Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
12 март 2009
Мислења
20.813
Поени од реакции
17.032
Хахаха баш за тоа купиле лубриканти,да се е*ат у гз коа ќе останат без вакцини!
сега каракачанов ќе ни даде вакцини, штом ја примиш стануваш блгарин..
шала на страна, се зборува за вакцини, ама нема ништо за тие што не смеат да ја примат вакцината, како да се заштитат превентивно, не мислам на стандардното што сега сите го земаат како бомбончиња ( ц и д витамин, цинк, селен....)
Јас од времето се обидувам да набавам имунофан спреј, ама нема, тој што увезол еднаш продал се и сега нема, а наводно друг не може да увезува, требало првиот увозник ???... всушност ако друг увезува треба пак да плаќа регистрација ??
сам да го земам треба од Блгарија или Србија, ама сега со ковид тоа е мислена именка...
На интернет не може да се порача, иако спрејот е без рецепт

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.325
Поени од реакции
13.244
шала на страна, се зборува за вакцини, ама нема ништо за тие што не смеат да ја примат вакцината, како да се заштитат превентивно, не мислам на стандардното што сега сите го земаат како бомбончиња ( ц и д витамин, цинк, селен....)
Јас од времето се обидувам да набавам имунофан спреј, ама нема, тој што увезол еднаш продал се и сега нема, а наводно друг не може да увезува, требало првиот увозник ???... всушност ако друг увезува треба пак да плаќа регистрација ??
сам да го земам треба од Блгарија или Србија, ама сега со ковид тоа е мислена именка...
Ја ќе примам спутник,само незнам коа ќе ми дојде редот ))))
Имунофан јас имам испратено во Македонија и Чешка,многу..

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.495
Поени од реакции
10.397
За што служи тој имунофан спреј?
Ние со мажми се утепавме барајќи по аптеки фраксипарин ампули, наводно клексан не се произведувал веќе..па со триста познати, од по некоја аптека ќе ти дадат 4 ампули, во друга две, од трета шест...бруки....најпотребниот лек го нема.
Пишуваат некој таблети исто антикоагуланси, но изгор скапи.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.813
Поени од реакции
17.032
Ја ќе примам спутник,само незнам коа ќе ми дојде редот ))))
Имунофан јас имам испратено во Македонија и Чешка,многу..
до пред короната мојата матична и даваше ампули на една пациентка, ама сама си носела од Блгарија, со рецепт од доктор од Клинички...јас друго барав, спреј, тој иде и без рецепт, увеза 2017 тие од линкот, ама сега нема... наша работа , да се НЕМА...за се е така, не само за лекови, се носи само ако е со шлепер и по можност некоја работа што има некоја мана или грешка, па ајде да се пласира тука...

Член од
5 март 2018
Мислења
17.340
Поени од реакции
19.803
Okolu mutacijava. Virusi mutiraat i toa cesto posebno pri olkava pandemija. Sepak retko koja mutacija uspeva, ete kaj koronava polesno sega se prenesuva. Inace mRNA vakcinite bi trebalo da deluvat i protiv ovaa mutacija. Sahin, sefot na Biontech rece deka redovno vakcinata laboratoriski e testiraat so novi mutaci i dosega sekogas bila efikasna. Za novava mutacija za 2 nedeli ke znaat so sigurnost. So ogled na toa deka samo 9 od 1200 proteini (aminokiselini) se smeneti, taka da virusot e 99% ist kako sto bese. Valjda i koronava sto lani se pojavi e mutacija pa se razsirila. Inace sepak koronava 10 pati posporo mutirala od gripot.
Како не се ширела побрзо, од едно семејство еден заболен 5 души негативни, јадат, пијат спијат заедно и ништо.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.529
Поени од реакции
18.439
Добро бе, овие како намерно да се трудат да изгледаат што посомнително и да подгреваат недоверба кај народот. Можеле барем со нешто да го боцнат.

Прво, не реагира воопшто за време на "убодот", второ вака не се става вакцина, ниту иглата не се фаќа со раце, при што се сомневам дека дедото е воопшто медицинско лице.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Како не се ширела побрзо, од едно семејство еден заболен 5 души негативни, јадат, пијат спијат заедно и ништо.
Заболениот не бил мутант :)
Автоматски споено мислење:

Добро бе, овие како намерно да се трудат да изгледаат што посомнително и да подгреваат недоверба кај народот. Можеле барем со нешто да го боцнат.

Прво, не реагира воопшто за време на "убодот", второ вака не се става вакцина - првин се аспирира, ниту иглата не се фаќа со раце, при што се сомневам дека дедото е воопшто медицинско лице.
Посебно тренирана нација...МОСАД...Човечево што става вакцина уште малку ракавот ќе си го фатеше со игла :)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591

Ние планираме да изработиме план (y)
Прават локализирање на штетата заради нивната некадарност и успаност, кога цел нормален свет правеше нарачки овие делеа директорски места. Сега ова што се случува е фарса, мачкање очи и глумење држава. Ниту имаат план, ниту ќе имаат, знаат само да импровизираат и да прават медиумски театри, вакви глупи спинови со еднодневен рок на траење се храна за владините поттрчковци и провладини прдала, за да имаат со што да ја замајуваат и онака дезориентираната и поделена јавност.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Sigurno voda mu stavile ili vitamin ili protiv grip na Netanjahu. Toa se 90% od komentarite na socijalnite mediumi. Inace iskreno ne gledam oti politicarive da glumat deka ja primile podobro ke si kjutea nikoj nemase da prasa.

Tuku koj ne veruva ne veruva, ne moze da gi ubedat osven da se na lice mesto ama i togas ke ispadnese ne videle sto imalo vo sisenceto, sigurno samo lepenka deka e protiv covid.

Inace im je gajle na tie sto se vakciniraa, si se raat.

D

Deleted member 12196

Гостин

Ние планираме да изработиме план (y)
Не!
Ние планнираме како да направиме план за изработка на планот.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.794
Поени од реакции
37.796
[QUOT
... не те разбирам што е смешно? само „хахахах ХАХАХАХА“ тоа си се потрудил да го напишеш, другото е сечено лепено, што е ...:toe:нема да оди продажбата на iHerb?

Kajgana Shop

На врв Bottom