Кошаркарска репрезентација на Македонија

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Има нешто сигурно. Ти да побараш раскин на договор во тимот во кој имаш солидна минутажа и добра плата, а згора на тоа и да се повлечеш од репрезентацијата во моменти кога таа ги има најголемите успеси..... Дебела е причината сигурно.
И јас воопшто не му замерувам, многу го мрзев пред Литванија, али после тројката во 1/4 финале мислам бев спремен и да му дадам :icon_mrgr: :pos:

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Има нешто сигурно. Ти да побараш раскин на договор во тимот во кој имаш солидна минутажа и добра плата, а згора на тоа и да се повлечеш од репрезентацијата во моменти кога таа ги има најголемите успеси..... Дебела е причината сигурно.
И јас воопшто не му замерувам, многу го мрзев пред Литванија, али после тројката во 1/4 финале мислам бев спремен и да му дадам :icon_mrgr: :pos:
Да можда има нешто, не му се игра за репрезентација и во Русија, ама вика може да заиграм во Шпанијаo_O .

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
Ако успеат да го предомисалт некако Владо и Антиќ да играат уште во Словенија имаме големи шанси за медаља секако ако игра и Бо.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.126
Поени од реакции
8.073
Ако успеат да го предомисалт некако Владо и Антиќ да играат уште во Словенија имаме големи шанси за медаља секако ако игра и Бо.
каква медаља бе ..прочитана книга сме а ниту асолен тренер имаме
без никакви очекувања ќе го дочекам првенството...

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
каква медаља бе ..прочитана книга сме а ниту асолен тренер имаме
без никакви очекувања ќе го дочекам првенството...
Ставам главата дека ако остане Антиќ, Илиевски и Бо имаме шанси за медаља.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ако стигнеме до четврт финале јас мислам ќе биде огромен успех.Не за друго туку да се квалифицираме за Светско и да имаме континуитет.

Али ако повторно си се продолжи традицијата на ставање само тренери на работнички на чело на репрезентација не мислам дека ќе идеме негде.Зошто овој е комплетна дупка.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Ако продолжат како на квалификациите за Олимпијада, тогаш со среќа може некаде до кај четврт-финале, ако нешто се промени на подобро, е тогаш, медал, да да, медал:vozbud:.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.912
Поени од реакции
16.174
Знае некој како ќе се поделени репрезентациите при ждребувањето (18.11.2012), дали според ФИБА ранкинг или по пласманот на последното ЕП?
Ако е според пласманот на последното ЕП, би биле во прв барабан.:cool: .. со Шпанија, Франција и Русија.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Знае некој како ќе се поделени репрезентациите при ждребувањето (18.11.2012), дали според ФИБА ранкинг или по пласманот на последното ЕП?
Ако е според пласманот на последното ЕП, би биле во прв барабан.:cool: .. со Шпанија, Франција и Русија.
Ние сме носители на група заедно со Шпанија Русија и Франција.

Прв барабан треба да се Литванија,Грција,Србија и Словенија
Втор Хрватска,Италија,Германија,Турција
Трет Црна Гора,Грузија,Финска,Велика Британија
Четврт Украина,Босна,Израел,Полска
Пети Латвија,Белгија,,Шведска,Чешка

Вака мислам дека би требале да бидат.

Тука јас би сакал да ги добиеме

Србија/Литванија
Германија/Турција
Велика Британија/Грузија
Израел/Украина
Белгија/Шведска

Добро би било и да вкрстиме втор круг со групата во која е Шпанија .Додека најдобро би било да ги избегнеме Црна Гора,Босна,Финска и Словенија.Првиве 3 на почетокот а Словенија покасно дека ќе има многу судење во нивна корист.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.932
Поени од реакции
14.953
Ај да си пишам и ја група :D
Македонија
1 б. Литванија/Србија
2 б. Италија/Германија
3 б. Финска/Велика Британија
4 б. Украина/Полска
5 б. било кој.

Се би дал да ја избегнеме Словенија и Црна Гора.

Да ги вратиме Владо и Перо и да донесеме нов тренер, па 1/4 финале ни е загарантирано + ако не играме со Словенија сигурно ќе има 2/3000 македонци :D
Ја пари почнав да штедам уште од март, до следна година 100 % ќе соберам :D

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Член од
14 март 2010
Мислења
16.912
Поени од реакции
16.174
Италија во прв шешир :tapp: ..тоа е тоа лоби што го имаат кон ФИБА и фурање уште на стара слава, а веќе два циклуса играат квалификации и кога ќе изборат пласман на ЕП не покажуваат нешто повеќе.
Можеби работите се сменети за ова првенство и ќе направат нешто повеќе, ама местото не им е во прв пот.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636
До кога ќе се водите по Wikipedia... ајде малце употребите логика и видете како се шеширите, ќе видите дека во прв шешир ги има сите полуфиналисти од претходното ЕП, освен нас затоа што некој идиот кој ја едитирал таа да кажам статија, не сменал со Италија.
Ете јас променив, не знам точно како функционира Wikipedia, ама мислам дека е ок.
http://en.wikipedia.org/wiki/FIBA_EuroBasket_2013#Draw

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.126
Поени од реакции
8.073
До кога ќе се водите по Wikipedia... ајде малце употребите логика и видете како се шеширите, ќе видите дека во прв шешир ги има сите полуфиналисти од претходното ЕП, освен нас затоа што некој идиот кој ја едитирал таа да кажам статија, не сменал со Италија.
Ете јас променив, не знам точно како функционира Wikipedia, ама мислам дека е ок.
http://en.wikipedia.org/wiki/FIBA_EuroBasket_2013#Draw
и да не беа полуфиналисти Шпанија, Франција и Русија имаат заслуги да бидат во прв шешир
не очекував искрено дека ние би биле во прв шешир :D

Kajgana Shop

На врв Bottom