Каде сакаш таму,секоја пастрамајлија во Свети Николе е убава.Eve utre ke idam za sveti nikole kade da probam u koja pekara ili sl?
Така е....Сум ги пробала сите, радовишката е највкусна. Може радовишани не се рекламираат толку како велешани и штипјани, ама кој пробал, знае
Бате јадев пастрмајлија во Дионис ама не беше таква,најтрагично од се беше што од порачката до носењето не поминаа ни 20 минти а пастрмајлијата беше тестена.Бероооооовската!!! Дефинитивно!
Има одозгора јајца,месо и стопен кашкавал со лута сол а по страните помачкано со павлака....АУУУУФ!
Аууу море не кафанска,зборувам за домашна...месото подпржено во бак`рна тава...леле ептен слатко.ВО дионис немаш усветно јадење,можеби ресторан МРС нуди повеќе одошто дионис или Галерија....Бате јадев пастрмајлија во Дионис ама не беше таква,најтрагично од се беше што од порачката до носењето не поминаа ни 20 минти а пастрмајлијата беше тестена.
Галерија ново отворено нешто или името е смеменоАууу море не кафанска,зборувам за домашна...месото подпржено во бак`рна тава...леле ептен слатко.ВО дионис немаш усветно јадење,можеби ресторан МРС нуди повеќе одошто дионис или Галерија....
Пастрма е месото што се става во пастрмајлијата, од таму и името.Меѓу пастрмајлија и пастрма има голема разлика.Незнам точно кое од каде е ама едното е Штипско другото Велешко