Која раса на кучиња не ја сакате?

L

Lu

Гостин
Зборете што сакате али не би остаил дете у куќа со питбул,ротфајлер,дога,териер и слични крволочни кучиња.Остајте тие прикаски као ќе го воспиташ така ќе биде,ќе ви набројам мал милион случаи кај што се десиле лоши работи и после долги години чување на овие раси.Освен шарпланинец,германски овчар и самојед неам поверење во друго куче.
Си се запрашала некогаш зашто баш тие кучиња се користат од полицијата а не овчарски кучиња како шарпланинецот и самоједот?
Многу си контрадикторен, збориш напамет и лупаш глупости.
Германскиот Овчар е и овчарско и службено куче - тоест се користи во полицијата.
А ти погоре кажа дека имаш доверба во Германскиот Овчар ... а всушност е службена раса исто како и Доберманот / Ротвајлерот и има речиси иста намена ;)

Затоа и се креирани расите, за најразлични намени.
 

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Нема раса која не ја сакам. Сите се лојални и слатки. Секое од нив си има своја вредност и корист.
Сите раси на кучиња се специјални!
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
5.864
Не ја мразам никоја раса зошто секоја од нив си има нешто вредно поединечно а и секое куче е чиста душа со самото тоа ја имаат целата моја почит. Би рекол има раси кои никогаш не би ги чувал... Пекинезер, Пудла, Чивава, Пинч, Сите раси од фамилијата Р'тови и отрпилика толку.
 

Rick Grimes

Manchester United fan.
Член од
11 јули 2015
Мислења
130
Поени од реакции
66
Питбул,дога,боксер,бул териер,неаполитан мастиф,чивава,пинч,пудлица и отприлика тоа :D
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
5.864
Питбул,дога,боксер,бул териер,неаполитан мастиф,чивава,пинч,пудлица и отприлика тоа :D
Каква дога ? Дога е широк поим... Тоа е цела фамилија цела гранка на раси кои спаѓаат под видот доги. Исто и со мастифите. Обично ако една раса е од тој тип ке ја сретнеш и под двата термина.
 
Член од
25 јуни 2015
Мислења
462
Поени од реакции
416
Тие што се мн агресивни по природа.

1.Пит бул
2.Ротвајлер
3.Доберман
 

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
2.000
Не знам зошто луѓето мразат питбул. Многу мили кучиња.

Речиси сите мали раси ме нервираат. Не ги мразам но ме иритираат, освен Мопс можеби. Омилен провокатор, пекинезер.

едитирано поради претходни мислења
 
Последно уредено од модератор:
L

Lu

Гостин
Сите кучиња ги сакам ... само има раси кои што со огромно задоволство би ги чувала, и раси кои што никогаш не би ги чувала.
 
Член од
24 мај 2016
Мислења
49
Поени од реакции
42
Samo neintelegenten covek moze da kaze deka postoi agresivna rasa na kucinja. Imav pitbul i toa american bully .tie se so pogolema glava pogolema vilica pogolemi ramenja i povisoki. Izgledase ko monstrum. A bese bebence u dusa. Se plasese od macki se plasese da seta na lanec koga go nosev na veterinar u race morav da go nosam a devojka mi ne mozese da go krene ona go nosese u edna kolicka so trkalca. E toa e strasniot pit. Tie kucinja ne se kako vucjak. Oni ne sozrevaat si ostanuvaat deca cel zivot.

A za agresijata. Kucinjata nemaat samosvest. Kuceto ne znae kolkavo e kolkava steta moze da napravi i kolku e destruktivno ako napadne. On misli deka on e kucence ne e svesen deka moze da ubie. Samo kaj lugeto postoi samosvesnost. Samo eden covek moze da bide agresiven samo zosto mu se moze, zosto e golem i nabildan ili ne znam sto. Kucinjata se zivotni koi vo roiroda im e da ziveat vo pakt. I ti kako lider na paktot ako na tvoeto kuce mu pokazes deka vie ste pakt koj napaga koj e agresiven, togas kuceto ke te prati tebe i ke bide agresivno. Ne postojat agresivni kicinja postojat agresivni luge.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom