Која фирма за продажба на компјутери во МК е најдобра/најлоша според вас?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.719
Поени од реакции
18.455
Незнам дали е спомната JVS Net, ама има доста интересни ствари поготово за ладење од ноктуа.
Пример има NT-H1 термална паста која е една од подобрите амоќеби најдобра што може да се најде кај нас.
NH-D14, најдобриот воздушен кулер до сега излезен и други уникатни работи.

http://www.jvsnet.com.mk
Да али рака сечат :)
 
Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Јас купив компјутер од AMC и никогаш веќе.Секоја недела ми се расипувасе и ми прегоруваа делови.Кога ќе го однесев на сервирс,а морав да го носам затоа што имав гаранција ми го држеа по недела дена.3 години мене цело време ми се зафркнуваше копјутерот и последен пат кога го однесов ми рекоа дека незнаеле што е дефектот и испратиле налог за нов.OMG kако може сервисери да незнаат што е дефектот и нов да ми дадат.Ако на сите праат така тогаш ќе банкротираат.
Едвај чекав да ми пројде гаранцијата и после тоа одна бев во Anhoch и си купив нови делови и еве скоро година дена немам никаков проблем.
СОВЕТ ДО СИТЕ:никогаш ништо од AMC не зимајте.
Да си ми жив и здрав! :)
Од AMC никогаш повеќе ништо не купувам ниту јас! Купив од нив сканер на времето, прво вклучување почна да прави вертикален стрипинг, го заменив за друг модел, поскап и по спецификациите подобар. -За 2 месеци му цркна лампата и потоа на секои 2-3 месеци ја менуваа додека истече гаранцијата. На крај го фрлив.
-Купив компјутер за син ми исто од AMC, слична приказна, почна редовно да црка напојубањето на секои 2-3 месеци, на крај цркна матичната плоча месец дена пред истекот на гаранцијата, ја сменија и по 2 месеци цркна и таа. Сега на куќиштето од тој компјутер можеме само да печеме пипер за ајвар на есен :)))))

-Пред 2,5 години купив Goliat XD од Anhoch и морам да кажам дека сум презадоволен.

Мое резиме:
-Никогаш ништо од AMC
-Секогаш и во секое време од Anhoch
 
Член од
7 мај 2010
Мислења
40
Поени од реакции
0
mislev da kupam ama najdov vo t-home :) pa valjda od tamu ke zemam.
 
Член од
29 јануари 2009
Мислења
61
Поени од реакции
24
Има некој искуство со купен фотоапрат од АМЦ?
Јас купив Samsung PL50 од АМЦ, никакви проблеми не сум имал, ама јас знаев што сакам да купам, затоа што они ако се нафатат да ти помогнат, отиде... Мислам дека е ок АМЦ за прдукти од типот на апарати, принтери и слично, ама компјутер не би купил од таму, оваа конфигурација што ја имам сега си ја составив во НИКО, но процесорот го земав од Анхоч.
 
Член од
23 февруари 2010
Мислења
66
Поени од реакции
2
Ja ne sum imal drugo iskustvo osven so riversoft i anhoch.Samo dva pati sum trebal da nosam kompjuterski del na servis.Edniot del bese monitorot od anhoch.Dobro i efikasno ispadna.Bez nikakvo jadenje gomna i problemi okolu garancijata za nedela dena mi go opravija monitorot.A za riversoft ne znam kako da mislam za niv dali se dobri vo servis ili ne ama spored toa koga ednas go odnesov kompjuterot u riversoft na servis neso rezacot me zezase posle tri dena idam i mi kazuvaat se bilo vo red so rezacot go testirale cel den dali rabotel ili ne i vikaat super si raboti.I ok go odnesov doma si rabotese ama posle 3 dena pak pocna da dupi..Togas me iznervirale i od togas ne ni planiram da im nosam neso kaj niv u servis.A za uslugata nivna ok si e na profesionalno nivo e.Isto i delovite valjda im se ok poso MSI kao so citam dobra firma se treti u svet po proizvodstvo na maticni i graficki...E sea sekoj so svoeto iskustvo razlicno ke si kaze:D.Taka da spored mene nema najdobra i najlosa firma.Site si imaat mani na nekoj nacin :)Mozda manata na anhoch e toa so ne zima delovi za svoite maticni i graficki od popoznati proizvoditeli kako Gigabyte,Asus,evga,msi itn..
 

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
da da Anhoch se najdobri pred 1 mesec mi se rasipa grafickata Galaxy 9500GT 512 DDR2 ja odnesov na servis mi kazaa ne se popravala pa mi dadoa ista takva samo so DDR3 memorija i so zalman kuler ne sum bas siguren.I isto taka imam kupeno od kaj niv i dva mausi x7 ne me ni znaat ni poznavaat prviot pat 5% popust vtoriot pat 10% popust mi dadoa.Samo fala i neka produzat taka :D
 

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
878

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.725
Поени од реакции
892
Јас сум пак презадоволен од QUART. Имам монитор 3 години и DVD плеер и да чукнам в дрво, маста им ја ваѓам и гајле немаат.

Лаптопот ми е ASUS, ама со Global warranty, така што последно место каде што би го носел на сервис е AMC и покрај тоа што таму го купив.
 
C

cige

Гостин
Двајца другари имаат купено конфигурации од Нико, и се отепуваат од носење по сервиси, најчесто им се расипуваат режачите, хард-дисковите и напојувањето. На едниот му дадоа нов компјутер уште појак, ама и новиот е исто срање :toe:
А јас исто така не сум задоволен од Сет, не ми дадоа CD-а со драјвери, и компјутерот е ненормално бучен, но еве веќе 2ипол години нема ништо расипано.
 

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.725
Поени од реакции
892
Двајца другари имаат купено конфигурации од Нико, и се отепуваат од носење по сервиси, најчесто им се расипуваат режачите, хард-дисковите и напојувањето. На едниот му дадоа нов компјутер уште појак, ама и новиот е исто срање :toe:ж
Исто јас од Нико не бев задоволен.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom