Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.930
Не поврзано многу со темава, ама ете, доказ дека секој од нас е обавезно некако лично засегнат од сево ова.

Сега ми јавија, починала прабаба ми од ковид, во Америка, во дом. Мажот и е океј. Сега договорот е у цела фамилија, никој да не и кажува на баба ми. До кога?

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Британски туристи кои стигнале во Швајцарија на скијање морале ретроактивно да одат во карантин во своите хотелски соби после откривањето нели на новиот тип на корона вирус во Англија.

После неколку дена од синоќа 200 од нив буквално исчезнале и си заминале во непознат правец, пошо хотелски карантин на Алпите невозможно е да се преживее, нели

Реакција од надлежните, никаква, има една две статии во весници и толку

Замислете да беа ова Македонци или Балканци со снајпери и вучјаци ќе ги бараа ден и ноќ низ скијачки патеки
Да не збориме какви ќе беа коментарите од луѓето со комплекс на ниска вредност тука што едвај чекаат вакви ситуации за да напишат "е тоа ти е македонче, затоа нема никогаш ____ ____ ____"

M

Macedon1um

Гостин
Тортевски на твитер за набавката на вакцините или зошто во Македонија веројатно ќе каснат пола година

За да обезбеди вакцини Владата до 28.9. морала да потпише правно ОБВРЗУВАЧКИ договор и најдоцна до 9.10. да уплати аванс. Испратиле правно НЕОБРЗУВАЧКА изјава и не го запазиле рокот за плаќање. Резултатот од јавашлукот ќе биде илијадници мртви, стотици илијади заболени и колапс.
Наместо до 28.9. да склучат правно обврзувачки договор и да платат до 9.10., они пратиле правно НЕОБВРЗУВАЧКА изјава а платиле во Декември.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Каков ЈАК спот.....којзнае колку пари сме го платиле, ние граѓаните!
Можда колку што чини новата реклама на Кока-Кола....
Во целава беда на видеово.....чекав маски да стават сопружниците и да се бакнат :pos:

Венкоооо.........оди бре набави вакцини, не туку треси, дрво неспособно

Член од
17 август 2011
Мислења
10.402
Поени од реакции
18.558
Тортевски на твитер за набавката на вакцините или зошто во Македонија веројатно ќе каснат пола година
Фино би било да се објави сумата, да се види за која ситна пара ќе се спасеа стотици граѓани. Дека се дискутираше цела година што е побитно економијата или граѓаните, а ова некако тивко проаѓа.

AAbrat

Член од
28 октомври 2015
Мислења
743
Поени од реакции
1.699
Што точно е целта на полицијата за оваа нова година ? За групирање разбирам,нема потреба од 20 души во еден стан да се напикаат, или да се соберат сите средношколци на некое место ОК. Десет пати најавија посебни мерки, посебни мерки за новогодишната ноќ, па уште гледам броеви оставиле да пријавиш ако некој се забавува. Како некој со сила да пробува да ни наметне некој страв.
И за кој и колку ке важат тие посебни мерки ме интересира... Еве пример Петко и Трајко стари другари од војска седнат да се пијанат во парк на клупа, дали и за нив ке има санкции дали иако се 2 ца тоа се смета за групирање ?!
Сето ова ми изгледа како тотална хистерија, без никаков план без никаква основа.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.402
Поени од реакции
18.558
А ти има логика да ти лепнат казна за маска дур пушиш цигара сам на улица, а карши тебе полн кафич со луѓе без маски :D ?
Треба да си дебил да пријавуваш луѓе за нова година дека се собирале.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Мерки од Гестапо, а потоа преземени и од Штази. Демек, еве ме, јас сум совесен граѓанин! Крајно идиотски е да пријавуваш (и сликаш) некого ако прави забава, додека врвот висеше по кафичи и кафани.

Само Филипче се покажа како еден од најлошите министри за здравство последниве 20 години. Ова со руската вакцина им е промашување пенал на празен гол.

Член од
13 декември 2020
Мислења
85
Поени од реакции
139
Другар со кој што разговарав ми кажа дека само што се враќа од роденден е сега пошто ме фати параноја дека можда некој од луѓето таму бил заразен прашањето ми е дали ако он се заразил уште истиот ден може да ми го пренесе вирусот?

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Додека надлежните апелираат за почитување на мерките, истите во Зоолошка организираат "Новогодишна бајка". За ова некоја пријава, нешто, некој?
Јок.....да сме се кодошеле ние меѓу себе требало за Нова Година......епа мало морген, не сум таков кретен.
EqVXmm3W4AIZlXy.jpeg

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.495
Поени од реакции
10.398
Додека надлежните апелираат за почитување на мерките, истите во Зоолошка организираат "Новогодишна бајка". За ова некоја пријава, нешто, некој?
Јок.....да сме се кодошеле ние меѓу себе требало за Нова Година......епа мало морген, не сум таков кретен.
Прегледај го приврзокот 278872
Не душо, не ја споредувај оваа ситуација на отворен простор, насмеани слатки мали фацичиња, со луди прослави во затворени простории каде ке се соберат повеќемина луѓе.
Јас ке пријавам ако знам дека во некој стан се собрале 15 души.

Kajgana Shop

На врв Bottom