Коронавирус (COVID-19)

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.725
Поени од реакции
9.314
Па тоа велам. Да видат од официјални сајтови какви болници има Русија и каква опрема имаат, наместо да ставаат некои сомнителни слики направени на начин така што некој злонамерник, безработник или пропагандист ќе стави два-три кревета во некоја соба од напуштените стари комунистички згради, ќе плати некои статисти да лежат божем болни, како што наведе ти, и тоа е доволно таквата пропаганда да помине кај западниот некритички настроен читател.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Пошто ако држи прес на секои 15 минути така ќе се спречи ширењето на вирусот?
Не ми се верува дека го бранам Филипче како министер ама дај олабајте го човекот, месец дена слободен ден нема земено. А не дека и денес е слободен, само нема потреба секој ден да се губат по саат, саат и пол ако нема ништо ново.
Не знам како не ви е јасно, Фирерот така ни ја научи државава. Едноставно побитно е да имаме пресови и да паламудиме на договорени прашања него фактички да превземаме мерки.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
Листа на направени тестови на милион жители:
○ Slovenia ............................. 13,040
○ North Macedonia .................... 2.163
○ Greece ............................... 2.153
○ Croatia ............................... 2.034
○ Montenegro .......................... 1.889
○ Turkey ................................ 1.680
○ Bosnia and Herzegovina ............. 1.431
○ Albania .................................. 781
○ Serbia ................................... 659
○ Bulgaria .................................. 81

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
754
Поени од реакции
1.636
Јас мислам дека на своја рака делуваат докториве, и тоа највеќе од страв да не се заразат.... Ако не си спремен да работиш, бујрум отказ, барем да не знаеме да очекуваме нешто од тебе... Поише имаме штета од такви медицински лица одколку корист...
Treba totalna organizacija vo hospitalniot del. Primarno separacija na cisti (pacienti bez znaci za kovid 19) i kovid del (somnitelni i kovid pozitivni so vlosena sostojba ). Treba pred bolnica triazna edinica (lekar/triazna sestra ) kade vrz baza na protokol ( zgolemena temperatura nad 37.5/ kaslica/ kontakt so zabolen / dispnea i.t.n) po potreba ke zemaat bris i ke triaziraat vo cisti ili kovid del. Na takov princip se raboti tuka , makedonija nemam poim kako funkcionira ama dokolku ne e i se e pomesano i pacienti i lekari ke odat jabana.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Овие па, си ја зацрнија фамилијата за навек... Па башка што имаат невообичаено презиме, кај и да е јас мислам дека после ова ќе се исселат од Македонија ... ако не заглават у затвор... или под нож на нечив починат роднина...
царе ај тој малиот нивни што се изглупира, се изглупира, теле право, не дека го правдам, треба да си одлежи малце за ум за друг пат ама таа мајка му што се дрзна на ФБ да напаѓа народ, вработени на инфективна и да измислува некакви си гости од Србија - би ја ставила да копа канали година дена.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Види ги бугариве која превара бре. :pos:
Тоа циганското никако да излезе од нив, намерно одат на помалку тестови за да пријават помала бројка, ебате мувлите преварантски. Па тие нас ќе ни помагале.
EDIT: Грешка ти е за бугариве бројката, веројатно се однесува на заразени на милион жители, вкупно имаат 485 заболени.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Treba totalna organizacija vo hospitalniot del. Primarno separacija na cisti (pacienti bez znaci za kovid 19) i kovid del (somnitelni i kovid pozitivni so vlosena sostojba ). Treba pred bolnica triazna edinica (lekar/triazna sestra ) kade vrz baza na protokol ( zgolemena temperatura nad 37.5/ kaslica/ kontakt so zabolen / dispnea i.t.n) po potreba ke zemaat bris i ke triaziraat vo cisti ili kovid del. Na takov princip se raboti tuka , makedonija nemam poim kako funkcionira ama dokolku ne e i se e pomesano i pacienti i lekari ke odat jabana.
Незнам каде се наоѓаш ти и како е кај тебе... ама јас баш со еден пријател дискутиравме на телефон, пред некој ден паднал од точак и си ја шинал ногата... па и мене ме натера на размислување, недај боже да ти се придеси нешто или на некој близок (поготово ако е постар) , да се исечеш да треба да те шијат, да паднеш да се скршиш па да треба да те гипсираат, да ти се слоши и било што ... одење у болница ти е Руски рулет у курац ...

Член од
13 март 2015
Мислења
189
Поени од реакции
193
Ајдее, што прави Словенија.. Сите 2+ милиони жители планира ли да ги тестира?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
царе ај тој малиот нивни што се изглупира, се изглупира, теле право, не дека го правдам, треба да си одлежи малце за ум за друг пат ама таа мајка му што се дрзна на ФБ да напаѓа народ, вработени на инфективна и да измислува некакви си гости од Србија - би ја ставила да копа канали година дена.
Не ми е јасно зошто... толку ли се самовљубени егоисти... без никакви обзири без ништо...

Знам само едно, во вонредна состојба важат вонренди закони, без разлика што не сум љубител на тие што се на власт, сосема би подржал и закони кои би биле спротивни од оние на коишто сме навикнале во демократијата, додека не помине ова.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
Види ги бугариве која превара бре. :pos:
Тоа циганското никако да излезе од нив, намерно одат на помалку тестови за да пријават помала бројка, ебате мувлите преварантски. Па тие нас ќе ни помагале.
EDIT: Грешка ти е за бугариве бројката, веројатно се однесува на заразени на милион жители, вкупно имаат 485 заболени.
Не е грешка :D

Country,
Other
Total
Cases
New
Cases
Total
Deaths
New
Deaths
Total
Recovered
Active
Cases
Serious,
Critical
Tot Cases/
1M pop
Deaths/
1M pop
Total
Tests
Tests/
1M pop

Bulgaria503+1817+3344522672256681

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426

Country,
Other
Total
Cases
New
Cases
Total
Deaths
New
Deaths
Total
Recovered
Active
Cases
Serious,
Critical
Tot Cases/
1M pop
Deaths/
1M pop
Total
Tests
Tests/
1M pop

Bulgaria503+1817+3344522672256681
Абе добро знаат да ги бираат луѓето, друго објаснување нема...

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
Абе добро знаат да ги бираат луѓето, друго објаснување нема...
Изгледа тестираат само лица со симптоми, друго објаснување нема. Не знам од каде им е податоков на worldmeter.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Сепак е грешка најверојатно. Тука пишува дека согласно со 26 март, бројот на направени тестови бил 6000 и кусур. А, има и неколку други нелогични податоци на worldometers, како на пример бројот на тестови за Јордан, Казахстан и Молдавија (овие ги приметив вака површно кога ѕирнав низ податоците), кој е помал од бројот на вкупни или активни случаи.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
Сепак е грешка најверојатно. Тука пишува дека согласно со 26 март, бројот на направени тестови бил 6000 и кусур. А, има и неколку други нелогични податоци на worldometers, како на пример бројот на тестови за Јордан, Казахстан и Молдавија (овие ги приметив вака површно кога ѕирнав низ податоците), кој е помал од бројот на вкупни или активни случаи.
@fmi ќе ни каже колку тестови имаат направено, ако има информација.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Еве како се движи бројот на заразени во нашиот регион, до вчера.
FB_IMG_1586031992992.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom