Хахахаха....тотално...Ме бендисува природава, респираторен вирус против покварено претпријатие за шуми.
Прекинав да читам кај Алфа телевизија. Селски Сител од пред 5 год.Го гледаше некој професорот на Алфа синоќа, човекот е професор на медицински факултет во Штип ако добро разбрав и истиот објасни лепо фино како стојат работите, така да кога би повеќе слушале стручњаци што зборуваат, а помалку би реагирале на паника створена од медиумите а не одолеваат на тој притисок и властодршците не би дошло до ова до кај што сме сега.
Човекот објасни дека со стручна работа имаме капацитети да се справиме со овој вирус, кој што според сите истражувања не е опасен, кој што како што самиот вели моли бога да не стигнат тие респиратори од Браазил, бидејќи со ставање на респиратор на пациент му ги исклучуваш белите дробови и му оневозможуваш пациентот сам да се избори со болеста ако добро разбрав, а пациенти на респиратори што треба да се, се оние кои се најтешко погодени, а не како во Италија што истиот објасни секој пациент што се јавил бил хоспитализиран без претходна проверка.
Исто така, професорот објасни дека далеку поопасни биле прошлата година емидемија на морбили, ниту се паника и галама дигнала ниту пак повеќето од луѓето се и запознаени дека воопшто постоела таква епидемија, како што и наведе дека ова не е карантинска болест за да се дешава ова што се дешава, а при тоа кажа и какви решенија постојат за кои што сега би требал реферати да пишувам тука.
Го изгуглав и од неговата биографија може да се види дека не е неекој ебиветар, туку озбилен и докажан човек.
https://life.ugd.edu.mk/index.php/ugd-zivot-life/item/2110-prof-markovski-za-covid-19
Нормално.Прекинав да читам кај Алфа телевизија. Селски Сител од пред 5 год.
Нормално ке слушам некој професор, кога министерот кажува нешто сосема спротивно а при тоа купуваат респиратори со баснословни цени а кои според професорот се непотребни.Прекинав да читам кај Алфа телевизија. Селски Сител од пред 5 год.
Ne sum profesor, ne sum medicinsko lice, nema da se prepravam deka poveke znam, megutoa virusot predizvikuva reakcija vo teloto sho gi polni gradite so technost i predizvikuva gushenje. Mislam deka poradi toa se stavaat bolnite na aparati. Ne site, onie kriticnite.Човекот објасни дека со стручна работа имаме капацитети да се справиме со овој вирус, кој што според сите истражувања не е опасен, кој што како што самиот вели моли бога да не стигнат тие респиратори од Браазил, бидејќи со ставање на респиратор на пациент му ги исклучуваш белите дробови и му оневозможуваш пациентот сам да се избори со болеста ако добро разбрав, а пациенти на респиратори што треба да се, се оние кои се најтешко погодени, а не како во Италија што истиот објасни секој пациент што се јавил бил хоспитализиран без претходна проверка.
и дузина други вируси и бактерии исто...Ne sum profesor, ne sum medicinsko lice, nema da se prepravam deka poveke znam, megutoa virusot predizvikuva reakcija vo teloto sho gi polni gradite so technost i predizvikuva gushenje. Mislam deka poradi toa se stavaat bolnite na aparati. Ne site, onie kriticnite.
Ниту јас не сум медицинско лице, ама повеќе верувам на луѓе кои се стручњаци и кои се истакнати во тие области од колку на панични медиуми (намерно или ненамерно панични) кои изгледа ја исполнија целта со ширење на паника... во Србија излегува исто доктор на прес и вели дека е најсмешен вирус и за месец дена се ке се среди како и претседник до него, за 3 дена менуваат плоча посебно Вучиќ, кое што професорот го објасни со притисок од јавноста поради паниката што се шири, па врз основа на тоа политичарите донесуваат такви одлуки какви што ги гледаме денеска.Ne sum profesor, ne sum medicinsko lice, nema da se prepravam deka poveke znam, megutoa virusot predizvikuva reakcija vo teloto sho gi polni gradite so technost i predizvikuva gushenje. Mislam deka poradi toa se stavaat bolnite na aparati. Ne site, onie kriticnite.
Brojot na zarazeni geometricki se zgolemuva sekoj den, i ti mislis deka lugevo panichat bez potreba?Ниту јас не сум медицинско лице, ама повеќе верувам на луѓе кои се стручњаци и кои се истакнати во тие области од колку на панични медиуми (намерно или ненамерно панични) кои изгледа ја исполнија целта со ширење на паника... во Србија излегува исто доктор на прес и вели дека е најсмешен вирус и за месец дена се ке се среди како и претседник до него, за 3 дена менуваат плоча посебно Вучиќ, кое што професорот го објасни со притисок од јавноста поради паниката што се шири, па врз основа на тоа политичарите донесуваат такви одлуки какви што ги гледаме денеска.
Инаку професорот објасни дека имаме наследено од Југославија многу напредна инфектологија и со слушање на струката имаме капацитет да се справиме со 10.000 заразени.