака е болји мада знам дека е Меси :) и така до незнам кога...нема крај ова :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не знам што се фаќате кој за кого навивал и што кажал, ако има аргументи пробајте да го побиете со ваши, не со тоа за кого навивал. :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Меси би го одбрал у секое време. Типот игра атомски фудбал. Не викам дека Роналдо не го бива, али Меси бе брате, Меси .. Со Марадона го споредуваат, а башка има 23 години. Ако продолжи вака уште неколку сезони, ќе биде најдобриот во историјата, несомнено. Роналдо? И овој е топ фудбалер, али не е на нивото на Меси. Роналдо повеќе иде на индивудиална игра, да се промовира сам себе, а Меси е многу повеќе тимски играч. Башка типот го нема ни во скандали со девојки, ни се лигави на терен, ни е ''пливач'' ко Роналдо. А да не заборавиме и дека имал тешко детство, типот бил 30 сантима понизок од своите врсници, а 10 години подоцна 2 златни топки по ред. Мислам дај ..

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Дефинитивно бр.1 играч на денешницава Лионел Меси.Зошто???...Затоа.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.738
Поени од реакции
43.861
Тука некаде се и двајцата, ептен тешко да се одбере некој..

Меси е ѕвер со секоја смисла на зборот, но и Роналдо е ѕвер исто така.. И двајцата се инзвонредно брзи, Меси е подобар во тоа нижењето на 5 играчи и можеби има попрецизен удар, ама Роналдо е поарен со глава, има посилен шут (значи може ќе шутре 1000 пати ама ќе даде 3 гола од +20 метра) и исто така ми се допаѓа кога си игра мајтап со противниците... :):) Тоа Меси не сум го видел да го прави.. :):)

Сепак си гласав за Роналдо.. Да беа некои други ќе се мислев малце повеќе, ама сепак 42та гола на Роналдо во 2008 никогаш нема да му ги заборавам.. :):)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.226
Поени од реакции
14.561
Какви коментари хахаха Роналдо бил бољи пошо шутирал од далеку и играл со глава подобро.
Како очекувате од Меси да игра со глава? треба да има одраз метро ипол?
А за шутирањето не разбирам што има толку добро кај Роналдо? неговото е пукни ја најсилно што можеш па ако влезе влезе...
Меси не шутира со сила Меси пласира и тоа е убавината во фудбалот, кога можеш да ја пласираш во аголот а не да ја пукнеш со сета сила па не е битно кај ќе влезе...

И некој спомнал Меси незнаел да дрибла? Добро бе друже ако незнае како ги поминува сите во шеснаестерец? Како им ја крие топката?

техника > сила
Затоа за мене најдобар изведувач на слободни бил и секогаш ќе остане Жунињо а некои дури го направија и Роналдо бест фреекик шутер евер

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
@Топче-мојот пост беше многу убав и јасен,кажа се што има да се каже во оваа дискусија од 11 страни во 5-6 реченици.И еве после толку време пак тој што е за Роналдо си го брано него овие другиов.А за тоа колку натпревари одлучил Роналдо јас и сите мадридисти можам да ти кажам во Реал а за во Манчестер прашај ги неговите фанови.И навивачите кои сеуште пеат песни за него.:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да бе, Роналдо ги пукал само така :D Да беше така едноставно со пукањето сите ќе фрлаа проектили без везе :D

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.226
Поени од реакции
14.561
Да бе, Роналдо ги пукал само така :D Да беше така едноставно со пукањето сите ќе фрлаа проектили без везе :D
Немаат сите така силни шутеви за да пукаат безвезе... Ако Роналдо гаѓа кај шутира нема да има толку топки пратено во публика...

Златко ајде кажи и ти и било кој манчестеровец или мадридиста кој ГОЛЕМ натпревар го решил Роналдо? (Ти рече голем натпревар дека решил)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Тука некаде се и двајцата, ептен тешко да се одбере некој..

Меси е ѕвер со секоја смисла на зборот, но и Роналдо е ѕвер исто така.. И двајцата се инзвонредно брзи, Меси е подобар во тоа нижењето на 5 играчи и можеби има попрецизен удар, ама Роналдо е поарен со глава, има посилен шут (значи може ќе шутре 1000 пати ама ќе даде 3 гола од +20 метра) и исто така ми се допаѓа кога си игра мајтап со противниците... :):) Тоа Меси не сум го видел да го прави.. :):)

Сепак си гласав за Роналдо.. Да беа некои други ќе се мислев малце повеќе, ама сепак 42та гола на Роналдо во 2008 никогаш нема да му ги заборавам.. :):)
Епа тоа и го зборам. Билдање на егото.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Многу битен натпревар во финалето против Челзи,истата сезона кога беше шампион 1/4 финале мислам реванш со Порто од 40 м бомба.На овие се сеќавам во ЛШ во дресот на Манчестер.За во Премиер неможам сега да барам.А во дресот на Реал не ти пишам попто ми е понижење да дискутирам со тебе,кога 2 натпревара од Реал не си изгледал,или пак се правиш наудрен и излага мојот збор дека секој си го брани неговиот.

Kajgana Shop

На врв Bottom