Кој ги изградил пирамидите и зошто?

TargeT

Сериозен СУМ
Член од
13 јануари 2006
Мислења
777
Поени од реакции
6
Абе све е пропаганда, ве лажат :)

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Вака,

Египет, Кина, Месопотамија и Америка, се места каде што живееле цивилизации кои за нас се денес рамно на вонземјани.

Фактите викаат дека мумифицирањето, календарите, некои вселенски проекции, математики, концепции, и сл. се својствени за тој период. И скоро ништо од тоа не е разјаснето.

Сумерците имале преданија за риба-човек што искача од водата со носот кој му завршува во големата грпка - гњурец. Вавилонските висечки градини, такви работи, се незамисливи денес.

Кинезите имале преданија, и најдени се тие големи плави кристални глави од по 50 сантима дијаметар или како и да беше. Кинески ѕид, Конфучие со постулатите за човекот шо до ден денес држат вода, после тоа у Индија Буда, зенови едно друго, Ашока кој имал пратеници и у Стара Грција да шират хипи осечај и сл.

Индијанците, исто имале пирамиди, опсерватории, мадафака биле за календари, имале неверојатни технологии, а не знаеле за тркалото. Некои викаат дека дури Амазонија била пошумена да се спасат од поплави. Мислам, теории еден куп.

Египќаните имале карти на светот ко шо е денес, у малце погруба форма, кај шо јасно се глеа Гренланд ко 3 острова. Мислам, ВТФ? Онака, на папирус, насликана земјата, и то не ко шо е нашата карта Европа у средина, туку у средина Гринич и Екваторот..

Конспиративни теории има еден катаљон. Е сеа, тие цивилизации на пример, биле можда и понапредни од нас. Може пред нив имало уше понапредни кои се истепале со нуклеарки. Може оние плочкине од Говрлево шо уште не се истражени ко што треба, кај шо има кирилични знаци и старогрчки исто, се стварно од пред 7000 пне. Може постоела Атландида.

А може и не.

Пирамидите - грандиозни дела, ма онака, сведоштво за едни други времиња, што на нас ни е непознато. Некои викаат гробници, некои храмови, а некои викаат места за ориентирање на вселенските бродови. Факт е дека до денес, најприближна градба на нив е пирамидата на Мемфис Гризлис (Мемфис, која симболика). Ама таа е од железа, алуминиуми, градена со кранови и со шо све не.

Ова е КАМЕН, чоече, ТОЛКАИ КАМЕЊА, КАРПИ! Земјотреси, ма не ги дрма ништо. Како беше тоа мистериата со Кеопсовата, математиките ич не ми текиња. Ама чоече, прво обликот. Зашо се такви? Баш се ко приемници или емитери. Зашо се така распоредени? Или ај не зашто.. ама КАКО БЕ? Тоа е потребна човечка сила у пм, да влече, да качува, да ротира. Рачунајте која мака било да се измазнат тие карпетини, да се наредат. Ако ја граделе луѓе, требало милиони робови, деноноќно, стотици години да ги градат. Па катедралите се градени со години, и денес се гради све со години, иако има машинерии, средства милион. И како толку совршено, без фасади без ништо, да не пропушта ни грам ваздух и да не може жилет да се прцне меѓу 2 камена?

Ај забегав.

TargeT

Сериозен СУМ
Член од
13 јануари 2006
Мислења
777
Поени од реакции
6
Не бе добро ти тргна, ај продужи

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
TargeT напиша:
Не бе добро ти тргна, ај продужи
Чек, прочитај, па после. Не е виц, фокусирај се. Малце поише концентрација бара.

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Јас пак ке спомнам..... ако некој не го гледал филмов.... нека го гледа.

Stargate (1994) so Kurt Russell i James Spader
http://www.imdb.com/title/tt0111282/

Ете уште една гледна точка околу тоа кој, како и зошто ги изградил пирамидите.

TargeT

Сериозен СУМ
Член од
13 јануари 2006
Мислења
777
Поени од реакции
6
Офчар напиша:
Чек, прочитај, па после. Не е виц, фокусирај се. Малце поише концентрација бара.
Не сте веќе интересни со вицовите

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Eko1 напиша:
Јас пак ке спомнам..... ако некој не го гледал филмов.... нека го гледа.

Stargate (1994) so Kurt Russell i James Spader
http://www.imdb.com/title/tt0111282/

Ете уште една гледна точка околу тоа кој, како и зошто ги изградил пирамидите.
Баш не сум сигурен дали нешо слично беше и 5 Елемент со Брус Вилис на почетокот од филнот коа почнува
Се беше скриено во пирамида коа довагаат да ги соберат елементите

3DS

Член од
19 јануари 2006
Мислења
52
Поени од реакции
0
3DS напиша:
Moja greska, zaboraviv da kazam prestanuva da se vrti "ZA EDEN MOMENT" i potoa pak se vrti(Do ova doaga poradi gravitacijata na taa kometa koja e pojaka).Otprilika toa ti e kako koga edna casa so voda ja dvizis brzo i naglo zastanis i pak dvizis.Zamislija inercijata,zgradi objekti se leta nanapred.Se krevaat branovi visoki i do 30 km. No ova e teorija koja ja imam procitano i ima mnogu logika.Napisana e od naucnici koi se zanimavaat so apokalipsata.Sea ne mozam ime ama utre da

Naukata se vika kataklizmicka geologija a vodecki strucnjak e Tomas Cun

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
3DS напиша:
...Za alhemijata dava primer so japonskiot mec Katana.Tolku jak i cvrst mec ne moze da se proizvede so denesnava tehnologija(ne znam ali mislam deka sece kamen).Ritualot za katana go znaat samo nekoi japonski majstori a se sostoel od kovanje na celikot i peenje na nekolku japonski curi dodeka kove t.e. ostatoci od alhemijata.
Mislam ako stvarno e ova so katanava teorijava mu drzi voda
Тоа дека е катаната алхемија, тешко малку затоа што и ден денес во Јапонија постојат мајстори кои произведуваат катани со ист квалитет како и нивните прадедовци, а познато е дека квалитетот на повеќеслојното сечиво на катаната се добива со комбинација на ладно и жешко ковање при обработката на острицата.-Колку повеќе слоеви има, толку е сечивото поцврсто, поостро и по трајно.Финалнаото уцврстување на железото му го дава начинот на калење кој од еден до друг мајстор се разликува и заправо тоа е тајната на семејните традиции за производство на катана мечовите. И најпосле, најбитно за да биде еден катана меч таков како што најчесто се зборува дека е, во многу зависи и од умешноста за користење на оној кој го поседува затоа што ракувањето со овој вид меч захтева исклучително голема техника, знаеење и концентрација за да од него биде изваден максимумот перформанси.

3DS

Член од
19 јануари 2006
Мислења
52
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Тоа дека е катаната алхемија, тешко малку затоа што и ден денес во Јапонија постојат мајстори кои произведуваат катани со ист квалитет како и нивните прадедовци.

Ova pradedovci e dosta interesno :))

Ok ne vikam deka e tocna negovava teorija ali ima logika.Kazuva za ritualot na pravenje na katanata deka e alhemija odnosno poprosto veli deka zvucite i pesnite od horot na devojki koi ucestvuvaat vo ritualot za pravenje mec kako da se topi zaedno so vzesteniot celik.

Tipot ustvari misli deka i den denes nekoi lujge koristat alhemija

Toa go povrzuva so sekojdnevnoto zgolemuvanje na zlatoto po glava na zitel
Isto i ja naveduva Francija kako zemja so ne mnogu golem broj na rudnici za zlato a kako zemja so najgolem rast i procent na zlato po covek.Aludira deka nekoj proizveduva zlato bas so alhemija.
Za drugi raboti ne se sekavam a imase uste mnogu napisano.

Za katanava i ne znam mnogu(ne znam dali navistina ucestvuva hor od devojki,ne znam dali ne moze da se proizvede so denesnava tehnologija)ali teorijata za piramidite mu e mnogu dobra i realna i relativno lesen nacin za izgradba

V

Vlad II Draculea

Гостин
јебем ти сунце крваво...
сум се изнасмеал.. ако не сме ние балканциве, ми се чини светоФ че функционира :)

Ninja

Кајгана на око
Член од
15 мај 2005
Мислења
623
Поени од реакции
9
В ред, интересно. Сега назад на темата, ве молам.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.972
Кои и да ги граделе биле многу интелигентени, а штом не сме ја откриле мистеријата за нивното градење најверојатно и не треба да ја откриеме. Абе не мора се да знаеме: "Ако знам кога ќе умрам, одма одам да си копам гроб" Нема да е интересен животот ако нема мистерии, ако знаеме се.

Kajgana Shop

На врв Bottom