Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.935
Како моменталната состојба со новозаболени у проценти? Паѓа ли бројката или исто е како што беше? Кој прати ако може да сподели
паѓа
неколку дена е под 30

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.509
Поени од реакции
24.289
Последниве месеци освен мафијата која рекетира за тестови за корона на убедливо прво место се искачи мафијата која шитка витамини. Во желба да се избацат со што повеќе единици во Д-витаминот и други ствари кои исклучително добро влијаат на имунитетот максимално забегаа.
Во моментов најдобар проект за иновации е да „патентираш“ тинктура со брусница, цимет и некоја тревка која расте покрај пат со која имунитетот го правиш џам за само една недела.
За кратко време очекувам да се појави нова студија со која Д-витаминот и не помага баш многу кај заболени од Ковид...
Se e toa laga. Samo smuti od krastajci e ona vistinskoto i provereno za bildanje imunitet. Znaes nekoj koj redovno go konzumira da zabolil od nesto? Za kovidot i da ne prajme muabet.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
паѓа
неколку дена е под 30
Само така нека продолжи зашто мајка ни иба.Уште еден смртен случај у комшии,жена на 60 и кусур години,ама за нигде беше и без ковидот.Оперирана од тумор на мозок,жив мртовец беше,едвај одеше,бела како креч.Да не направам грев,ама ми се чини се спаси кутрата.Кај Толовски ја однел сопругот,направиле РТГ на плуќа им рекол одма да одат на инфективна,а од таму вчера ги вратиле као не била за хоспитализација.Не мора да паѓа процентот само нека не се покачува.Такво време дојде да си вели човек само да не биде полошо.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
И кој ке даде одговор на дешавката од клипот? Можеби навистина има таков проблем девојкава поодамна,можеби и платиле од конкуренција да направат циркуз,а можеби навистина е од вакцината.Мора да се помириме дека сме немоќни наспроти нешто што воопшто не го разбираме

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
И кој ке даде одговор на дешавката од клипот? Можеби навистина има таков проблем девојкава поодамна,можеби и платиле од конкуренција да направат циркуз,а можеби навистина е од вакцината.Мора да се помириме дека сме немоќни наспроти нешто што воопшто не го разбираме
Чекај циркуз филмот само што почнал али како што гледам ова ке биде латино серија.Ке се изнагледаме шок втф моменти.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Чекај циркуз филмот само што почнал али како што гледам ова ке биде латино серија.Ке се изнагледаме шок втф моменти.
Чекaјте дa видите штo ке се деси кoгa ке јa пуштaт,кoгa ке пoчнaт сo вести двaјцa вo Америкa умреле oд срцев удaр пo примaње нa вaкцинaтa,вo Кинa 5 души умреле oд Леукемијa кaкo пoследицa oд вaкцинaтa зa кoвид,a oд истaтa вaкцинa некoј у Индијa oслепел :pos: Кoгa ке пoчне вoјнa пoмеѓу кoмпaнии вo фaрмaцијaтa имa дa не знaaт луѓетo нa штo дa верувaaт

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Цена на вакциниве што ќе ја плати ЕУ

1. AstraZeneca: €1.78
2. Johnson & Johnson: US$8.50
3. Sanofi/GlaxoSmithKline: €7.56
4. Pfizer/BioNTech: €12.00
5. Curevac: €10.00
6. Moderna: US$18.00

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.795
Поени од реакции
37.797
Се онесвестува една минута после примање на вакцината
https://www.youtube.com/watch?v=XBxmCZykKjQ
Прегледај го приврзокот 277477
... паа, прво вакцината превисоко ја ставија на раката и не под 90 степени, малку покосо аплицирана што според погледот на сестрата сигурно ја заболе, а после вакцинирање не знам колку е паметно да се даде ТВ изјава кога човек може да се возбуди, да има трема пред аудиториум, наместо да одмори како што се практикува после секоја инекција,

... ваква брза реакција може да даде само алергичен шок што не покажува такви симптоми, туку со главоболка на слепоочница што покачува нагло покачување на пулсот највероватно од возбуда исто како млада невеста пред да каже „да“ од преголема возбуда пред олтар се онесвестува или пак некој од присутните, а може и грешам!

G1-Killer

Life is a game
Член од
18 декември 2009
Мислења
362
Поени од реакции
469
Не знам дали е таман прашањево за тука...
Вујко ми пред околу 1 недела се зарази со коронава и од болницата во Х градот побаравме да биде префрлен во Систина бидејќи состојбата му беше крајно критична. Лепо фино го земаа од градот Х и го однесоа Скопје и цената за 15 дена лекување во Систина е 17 000 евра...некој да е запознаен околу трошоциве дека некако ненормална ми изгледа сумава??

Член од
7 јануари 2015
Мислења
963
Поени од реакции
634
Вујко ми пред околу 1 недела се зарази со коронава и од болницата во Х градот побаравме да биде префрлен во Систина бидејќи состојбата му беше крајно критична. Лепо фино го земаа од градот Х и го однесоа Скопје и цената за 15 дена лекување во Систина е 17 000 евра...некој да е запознаен околу трошоциве дека некако ненормална ми изгледа сумава??
Евтино поминал.
Мсж и жена во години оставија 48000 евра.
А колку ги има починато...а дале унапред од 1200 па нагоре

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789

За жал тие муабети се вртат за во Жан Митрев така да ни Систина не е исклучок.Знам дека во Жан Митрев спомнуваа за лекување од Корона од 15 000 до 20 000 евра зависно од деновите гарант и здраствената состојба на пациентот.Цените се катастрофални али тоа е кога се нема држава да си штити свои граѓани а државно знаеме какви ни се условите :(

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.095
Поени од реакции
74.901
Од старт им земаат 12000 евра. После 10ти ден по 1000че од ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom