Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.060
Поени од реакции
25.449
Добро, у Британија 50% учениците се АлКаеда/Кунта-кинте. Кое ниво на лична хигиена они го одржуваат?
Ми го зеде зборот,бегаат од сапун и средства за дезинфекција како ѓавол од крст.Имаше баш таков случај на форумов, Муслиман се жалеше дека децата у школо ги терале средство за дезинфекција на рацете да ставаат
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
15.311
Поени од реакции
19.824
Не затоа што вакцините почнуваат да се форсираат тогаш кога процентот на болести почнува драстично да се намалува поради подобрување на хигиенските услови.Не случајно кај амишите во Америка со децении не постои ниеден случај на аутизам.
Се надевам никој нема да те послуша и да се запусти.
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
2.914
Поени од реакции
2.612
Се надевам никој нема да те послуша и да се запусти.
Напротив таквите како тебе се помалку ги слушаат па секојдневно по телевизиите се жалат дека процентот на вакцинација опаѓа:https://sdk.mk/index.php/zdravstvo/opaga-interesot-za-vaktsinatsija-za-tri-dena-prva-doza-primija-nad-3-iljadi-litsa/
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
15.311
Поени од реакции
19.824
И онака сите сме прележани освен ранливи групи нема потреба од бустери. Освен во Кина. Прајме муабет и за другите вакцини, нели.
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
2.914
Поени од реакции
2.612
И онака сите сме прележани освен ранливи групи нема потреба од бустери. Освен во Кина. Прајме муабет и за другите вакцини, нели.
Мислиш на овие вакцини така?:
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
2.914
Поени од реакции
2.612
Тешко на деца.
Ти кажав прашакот за перење мозоци одамна го изгуби дејството а за нов немааат никакви шанси да направат бидејки по секоја цена мораат своите глави да ги спасуваат од можна физичка ликвидација.
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
15.311
Поени од реакции
19.824
Ти кажав прашакот за перење мозоци одамна го изгуби дејството а за нов немааат никакви шанси да направат бидејки по секоја цена мораат своите глави да ги спасуваат од можна физичка ликвидација.
Така е родителите заштитени после одбиваат истото да го прават за нивните деца. Битно ејмишите немаат аутизам.
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
2.914
Поени од реакции
2.612
Така е родителите заштитени после одбиваат истото да го прават за нивните деца. Битно ејмишите немаат аутизам.
Немаат затоа што не ги вакцинираат своите деца.Имале само 3 случаеви на аутизам за кои е утврдено дека сите 3 деца биле вакцинирани:
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
15.283
Поени од реакции
26.906
Ти кажав прашакот за перење мозоци одамна го изгуби дејството а за нов немааат никакви шанси да направат бидејки по секоја цена мораат своите глави да ги спасуваат од можна физичка ликвидација.
... мене пак ми изгледа дека ќе тераат второ полувреме, онака безобразно секогаш доаѓа од Франција „новитетите“ во ЕУ.

„...Published by La rédaction · Published on 3 December 2022 at 18h15 Here are the latest data as for the Covid-19 epidemic in France. According to Santé Publique France’s latest data, France reports +67 more deaths in 24h. This Friday 2 December 2022, the death toll includes +67 hospital deaths and 0 in nursing homes. +59,008 new cases have been reported in 24h.
In France, according to the latest reportfrom the health authorities as for the COVID-19 pandemic, about 1,109,581 cases have been reported naming +59,008 in 24h.
This Friday 2 December 2022: 159,093 people have died including +67 deaths in 24 hours have been reported. The death toll in nursing homes states 29,354 (0) deaths. And 129,739 (+67 in 24h) people have died in hospitals.
The reproduction rate R reaches 1.32, the incidence rate reaches 521.95, and the hospital pressure is at 22.0%. Positivity rate reaches 0.0%.
In France, 19,865 (+196) people are at the hospital, including 1,113 (+24) serious cases in ICU.
According to Santé Publique France data, all departments are currently vulnerable.
The most impacted regions in France:

 • Ile-de-France : 5,233 (+38) hospitalized, 313 (+4) in ICU and +8 deaths en 24h
 • Grand Est : 1,822 (+33) hospitalized, 104 (-2) in ICU and +7 deaths en 24h
 • Hauts de France : 1,699 (-6) hospitalized, 93 (-2) in ICU and +5 deaths en 24h
 • Auvergne Rhône Alpes : [2,207 (+26) hospitalized, 117 (+3) in ICU and +6 deaths en 24h
 • Provence-Alpes Côte d'Azur : 1,867 (+33) hospitalized, 103 (+2) in ICU and +14 deaths en 24h
 • Bretagne : 567 (-7) hospitalized, 37 (+1) in ICU and +5 deaths en 24h
 • Normandie : 908 (0) hospitalized, 28 (+1) in ICU and 0 deaths en 24h
 • Nouvelle-Aquitaine : 1,515 (+50) hospitalized, 97 (+4) in ICU and +1 deaths en 24h
 • Pays de la Loire : 434 (0) hospitalized, 0 (-1) in ICU and +6 deaths en 24h
 • Occitanie : 1,374 (+36) hospitalized, 77 (+13) in ICU and +5 deaths en 24h
 • Centre-Val de Loire : 900 (0) hospitalized, 45 (+2) in ICU and +3 deaths en 24h
 • Bourgogne-Franche-Comté : 964 (-10) hospitalized, 51 (-3) in ICU and +6 deaths en 24h
This Friday 2 December 2022,
Covid-19 virus has infected 644,363,131 people and killed 6,636,498 people worldwide...“


„...Објавено од La rédaction ·
Објавено на 3 декември 2022 година во 18:15 часот
Еве ги најновите податоци за епидемијата на Ковид-19 во Франција.

Според најновите податоци на Santé Publique France, Франција објави +67 повеќе смртни случаи во 24 часа.
Овој петок, 2 декември 2022 година, бројот на загинати вклучува +67 смртни случаи во болница и 0 во домовите за стари лица.
За 24 часа пријавени се +59.008 нови случаи.
Во Франција, според последниот извештај на здравствените власти за пандемијата COVID-19, пријавени се околу 1.109.581 случаи на +59.008 за 24 часа.
Овој петок, 2 декември 2022 година: 159.093 луѓе починале, вклучувајќи +67 смртни случаи за 24 часа. Бројот на загинати во домовите за стари лица изнесува 29.354 (0) смртни случаи. И 129.739 (+67 во 24 часа) луѓе починале во болниците.
Стапката на репродукција R достигнува 1,32, стапката на инциденца достигнува 521,95, а болничкиот притисок е на 22,0%. Стапката на позитивност достигнува 0,0%. Во Франција, 19.865 (+196) луѓе се во болница, вклучително и 1.113 (+24) сериозни случаи на ИЦУ.
Според податоците на Santé Publique France, сите одделенија во моментов се ранливи.

Најпогодените региони во Франција:
Ил-де-Франс: 5.233 (+38) хоспитализирани, 313 (+4) на ICU и +8 смртни случаи во 24ч Grand Est: 1.822 (+33) хоспитализирани, 104 (-2) на ICU и +7 смртни случаи во 24ч
Hauts de France: 1.699 (-6) хоспитализирани, 93 (-2) на ICU и +5 смртни случаи во 24ч Оверњ Рона Алпи: [2.207 (+26) хоспитализирани, 117 (+3) на ICU и +6 смртни случаи во 24ч Прованса-Алпи Азурниот Брег: 1.867 (+33) хоспитализирани, 103 (+2) на ICU и +14 смртни случаи во 24ч
Бретања: 567 (-7) хоспитализирани, 37 (+1) на интензивна нега и +5 смртни случаи во 24ч Нормандија: 908 (0) хоспитализирани, 28 (+1) на ICU и 0 смртни случаи во 24ч
Nouvelle-Aquitaine: 1.515 (+50) хоспитализирани, 97 (+4) на ICU и +1 смртни случаи во 24ч Пејс де ла Лоара: 434 (0) хоспитализирани, 0 (-1) на ICU и +6 смртни случаи во 24ч Окситанија: 1.374 (+36) хоспитализирани, 77 (+13) на ICU и +5 смртни случаи во 24ч Centre-Val de Loire: 900 (0) хоспитализирани, 45 (+2) на ICU и +3 смртни случаи во 24ч Бургоњ-Франш-Комте: 964 (-10) хоспитализирани, 51 (-3) на ICU и +6 смртни случаи во 24ч

Овој петок, 2 декември 2022 година, Вирусот „Ковид-19“ зарази 644.363.131 лице и уби 6.636.498 луѓе ширум светот.... “
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
15.311
Поени од реакции
19.824
Бијонс, ти си за да се вакцинираат децата по познатата шема? Не мислам на Ковид, стандардните?
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
15.283
Поени од реакции
26.906
Бијонс, ти си за да се вакцинираат децата по познатата шема? Не мислам на Ковид, стандардните?
... светот, па и МКД околу тоа прашање се на „стара слава“, денес не е исто како порано, децата имаат повеќе вакцини по шема, па и повеќевалентни вакцини, дури некои се дискутабилни дали воопшто се потребни според можност за повеќе штета отколку корист, нема контрола и свеста на здраствениот работник е на пониско ниво од порано, причина е партиските влијанија, ЕУ, фармацевтска мафија и воопшто мито и корупција на секој чекор, така да не знам колку се ефикасни, дали се проверени, кој гарантира за исправност кога све е поткупено, така да лично јас се сомневам воопшто и на следење на матичниот т.е. педијатарот воопшто историјата на болести на детето дали смее или не смее, некако не се внимава ќе се каже „мора“ и толку што воопшто не соодејствува со детето што е исклучителна индивидуа само за себе.
... самиот факт да новороденото прима прв т.н удар „шот“ во 24ч од кога ќе се роди К витамин инјекција, а родителите појма немаат, а најчесто предозажа на истиот може да доведе до несакани последици, што останува за другите вакцини по календарот за имунизација дали воопшто родителите се запознати, се оди по теркот каде сите таму и неговото бебе, што не е баш така и ДА, денес има доста појави на аутизам кај децата, како и појава на необјасливи (ненаследни) епилептични напади период после примање на вакцините, така да би рекла контролирано можеби и оправдани вакцини, но не све што ќе излезат да се избоцка детето.
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
15.311
Поени од реакции
19.824
За џабе ти е лиценцата.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
15.283
Поени од реакции
26.906
За џабе ти е лиценцата.
...види, не знаеш ниту да дебатираш, а и не знаеш што значи некој да има лиценца, зарем не може со висока стручна спрема, а да нема лиценца да работи? еве те прашувам што значи „Лиценца“ за архитект ли, нотар ли, доктор ли, ете дури и ти ако имаш Лиценца кажи ми што значи тоа?

... инаку, токму тоа и го напишав нема значење ниту „Лиценцата“ доколку образованието се добива со трала ла ла, а посебно со немање сопствено мислење, јас не сум од тие кои влегуваат во ист кош и со многу работи не се сложувам иако се учело поинаку, све во свое време, но не баш све важи во секое време, па и денес.

...видовме како се дипломира денес, ако го смета некој тоа за учење клатење со ранци натаму наваму и ништо повеќе (има исклучоци), ете ти чист пример од неодамна, на сите генерации од 2015 навака на правен факултет во Универзитетов на Југоисточна Европа со само три години си добија звање „Дипломирани правници“ финасиран од кого?

„...финасиски одржлив и како модел на една мултиетничка, мултијазична високообразовна институција во Југоисточна Европа. Понатаму, успеа да ги комбинира најдобрите искуства од САД и од Европа и продолжи да ги користи сознанијата од академската соработка со Комисијата на Европската унија и со УСАИД , како и со другите донатори. Се користат и стипендиите поддржани и обезбедени од Кралството Холандија и од Институтот Отворено општество...“ треба коментар? не би рекла, све е јасно!


... инаку други примери, види ги сите згради како се градат им се мочаат на сите дипломи на архитектите, не знам зошто постои архитектонски факултет кога буквално ништо не се применува во реалноста, тоа му доаѓа како апстрактен факултет, појди до РЕК Битола, не може да функционира од неписмени завршени кадри со дипломи и „лиценци“, цело време нешто им се расипува што со години работи, исто и во ТЕЦ Негоготино, турбина се распипува од неписмени едуцирани кадри со дипломи со „лиценци“,

- џабе сето тоа, тоа е точно, а џабе и со тебе да се пишувам кога си едностран информиран и доста ограничен со хоризонтот на твоето согледување!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom