Косплеј

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
За оние кои не се запознати со косплеј - cosplay (costume play) е активност кога лица се облечени како ликови од било какво фиктивно дело (книга, филм, аниме, манга, западен стрип). Косплејот потекнува од Јапонија од доцните 70 - ти кога една мала група на аниме љубители носи костими на своите омилени аниме ликови. Она што се сметало порано за една опскурна активност и хоби на мала група луѓе денес доживува огромна популарност на секакви сај фај и аниме конвенции. Во регионот најпознат таков собир е Белградскиот Јапанизам во организација на Сакурабана.

Во Македонија имаме косплеј настани, но во мал број, со надеж дека во скоро време ќе се издигнат на ниво на конвенција со поголем број на луѓе.

It's a me, Mario!!!!

Дали на форумот има косплеери или такви кои сакаат да бидат на некој косплеј настан?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Овде ќе те направат лудак. Иначе имам читано за ова, баш интересно. А и рачна изработка костумите, така да да трошиш време и ич да не ти е криво. :)

WalterWhiteTheMethKnight

Генијалец
Член од
19 мај 2010
Мислења
407
Поени од реакции
292
Овде ќе те направат лудак. Иначе имам читано за ова, баш интересно. А и рачна изработка костумите, така да да трошиш време и ич да не ти е криво. :)

Па и треба да си луд за да идеш на ова :свиркам:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Па и треба да си луд за да идеш на ова :свиркам:

Tvoja zaguba.

--- надополнето: 28 август 2013 во 17:50 ---
Јас пред некоја година на Прочка

Shinigami

Има ли шанси да навратат Прилепчани за октомвриската Јапанорама? Тогаш ќе имаме и косплеј забава. Од прилепската багра само Шаринган и Hurin ми се познати.

B

BrunoFresh

Гостин
Има ли шанси да навратат Прилепчани за октомвриската Јапанорама? Тогаш ќе имаме и косплеј забава. Од прилепската багра само Шаринган и Hurin ми се познати.
За други костуми тешко , а за истиов костум би можел да учествувам доколку имам време тогаш да дојдам, а сакам :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
За други костуми тешко , а за истиов костум би можел да учествувам доколку имам време тогаш да дојдам, а сакам :)

Има време, цели два месеца да се среди.

Ф

Флеш

Гостин
Tvoja zaguba.

--- надополнето: 28 август 2013 во 17:50 ---

Цициња !!!? ..... јас сакам цициња ....:pipi: :icon_mrgr:

H

HoT IcE

Гостин
Не сум бил никад, ама би сакал да идам, интересно е. А и по некоја случајност да закачам некоја косплејка, онака да ја промандам со тоа стегнатите кожни прслуци.
1235332_156384607901095_265076890_n.jpg

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.958
Јас па помислив дека муабетот е за докторка и пациент, или порфесорка и студент кои моли за 6ка, или френч собарка и великодушен бизнис господин. Уствари да, дискусијата не е во ЉИС.

Ништо, терајте си муабет. Освен за на Комик Кон, фрики ми е да гледам вакви фаци ..

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
NelTu i BrunoFresh Osven Bleach imate drugi kostimi?

HoT IcE Koj lik sakas da go kospleiras?

Hip.Hop_MKD vo poveke slucai se kupuvaat materijali. Ama ima i situacii da si naracas veke izraboten kostim cija cena varira. Kolku e poverna replikata tolku poskap kostimot.

B

BrunoFresh

Гостин
Max Legend - Не затоа што тогаш само ги праевме овие и толку, бидејќи тоа е еднаш годишно онаму Фебруари , Март, и ако одлучиме да се пријавиме, почнуваме дури Јануари да ги изработуваме

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Имам и еден од Нел од Блич.

Kajgana Shop

На врв Bottom