Коронавирус (COVID-19)

Член од
30 мај 2019
Мислења
68
Поени од реакции
40
https://youtu.be/_J60fQr0GWo
Автоматски споено мислење:

Ova e najnivo video od bolnica vo lombardija i ne e fake news kako poveketo.Videte sami

2ta linka zaedno

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.772
Па многу јасно де,зошто се труби цело време, да не се шири заразата, дека немаат капацитет болниците да искрепат толку пациенти и системот крахира. Имаат недостаток на материјали, недостаток на машини, недостаток на кревети, доктори се заразуваат и се намалува персоналот, тоа е тоа, се надевам ќе се растеретат клиниките таму после карантинот затоа што она на шо се изложени докторите и сите медицински лица, па се до хигиеничарите е стварно греота.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.611
Поени од реакции
7.737
Сите лица што не ја почитуваат мерката за самоизолација да бидат спроведени во државен карантин и против нив да биде поведена соодветна постапка. Трошоците за време на престојот во државен карантин ќe бидат на товар на лицата што не ја почитувале оваа мерка. За ова, се задолжува Министерството за правда, во соработка со Министерство за здравство да подготви соодветна уредба со законска сила во која правно ќе ја нормира целокупната постапката за спроведување во државен карантин“, соопштија од владата.
:bravobe:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ме бендисува природава, респираторен вирус против покварено претпријатие за шуми.
Хахахаха....тотално...
"Вие мене белите дробови, јас вашите", око за око, заб за заб...
Јас сум на нејзина страна. Да ни се наебе јако за се' што и праиме.

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Го гледаше некој професорот на Алфа синоќа, човекот е професор на медицински факултет во Штип ако добро разбрав и истиот објасни лепо фино како стојат работите, така да кога би повеќе слушале стручњаци што зборуваат, а помалку би реагирале на паника створена од медиумите а не одолеваат на тој притисок и властодршците не би дошло до ова до кај што сме сега.

Човекот објасни дека со стручна работа имаме капацитети да се справиме со овој вирус, кој што според сите истражувања не е опасен, кој што како што самиот вели моли бога да не стигнат тие респиратори од Браазил, бидејќи со ставање на респиратор на пациент му ги исклучуваш белите дробови и му оневозможуваш пациентот сам да се избори со болеста ако добро разбрав, а пациенти на респиратори што треба да се, се оние кои се најтешко погодени, а не како во Италија што истиот објасни секој пациент што се јавил бил хоспитализиран без претходна проверка.

Исто така, професорот објасни дека далеку поопасни биле прошлата година емидемија на морбили, ниту се паника и галама дигнала ниту пак повеќето од луѓето се и запознаени дека воопшто постоела таква епидемија, како што и наведе дека ова не е карантинска болест за да се дешава ова што се дешава, а при тоа кажа и какви решенија постојат за кои што сега би требал реферати да пишувам тука.

Го изгуглав и од неговата биографија може да се види дека не е неекој ебиветар, туку озбилен и докажан човек.
https://life.ugd.edu.mk/index.php/ugd-zivot-life/item/2110-prof-markovski-za-covid-19

Плус додаток:

Последно уредено:
Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Vo anglija vcera bese posleden raboten den za kafici, restorani, teretani. 40 metro stanici ke zatvorat.
Tuku se mislam zasto ne go stavat cel svet na lockdown za 2-3 nedeli za da go snema virusot. Logicno ako site se doma tolku vreme virusot ke ne mozi da se siri. Ja bi preferiral da ne ispadnam od doma 3 nedeli otkolku da ziveam u neizvesnost cela godina. Duri i od ekonomski aspekt poarno da izgubis 3 nedeli otkolku cela godina.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Го гледаше некој професорот на Алфа синоќа, човекот е професор на медицински факултет во Штип ако добро разбрав и истиот објасни лепо фино како стојат работите, така да кога би повеќе слушале стручњаци што зборуваат, а помалку би реагирале на паника створена од медиумите а не одолеваат на тој притисок и властодршците не би дошло до ова до кај што сме сега.

Човекот објасни дека со стручна работа имаме капацитети да се справиме со овој вирус, кој што според сите истражувања не е опасен, кој што како што самиот вели моли бога да не стигнат тие респиратори од Браазил, бидејќи со ставање на респиратор на пациент му ги исклучуваш белите дробови и му оневозможуваш пациентот сам да се избори со болеста ако добро разбрав, а пациенти на респиратори што треба да се, се оние кои се најтешко погодени, а не како во Италија што истиот објасни секој пациент што се јавил бил хоспитализиран без претходна проверка.

Исто така, професорот објасни дека далеку поопасни биле прошлата година емидемија на морбили, ниту се паника и галама дигнала ниту пак повеќето од луѓето се и запознаени дека воопшто постоела таква епидемија, како што и наведе дека ова не е карантинска болест за да се дешава ова што се дешава, а при тоа кажа и какви решенија постојат за кои што сега би требал реферати да пишувам тука.

Го изгуглав и од неговата биографија може да се види дека не е неекој ебиветар, туку озбилен и докажан човек.
https://life.ugd.edu.mk/index.php/ugd-zivot-life/item/2110-prof-markovski-za-covid-19
Прекинав да читам кај Алфа телевизија. Селски Сител од пред 5 год.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.169
Поени од реакции
12.973
Нормално.
Чим не кажал дека сите ќе умреме не е валидно неговото мислење.Иако е професор,кај може он да мери муда со кајгана-експертите...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Нормално ке слушам некој професор, кога министерот кажува нешто сосема спротивно а при тоа купуваат респиратори со баснословни цени а кои според професорот се непотребни.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.142
Поени од реакции
30.265
Ne sum profesor, ne sum medicinsko lice, nema da se prepravam deka poveke znam, megutoa virusot predizvikuva reakcija vo teloto sho gi polni gradite so technost i predizvikuva gushenje. Mislam deka poradi toa se stavaat bolnite na aparati. Ne site, onie kriticnite.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
Ne sum profesor, ne sum medicinsko lice, nema da se prepravam deka poveke znam, megutoa virusot predizvikuva reakcija vo teloto sho gi polni gradite so technost i predizvikuva gushenje. Mislam deka poradi toa se stavaat bolnite na aparati. Ne site, onie kriticnite.
и дузина други вируси и бактерии исто...
Па најголема смртност е од пневмонија, ако залегне човек од било што, н.пр. и од скршен колк често...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ниту јас не сум медицинско лице, ама повеќе верувам на луѓе кои се стручњаци и кои се истакнати во тие области од колку на панични медиуми (намерно или ненамерно панични) кои изгледа ја исполнија целта со ширење на паника... во Србија излегува исто доктор на прес и вели дека е најсмешен вирус и за месец дена се ке се среди како и претседник до него, за 3 дена менуваат плоча посебно Вучиќ, кое што професорот го објасни со притисок од јавноста поради паниката што се шири, па врз основа на тоа политичарите донесуваат такви одлуки какви што ги гледаме денеска.

Инаку професорот објасни дека имаме наследено од Југославија многу напредна инфектологија и со слушање на струката имаме капацитет да се справиме со 10.000 заразени.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Ќе има рестриктивни мерки од денес? Има некоја новост?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.142
Поени од реакции
30.265
Ниту јас не сум медицинско лице, ама повеќе верувам на луѓе кои се стручњаци и кои се истакнати во тие области од колку на панични медиуми (намерно или ненамерно панични) кои изгледа ја исполнија целта со ширење на паника... во Србија излегува исто доктор на прес и вели дека е најсмешен вирус и за месец дена се ке се среди како и претседник до него, за 3 дена менуваат плоча посебно Вучиќ, кое што професорот го објасни со притисок од јавноста поради паниката што се шири, па врз основа на тоа политичарите донесуваат такви одлуки какви што ги гледаме денеска.

Инаку професорот објасни дека имаме наследено од Југославија многу напредна инфектологија и со слушање на струката имаме капацитет да се справиме со 10.000 заразени.
Brojot na zarazeni geometricki se zgolemuva sekoj den, i ti mislis deka lugevo panichat bez potreba?
Ostaj gi srbite, se smeshkaa hihi haha a sekoj den im raste brojkata na zarazeni vrtoglavo.

Ne e vozmozno aparatura od pred 40 godini da e ponapredna od nesto sho e napraveno pred 10, 5 ili 2 godini.

Kajgana Shop

На врв Bottom