Коронавирус (COVID-19)

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
Британија страшна коцка игра, може да им удри од глава ова да не знаат што ги снашло. Да сум таму би бил напизден до даска, фактички жртвуваат луѓе за да дојдат до тој herd immunity.
Искрено овде сум и ме плаши таа одлука. Живеам блиску до главен пат во мојов град и секој ден минуваат од 10-15 амбуланти коли. Плус ме плаши дека бројката на жртви расте а бројката на оздравени е иста од пред недела дена

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484
Реалност е дека со оглед на капацитетите - свака час на Филипче и на тимот позади него.Многу понапредни држави од нас се во полоша состајба а кај нас веќе 2 недела е ситуацијава.Да не беше директоркава ќе беше и уште по океј ама јбг.Сакам да кажам дека ова можеби е и единствена ситуација во нашава историја каде што институциите изреагираа солидно - но за жал народот потфрли енормно.
Не со свесњн/на колку се лажеш. Филипче пена му фати устата од објаснува ња. Ама џабе.

Медицински персонал бате кај нас ти е р'ѓа. Не дај Боже да стасаш во ситуација да ти треба. Не сакам да терам на политика.

Ама некни од Општина Прилеп се слика и в канализација влегоа, правеа, штуреа шо ти знам. За денеска да кажат како од Пласница, Долнени и Кривогаштни полиција ќе интервенира да не влегуваат во градот.

И тоа канализацијава со фотки со лопати беше.

Се мати нешто од Долнени И Пласница, затоа ставија полиција да не влегуваат граѓани од тие општини во Прилеп

И за чудо Прлеп нема ниеден заболен. Не се шалам, доктори ваму иаме шо се пуштени на специјализација и селфињ прават. Анестезиолози ејјј, секој ден селфи.

Епа морона вирус да ги откорне ваквите, од такви патиме.

Партија ме вработила, сеа ќе се ташам.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
940
Поени од реакции
1.482
FB_IMG_1584234103678.jpg
Што ви кажав ?

Друга работа

Ако ги затвори сите дома Филипче ке има драми со пеење песни.
Ауу Скопје поготово ке пука од турбо-фолк

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.776
Прегледај го приврзокот 238045
Што ви кажав ?

Друга работа

Ако ги затвори сите дома Филипче ке има драми со пеење песни.
Ауу Скопје поготово ке пука од турбо-фолк
Ако се случи да не дај Боже дојдиме до таа ситуација како ли ќе се справат со еден куп циганчиња кои питаат, во Битола само на тепсија горе илјадници има, нив кој ќе ги застани, никој.
Во Шпанија знам имаше куќи за бездомници и храна им доставуваа па најверојатно таму ги носат кај нас каде

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Зашто не им текна и автошколиве да ги затворат, денес низ аеродром се возикаа милион коли, доволно е еден да е во инкубација, отидо преку 50 случаи зашто еден инструктор дневно има 7 кандидати сигурно и со сите комуницира плус мењач, волан, рачки...

Инаку мислам покрај што се скапи тестовите, сигурно не се ко тест за бременост, туку ваљда треба кадар и апарати, може ова е плус лимитација.

Мерката на Словенија е оправдана, секој поблаг вид на корона или обичен грип може да го преседиш дома, освен ваљда ако си со стари личности. Преголема гужва ќе направи порано дс се бира за кој ќе живее.

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Уште некоја теорија нека убаци, нешто ќе испадне точно. Вчера беше со акциите, денес војниците и тн.
Немам појма да ти кажам право што се имал пишано :pos: Ова последното ми упадна во очи дека имав сретнато некои информации во врска со таа тематика, па зато и го спомнав, а во одреден степен и има смисла. Нема да е прв пат да се користат вакви ситуации кога фокусот на светот е свртен кон нив, за обавување други работи во позадина

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Немам појма да ти кажам право што се имал пишано :pos: Ова последното ми упадна во очи дека имав сретнато некои информации во врска со таа тематика, па зато и го спомнав, а во одреден степен и има смисла. Нема да е прв пат да се користат вакви ситуации кога фокусот на светот е свртен кон нив, за обавување други работи во позадина
Што може да се случува, тоа е планирна вежба уште од поодамна, што треба да се одржи во април и мај, но се сомневам дека ќе се случи затоа што Трансатланскиот пакт се распаѓа од вирусов.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.154
Поени од реакции
30.273

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Исто и овој.

FB_IMG_1584205293792.jpg
Btw, кога се инсистира на јадење гомна за потеклото на вирусов и како тој "случајно им избегал од американска лабораторија", не чув за една контра-теорија дека можеби е кинески вирус, пошо истиот еба мајката во Европа многу повеќе, дека ги посра сите економии базирани на нафта која ја контролира Америка во сојуз со арапските земји и трговијата со истата е исклучиво во американски долари....барем да прочитав од "заговорнициве" нешто паметно, па да ми беше интересно. Бај д веј, економскиот раст на Кина е нешто што на сите им боде очи и нешто што најмалку може да се контролира....цела планета зависи од нивните производи. После вирусов истите ќе бидат уште повеќе барани.

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
ima strana vlada i mozes da pises komentar jas napisav i vednas go sankcioniraa ,sto licese toa so avtomobili grci po 300 avtomobili vleguvaat i odat na stomatologija kaj privatnacite a tie alcni za pari rabotat ful guzva kako na sistematski i posle maskite rakavicite se od otpad od tie usti vo kanta nadvor a na dve metra okolu na okolu od ordinacijata ziveat luge so mali deca koj si igraat ,plus treba nekoj toa da go pokupi smetot ,ako e zabrana neka e zabrana za se grckite zabi ne se pobitni od zdravjeto nase

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Mislu deka taksis mi prenese,kivase
Ke sedu doma uzivajte
zarazi se i ja i Makedonija
a na mtv pred dozdot
so maki
Обично нема кивање и течење нос со тој вирус.
Овој период многумина киваат од алергија.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.665
Поени од реакции
11.816
Исто и овој.

Прегледај го приврзокот 238046
Btw, кога се инсистира на јадење гомна за потеклото на вирусов и како тој "случајно им избегал од американска лабораторија", не чув за една контра-теорија дека можеби е кинески вирус, пошо истиот еба мајката во Европа многу повеќе, дека ги посра сите економии базирани на нафта која ја контролира Америка во сојуз со арапските земји и трговијата со истата е исклучиво во американски долари....барем да прочитав од "заговорнициве" нешто паметно, па да ми беше интересно. Бај д веј, економскиот раст на Кина е нешто што на сите им боде очи и нешто што најмалку може да се контролира....цела планета зависи од нивните производи. После вирусов истите ќе бидат уште повеќе барани.
Дали вирусот се појавил случајно, или е дело на Америка/Кина ќе се види најдобро кога сето ова ќе заврши. Кога ќе се стави се на кантар, кој што добил, кој што изгубил, многу работи ќе се појасни. Засега би ги отфрлил американците пошто ситуацијата не им оди во полза. Кинезите од друга страна реагираа спремно, за кратко време воведоа контрола да не речам со минимални загуби.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Многу паметно што им дале документ за прифаќање кривична одговорност ако не почитуваат самоизолација. Само така со "gi zaebav site hehe" категорија на народ.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Дали вирусот се појавил случајно, или е дело на Америка/Кина ќе се види најдобро кога сето ова ќе заврши. Кога ќе се стави се на кантар, кој што добил, кој што изгубил, многу работи ќе се појасни. Засега би ги отфрлил американците пошто ситуацијата не им оди во полза. Кинезите од друга страна реагираа спремно, за кратко време воведоа контрола да не речам со минимални загуби.
Конечната математика секој ќе гледа да ја сврти у своја полза.

Инаку, самата структура на вирусот, тотално лаички ќе ја коментирам, е практично генетски материјал обвиткан со протеин, кој структурно го држи обична масна материја, разградлива со уште пообичен сапун. Сапунот ги врзува мастите и практично не убива бактерии, туку го отфрла мрсниот слој од површината на рацете. Во случајов обичниот сапун целосно ја разградува структурата на самиот вирус, што уште повеќе ме наведува на тоа да мислам дека не е избеган од никаква лабораторија, туку од смрденине кинески пазари - кој имал прилика да патува во Азија, знае за што зборам - за поимањата за хигиена во одредени делови од Азија.
Затоа и се инсистира да се мијат раце интензивно. Инстинктивно, лицето го допираме дневно стотици пати и практично поголема е веројатноста сами да го внесеме вирусот со допир на рака на уста, очи, внатрешната страна на носот, отколку некој да ни се искашла у фаца. Така да, исчистете си по дома, а ако излегувате до продавница или на работа, мијте раце почесто.

Во врска со другите мерки, еве еден пост, од кој намерно го кропнав делот во кој се спомнуваат личности и институции за да не бидам јас погрешно разбран. Постот е Public, ако ви треба, побарајте го.
Untitled.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom