Коронавирус (COVID-19)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Катастрофа, Иран изгледа има највеќе тестови во свет.
Не верувам дека се официјални тестови, затоа само проверуваат симптоми. Нема шанси 7.5 милиони тестови да имаат.

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Еве инфо од прва рука, пред 2 саати, летовите од Германија и Данска на скопскиов аеродром, на странциве не им било дозволено влез у држава. Ги вратиле назад со првиот лет што бил за европа, и бил за Германија.
Ова требаше уште пред 2 недели, и бројот на заразени ќе беше едноцифрен ;)

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
North Macedonia
Confirmed: 14
Deaths: 0
Recovered: 1
Active: 13

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.772
Грешка си. Баш од тие делови каде што се нашите (Охрид, Струга, Дебар) од Италија, тие летови слетуваат во Скопје.
Која е логиката да слеташ Скопје ако си од Струга жити бога ?

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Која е логиката да слеташ Скопје ако си од Струга жити бога ?
Затоа што визејрон имат од различни места на Италија летови за Скопје и Охрид. Нашинциве од Охрид и Струга слетуваат во Скопје. Јави им на визејр прашај ги зошто. Исто е и за Швајцарија. Сите нашинци од Охрид и Струга населени се во Цирих, а авионот од Охрид на визејр слетува во Базел.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.851
Поени од реакции
10.225
Имало и во Кичево дојдено 2 или повеќе автобуси од Италија вчера и денеска, па племе ви е.ем како ги пуштивте на граница??!

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.772
Него вистина со тестирањено на Трамп смешно е, ако им требаат два дена за претседателот да го тестираат каква порака праќаат до обичниот народ. За обични смртници 1 недела? Не ми е јасна поентава. Или неќат паника да прават.
Паника, каква паника, ако тој лик е позитивен треба за национален херој вирусот да го прогласат, ене читам и Хавиер Солана бил болен.
Автоматски споено мислење:

Не верувам дека се официјални тестови, затоа само проверуваат симптоми. Нема шанси 7.5 милиони тестови да имаат.
Нов Зеланд имале на располагање по 500 и нешто теста да прават дневно, па сега види таму колку тестови имаат на располагање :)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
7ипол милиони за 3 дена? WOW
Колку што знам пратија армија од куќа до куќа, сакаат целосно да ги проверат сите. Тие што имаат појаки симптоми (од овие 175.000 такви покажале 22.500) се пратени кај доктор. Заебана е ситуацијата таму во секој случај.

• Ми се допаѓа
Reactions: S.L

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Поише имаме заразени од официјалната бројка,наредниве неколку дена ке објават

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.772
Поише имаме заразени од официјалната бројка,наредниве неколку дена ке објават
Нормално дека се повеќе, мене ме плаши тоа што има многу потенцијално заразени кои не ни знаат дека го носат вирусот во себе.
Ова ќе трае месеци, месеци, цел свет е во прашање а допрва бројките се шират, некој вика дека летото нема да го пречека вирусот, со ова понашање и другото лето ќе го пречека не ова шо иди.
Дај Боже да грешам и да се среди шо побрзо

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Нормално дека се повеќе, мене ме плаши тоа што има многу потенцијално заразени кои не ни знаат дека го носат вирусот во себе.
Ова ќе трае месеци, месеци, цел свет е во прашање а допрва бројките се шират, некој вика дека летото нема да го пречека вирусот, со ова понашање и другото лето ќе го пречека не ова шо иди.
Дај Боже да грешам и да се среди шо побрзо
Да се надеваме дека нема да трае. 3 месеци е премногу од секој аспект а најнапред од економски, залихи на храна - лекови. Макс месец дена може без поголеми последици да се издржи.
Плус после пикот се се враќа во нормала, нема многу нови случаи, тековните ќе си се лечат и така.

Kajgana Shop

На врв Bottom