Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
7 септември 2016
Мислења
11.685
Поени од реакции
19.065
Немаше фајзер у тоа време,инаку околу вакцините се што те интересира ке си ја прашаш другарката да не ја речам доктурката пошто се лути,ете нека биде лекурката.Или некој од тоа друштво што сте собрани,трујачот или тезгерето
Поштовани @Igorcemk и @bijons,би сакал од вас препорака као нај едуцирани околу вакциниве
... сега е целосно посветен што ќе му рече поштованиот игорче! :kafence:
 
Член од
8 февруари 2020
Мислења
2.116
Поени од реакции
3.017
@teneke каков ролеркостер ќе биде ако испадне дека си во право врска вакцините

Ако овие од ФДА панелот, викаат НЕ за бустер, како тоа Филипче вика ќе мора сите и трета доза да примиме... уствари ми текна, исто како што изјави дека налетал на една студија, во која пишувало, прележаните имале помала заштита од вакцинираните :aplauz:
Цар не е за џабе.

At 4:12:39 Steve Kirsch, executive director, of the covid-19 Early Treatment Fund speaks about the risks. At 6:51:25 voting begins on safety and effectiveness data from clinical trial C4591001 for booster shots. The result was 16 to 2 against the booster.
ФДА каде неколку членови добиваат пари од Гилеад (тамифлу) изгледа не добиле доволно од Фајзер :zloo:


Форумџиите кои магично ја исклучуваа политиката од оваа агенда, вајда сега после ФДА ќе бидат против трета доза, нели наука следат, не политика :toe: ... ма нема шанса, идеме на трета доза и почнуваме со бебињата.
 

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.108
Поени од реакции
6.820
Како беше тоа, Синовак кај 1 од 5 немала да развие антитела?
Е па кај мајка ми и тетин ми е 2 од 2.
У јуни втора доза двајцата, едниот 0 другава 0.23.
EPIC FAIL.
Тетин ми се теши имал клеточен имунитет а нема прележано :pos:
Синовак дојдоа на 28 јуни, значи теоретска шанса нема да примиле втора доза во јуни.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
11.370
Поени од реакции
13.427
@teneke каков ролеркостер ќе биде ако испадне дека си во право врска вакцините

Ако овие од ФДА панелот, викаат НЕ за бустер, како тоа Филипче вика ќе мора сите и трета доза да примиме... уствари ми текна, исто како што изјави дека налетал на една студија, во која пишувало, прележаните имале помала заштита од вакцинираните :aplauz:
Цар не е за џабе.

At 4:12:39 Steve Kirsch, executive director, of the covid-19 Early Treatment Fund speaks about the risks. At 6:51:25 voting begins on safety and effectiveness data from clinical trial C4591001 for booster shots. The result was 16 to 2 against the booster.
ФДА каде неколку членови добиваат пари од Гилеад (тамифлу) изгледа не добиле доволно од Фајзер :zloo:


Форумџиите кои магично ја исклучуваа политиката од оваа агенда, вајда сега после ФДА ќе бидат против трета доза, нели наука следат, не политика :toe: ... ма нема шанса, идеме на трета доза и почнуваме со бебињата.
Абе јас следам simple logic.

Чим Филипче вика дека вакцините се ефикасни, а Заев дека вакцините се ЗДРАВИ, тогаш треба да бегаш подалеку од вакцинирање.

Затоа што универзумот функционира обратнопропрционално од логиката на Филипче и Заев.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
11.370
Поени од реакции
13.427
@teneke каков ролеркостер ќе биде ако испадне дека си во право врска вакцините

Ако овие од ФДА панелот, викаат НЕ за бустер, како тоа Филипче вика ќе мора сите и трета доза да примиме... уствари ми текна, исто како што изјави дека налетал на една студија, во која пишувало, прележаните имале помала заштита од вакцинираните :aplauz:
Цар не е за џабе.

At 4:12:39 Steve Kirsch, executive director, of the covid-19 Early Treatment Fund speaks about the risks. At 6:51:25 voting begins on safety and effectiveness data from clinical trial C4591001 for booster shots. The result was 16 to 2 against the booster.
ФДА каде неколку членови добиваат пари од Гилеад (тамифлу) изгледа не добиле доволно од Фајзер :zloo:


Форумџиите кои магично ја исклучуваа политиката од оваа агенда, вајда сега после ФДА ќе бидат против трета доза, нели наука следат, не политика :toe: ... ма нема шанса, идеме на трета доза и почнуваме со бебињата.
Ауууу сега слушнав, упм. Ако е ова вистина страшно е. Ќе запустат еден куп деца. Фајзер си криел податоци и тоа за тестирањето врз деца.

Да му се мочам во парите што ќе ги заработат, мамето да му го еб...
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
12.356
Поени од реакции
6.149
Немаше фајзер у тоа време,инаку околу вакцините се што те интересира ке си ја прашаш другарката да не ја речам доктурката пошто се лути,ете нека биде лекурката.Или некој од тоа друштво што сте собрани,трујачот или тезгерето
Радувај се дебељуцо моја слатка што немало Фајзер инаку ќе беше бројка на оние отидените на оној свет.
Најмногу вакцинирани повторно заразени се тие со фајзер.
Имаш среќа дебели(y)
 
Член од
4 август 2018
Мислења
353
Поени од реакции
940
Ауууу сега слушнав, упм. Ако е ова вистина страшно е. Ќе запустат еден куп деца. Фајзер си криел податоци и тоа за тестирањето врз деца.

Да му се мочам во парите што ќе ги заработат, мамето да му го еб...
Има една клетва народна на таа тема-парите што ќе ги заработат на лекови да ги потрошат за нивно лечење...
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
11.685
Поени од реакции
19.065
...околу навиката да се провери антитела после вакцинирање со антиковид вакцина,

FDA ги запознава сите здравствени работници и ги предупредува сите тие кои се вакцинирале со антиковид вакцини да не се обидуваат да проверат „имунитет предизвикан од вакцината“ користејќи моменталните достапни тестови за антитела, затоа што многу тестови откриваат само антитела кон нуклеокапсидниот протеин, кои се наоѓаат само кај луѓе кои природно ја прележале инфекција, а доколку никогаш не биле инфицирани со SARS-CoV-2 и се направи еден од тие тестови, ќе се добие негативен резултат на антитела,

...неправилно толкуван висок резултат може да доведе до заблуда и НЕзаштита на особата после вакцинација мислејќи дека веќе има имунитет, односно кај тие што нема антитела да се ревакцинира со друга антиковид вакцина мислејќи дека таа не си ја завршила работата и немаат создаден соодветен имунитет.

... не сакам да цитирам никого иако имаше вакви коментари околу анителата поствакцинирањето, ама позитивниот резултат од тестот за антитела (повисок титар) не значи дека се има одредена количина на имунитет или заштита од инфекција со SARS-CoV-2 туку тоа значи дека Е МОЖНО претходно да сте биле заразени со вирусот SARS-CoV-2, ама не знам зошто поинаку се толкува демек анитела од вакцина, па ете ефикасна или неквалитена неефикасна антиковид вакцина оти нема антитела, но нели има и исклучоци што укажува на недостаток на имунолошки одговор, односно може да укаже на појава на имунолошки одговор (сероконверзија), така да не се базирајте на тестовите не се специфични да се знае точно што може да биде антителата!

... резултатите од тестот од тековни тестови кои ги имаме за антитела SARS-CoV-2 не треба да се користат за да се оцени нивото на имунитет или заштита на лицето од СОВИД-19, ако резултатите од тестот за антитела се толкуваат како индикација за одредено ниво на имунитет или заштита од инфекција со SARS-CoV-2, постои потенцијален ризик луѓето да преземат помалку мерки на претпазливост против изложеност на САРС-КоВ-2, а со тоа може да се зголеми ризикот од инфекција и може да резултира со зголемено ширење на SARS-CoV-2.

... и уште нешто, ако некој има висок титар на антитела, а некој многу помал не значи дека првиот е повеќе заштитен од вториот или пак третиот ако нема антитела и е загрозен оти не била ефикасна антиковид вакцината,

... индивидуален имунолошки одговор може да варира поради голем број фактори, вклучувајќи ја силата на имунолошки систем, вирусната варијанта која е доминантна која ја среќаваме и специфичниот состав на антиковид вакцината што се прима,
(пишувам за ситуации после вакцинирањерто со антиковид вакцини),
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
11.370
Поени од реакции
13.427
@teneke каков ролеркостер ќе биде ако испадне дека си во право врска вакцините

Ако овие од ФДА панелот, викаат НЕ за бустер, како тоа Филипче вика ќе мора сите и трета доза да примиме... уствари ми текна, исто како што изјави дека налетал на една студија, во која пишувало, прележаните имале помала заштита од вакцинираните :aplauz:
Цар не е за џабе.

At 4:12:39 Steve Kirsch, executive director, of the covid-19 Early Treatment Fund speaks about the risks. At 6:51:25 voting begins on safety and effectiveness data from clinical trial C4591001 for booster shots. The result was 16 to 2 against the booster.
ФДА каде неколку членови добиваат пари од Гилеад (тамифлу) изгледа не добиле доволно од Фајзер :zloo:


Форумџиите кои магично ја исклучуваа политиката од оваа агенда, вајда сега после ФДА ќе бидат против трета доза, нели наука следат, не политика :toe: ... ма нема шанса, идеме на трета доза и почнуваме со бебињата.
Дали само мене ми се слушна (башка не разбирам англиски) дека во тие што се вакцинирале со mRNA имале за 71 пат повеќе срцеви удари споредено со било која друга вакцина?
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
11.685
Поени од реакции
19.065
Дали само мене ми се слушна (башка не разбирам англиски) дека во тие што се вакцинирале со mRNA имале за 71 пат повеќе срцеви удари споредено со било која друга вакцина?
... сосема точно дека има многу случаеви (28-38-73 год) на инфаркти и градни болки со поставување на стент пишав коментар претходно, ај постари ќе речеме и да биле и да не биле вакцинирани со антиковид вакцини можело да се случи, ама млади 28, 35, 38, 48 год малку загрижувачки,
...точно, очајно сум загрижена за многуте фатални инфаркти, помладите некако со стент ќе престигнат да се спасат, постарите некако веднаш умираат и никој ама баш никој не коментира, како све нормално и природно што се случува, ,,така било пишано,, нема обдукција, нема стручен колегијум да дебатира за причина, последица
 

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.148
Поени од реакции
2.375
Screenshot_20210918-205522_Samsung Internet.jpg
Бидете среќни што ова кај нас уште немаат донесено, ова не е ништо изгледа кај нас. Тоа е тоа, се ќе се снима кај одиш со кого се гледаш, со која се швалерисуваш на Водно. :D

Мада и да го донесат, за 15-20 минути на бит пазар по делови ќе може да го купувате. :D
 

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.350
Поени од реакции
2.391
Починаа 41 лице денес.Многу бе помлади оваа година.У пм нека иде више ова крај нема :(

Пријавени се 41 починато лице: 23 починати лица од Скопје (84г, 82г, 81г, 79г, 78г, 77г, 75г, 73г, 71г, 68г, 68г, 66г, 64г, 62г, 62г, 62г, 60г, 56г, 52г, 47г, 31г, 23г и 18г), 4 починати лица од Тетово (82г, 81г, 76г и 69г), по 3 починати лица од Куманово (71г, 69г и 66г) и Кичево (84г, 81г и 63г), по едно починато лице од Прилеп (66г), Гостивар (83г), Битола (72г), Струмица (75г), Охрид (78г), Струга (45г), Кавадарци (79г) и Дебар (54г)
Од пријавените 41 лице, 36 се починати во болнички услови, а 5 лица се починати во домашни услови.
 
Член од
5 март 2018
Мислења
11.032
Поени од реакции
10.766
Прегледај го приврзокот 307489
Бидете среќни што ова кај нас уште немаат донесено, ова не е ништо изгледа кај нас. Тоа е тоа, се ќе се снима кај одиш со кого се гледаш, со која се швалерисуваш на Водно. :D

Мада и да го донесат, за 15-20 минути на бит пазар по делови ќе може да го купувате. :D
Сериозен си, кај нас ваква технологија ? Кај нас уште ѓубрето се фрла во контејнери од првата светска војна :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom