Коронавирус (COVID-19)

Z

zmej gorjanin

Гостин

Албанците се глупи ако за ова не отидат кај американскиот амбасадор да се пожалат.
Нема ни да прашаат и пак ќе си отворат.

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
1.893
Поени од реакции
1.337
Decki, ima neso novo okolu novi zaboleni ili testirani? Ne go slusav pressot pa da prasham.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676

Колку е точно не знам :)

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Ајде еве вака малце мое мислење околу состојбата во која се наоѓам моментално ( во Шведска ). Останатите членови кои живеат тука може нема да го делат моето мислење, некои ќе мислат дека е overthinking, но сепак ова е мое индивидуално размислување до сега.

Зошто ме фаќа паника? Затоа што сум сеуште приморана да одам на работа, фирмата не ми дозволува работа од дома иако работам во ИТ. Ова е нешто што не можам да го разберам и што многу, многу ме фрустрира. Зошто секое одење на работа и цело седење на работа да ми биде стресно? Па јас јадам ручек во просторија со +300 луѓе! И да не јадам во исто време со сите нив, од кај знам тие што претходно седеле тука дали имале нешто или не?
Премногу наивно се постапува во цела ситуација, се даваат зборови како Its just a virus, не сте во ризична група, па и дури да се заразите не би требало да е нешто сериозно.... со преголема леснотија се изговараат овие зборови! Вирусот е присутен 2 и пол месеци! Никој не знае дали има долгорочни последици, на крај краева и бројот на заразени на светско ниво не е некој репрезентативен примерок! Се е базирано на претпоставки. Не ми се свиѓа пристапот кој се одбра тука ( да изградиме колективен имунитет ) за нешто што е толку ново. 2 и пол месеци! Нова технологија да излезе скептици се, чекаат прво 2 години сите други земји да ја испробаат пред да ја вклучат во проектите, сега за вирусот први станаа. Да го пробаме! Шведска ќе има демо на COVID 19 за 2 недели, stay tuned!

Многу ме мава и психата. Не сум сама тука, заедно сум со маж ми, ама еден од нас да се зарази, одма и другиот го фаќа. Немам мрежа на луѓе тука за кои сум сигурна дека доколку ситуацијата ескалира ќе одат во маркет или во аптека по набавка на продукти за нас. Свесна бев кога се селев дека заминувам во нова околина со никој близок околу мене, но никогаш не можев да си замислам вакво сценарио.
Ова е момент кој посебно ми ствара паника.

Ова е мое размислување, можеби и во некој аспекти е overthinking ама би сакала да ги имам размислено сите ситуации. Многу брзо се менува ситуацијата, во случаи на ескалација би сакала да сум спремна со постапки отколку тогаш да седнам да размислувам што ако.
А да го слушаш мажо си малце! Он сигурно не е паничар како тебе. Зошто замина таму да живееш? Ради тоа шо различно размислуваат и живеат поинаку. Едно е тие е да не бидат паничари, да размислуват со ладни глави.
Коа си веќе таму прифани малце од нивниот менталитет. Ти ги читаш форумо и се пунеш со паника непотребна.
Ако не се осеќаш сигурно на работа, земи си слободно, боловање. На крај краишта ако не ти даваат дај си отказ чим не ти се свиѓаат со ладни глави швеѓаните, дој си тука и на раат биди си у паника со нашите паничари.
Убаво си знаеш, свесна си дека сепак е overthinking. Дрмни некое пиво или шо и да пиеш и смири се малце.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Decki, ima neso novo okolu novi zaboleni ili testirani? Ne go slusav pressot pa da prasham.
Се тестираат уште седум луѓе.

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
da prasam prvo adminot dali moze da pokazam edno video od eliten restorant koj dostavuvaat hrana i kako tie rabotat so koja zastita pofaleni za primer ,dali moze da ne dojde deka se reklamira

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Ај некој што го прати пресов нека пренесе у кратки црти што кажува.
Во моментов се тестирале 7 кои доаѓале од ризичниве земји, ќе се тестирале уште 50 лица од Дебар, апелираше за маркетиве да не се ствараат гужви и очекува нови 200 респираторни апарати од Кина( биле во преговори)... тоа е во кратки црти.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Една Новинарка плус го адресираше проблемот за луѓето кој се вратени од ризичниве подрачја дека му бегале на епидемиолозите и дека пиеле парацетамоли и се криеле во други куќи.
Човек ќе си речи Ханс Ланда ги гони низ селата за да ги екстерминира, овие се луѓето шо жабуркаат ракија ко ќе ги боли заб и после во една недела цела вилица вадат пошто забите му се пред паѓање.

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Една Новинарка плус го адресираше проблемот за луѓето кој се вратени од ризичниве подрачја декаму бегале на епидемиолозите и дека пиеле парацетамоли и бегале во други куќи.
Човек ќе си речи Ханс Ланда ги гони низ селата за да ги екстерминира, овие се луѓето шо жабуркаат ракија ко ќе ги боли заб и после во една недела цела вилица вадат пошто забите му се пред паѓање.
Вистина е ова, другарка од Гостивар испопријавила 4-5 комшивки, вратени од пичвајз и шпарале по куќи и маркети. Дошле баш како шинтери и ги собрале.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Вистина е ова, другарка од Гостивар испопријавила 4-5 комшивки, вратени од пичвајз и шпарале по куќи и маркети. Дошле баш како шинтери и ги собрале.
Пред 1000 години исто така кога ќе виделе црна мачка и жена една до друга ги пријавувале и ги лекувале со оган на клада. По ништо не се разликуваат овие шпиони од оние пред 1000 години.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Пред 1000 години исто така кога ќе виделе црна мачка и жена една до друга ги пријавувале и ги лекувале со оган на клада. По ништо не се разликуваат овие шпиони од оние пред 1000 години.
Дај боже сите што ќе начекаат вакви кур ми е двор ми е идиоти да се рашетаваат да пријавуваат, еве ако на некој му е срам или се устручава од некакви причини, нека ми пише ПП мене, јас ќе пријавам.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Барем реагираат службиве ако пријавам? Затоа што зборував пред некој ден со другар епидемиолог ми кажа дека не реагирале на такви пријави немале што да направат.

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
spion e spion i togas i sega ama sega e 21 vek nema ubivanje ,tuku debelo po gazot

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Јас сум секој да го извади шпиунското во себе, кажав пред некој ден да пријавувате ако знаете комшии/колеги кои биле надвор во ризичните земји, а слободно си шетаат. Не гледам тука апсолутно ништо погрешно, ако некој нема основен осет за живеење со други во вакви времиња, слободно нека оди да живее во напуштените села по планиниве.

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
go sledev presot edna od novinarkite direkno se zalese deka prijavila a sluzbite si terale vikend,policijata vikala deka ne bila za toa na toa sleduvase odgovor ke proveram

Kajgana Shop

На врв Bottom