Конфликтот во Сирија

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.965
Толку лесно изгубија во Африн или се повлекоа Курдите?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Толку лесно изгубија во Африн или се повлекоа Курдите?
Толку лесно не се губи град, буквално се прошетале, којзнае каде избегаа курдите.

Член од
1 декември 2009
Мислења
187
Поени од реакции
27
Kurdite svatija deka frontalno nemaat kapacitet da se borat i se povlekoa, protiv artilerija, tenkovi, avijacija da se borat e isto so glava zid da rusat. Mislam deka "nekoj" sto stoi pozadi niv im kaza da ja menat taktikata, da se pregrupiraat vo pomali grupi i so gerilska vojna da udrat po turskata vojska. Od tuka napred mislam deka turcite samo vozdusno ke može da vojuvaat sto ne e dobro za niv, znaekji koj gi snabduva so oruzje kurdite

B

Bafra

Гостин
Дали со следната офанзива на Турците према Sinjar Iraq се припрема патот за копнена офанзива према Дамаск. Од север и исток Турците а од југ америте со германците. :duel:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Дали со следната офанзива на Турците према Sinjar Iraq се припрема патот за копнена офанзива према Дамаск. Од север и исток Турците а од југ америте со германците. :duel:
Тешко тоа (не дека не е можно)
Сирија има пакт со Иран, Русија е на страната на Сирија, Турција нема интерес во моменот да војува против Асад, на Турција непријател број 1 се курдите и ќе одат против нив,
Америте ќе пробат нешто да направат со нивните терористи, ама немаат доволно сила да освојат нешто,
според мене Турција ќе оди на север, а САА на исток од Диер Зор, веројатно ќе има и помош од ПМУ од Ирак, Америте ќе мрчат, ќе пробат да отворат некој друг фронт, па ќе видиме што ќе биде.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.412
Поени од реакции
43.222
теоријава ти е бетер од онаа со кенеди тој што го упука пред него што седеше, како прво Русија е во Сирија и го поддржува Асад и секој напад ќе значи и војна со Русија, како второ никој од тие страни нема ни војска да превзема такво нешто, можеа тоа да го направат пред 5 години но не и сега.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.480
Поени од реакции
23.435
Помина возот за буткање на Асад. Чим не го бутнаа кога имаше 20% од Сирија и Дамаск пред паѓање, сега нема шанси да го бутнат кога контролира 72% од превоено население и 60% од Сирија со руска војска позади него.

Исто така бунтовниците од Јужен Фронт те Дара и околината а особено од Ал Танаф се втори само на турските бунтовници во некомпетентност и лузерство. Се збори дека Сухеил и Тигрите ќе идат кон Дара наскоро.

Турција си брка своја политика а тоа е уништи ги ПКК. УСА стандардно појма нема што прави во Блиски Исток и Русија го искористува моменталниот раскол. Нема германска војска во Сирија атм.

B

Bafra

Гостин
теоријава ти е бетер од онаа со кенеди тој што го упука пред него што седеше, како прво Русија е во Сирија и го поддржува Асад и секој напад ќе значи и војна со Русија, како второ никој од тие страни нема ни војска да превзема такво нешто, можеа тоа да го направат пред 5 години но не и сега.
Протерување на руските дипломати ти личи на шалили смо се...
Економската криза или ќе се реши со бесилка за политичарите во цела западна цивилизација или со една сочна војна. Ти што мислиш, политичарите што ќе одберат !!!
Народот и така никој не го прашува, само за стрижење е.

Како тоа немаат таму војска... Кој нема војска...
Ако си играл ризико, исто прават сега, полека се позиционираат.

Ајде времето ќе покаже :D[DOUBLEPOST=1522181373][/DOUBLEPOST]
Помина возот за буткање на Асад. Чим не го бутнаа кога имаше 20% од Сирија и Дамаск пред паѓање, сега нема шанси да го бутнат кога контролира 72% од превоено население и 60% од Сирија со руска војска позади него.

Турција си брка своја политика а тоа е уништи ги ПКК. УСА стандардно појма нема што прави во Блиски Исток и Русија го искористува моменталниот раскол.
САД немале поим што правеле на блиски исток o_O
Хммм нешто си пиел, не си наспан, некои постови сум ти сретнал не изгледало дека си заспан :cautious:

Не дека ја сакам да војуваат, само пренесувам што читам. Нормално ти читаш едно ја друго, некој трето итн итн. Ќе видиме чии извори биле објективни.

За се е потребно ВРЕМЕ. Времето е таман за колење од поголеми размери.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.480
Поени од реакции
23.435
САД немале поим што правеле на блиски исток o_O
Хммм нешто си пиел, не си наспан, некои постови сум ти сретнал не изгледало дека си заспан :cautious:

Не дека ја сакам да војуваат, само пренесувам што читам. Нормално ти читаш едно ја друго, некој трето итн итн. Ќе видиме чии извори биле објективни.

За се е потребно ВРЕМЕ. Времето е таман за колење од поголеми размери.
Епа ај просветли ме ондак чим ти знаеш.

Едит :

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Епа ај просветли ме ондак чим ти знаеш.

Едит :

Патот до просветлувањето секој сам треба да го изоди.

А штом викаш дека УСА немале појма што прават, подобро е така да си живееш животот.
На тенка жица ако пуштиш јака струја ќе прегори :P

Ердоган треба да враќа долг од 500милијарди $$$, или ќе слуша наредби и ќе жртвува народ или тој ќе иде курбан.
Курдите со децении се топовско месо, негде прочитав ги заебале англичаните и од тогаш за нив помрачење сунца.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.480
Поени од реакции
23.435
Патот до просветлувањето секој сам треба да го изоди.

А штом викаш дека УСА немале појма што прават, подобро е така да си живееш животот.
На тенка жица ако пуштиш јака струја ќе прегори :P

Ердоган треба да враќа долг од 500милијарди $$$, или ќе слуша наредби и ќе жртвува народ или тој ќе иде курбан.
Курдите со децении се топовско месо, негде прочитав ги заебале англичаните и од тогаш за нив помрачење сунца.
Јас па помислив дека ќе ни одржиш некое лекцииште. Она што се тврди без доказ се отфрлa без доказ. Поздрав.

B

Bafra

Гостин
Јас па помислив дека ќе ни одржиш некое лекцииште. Она што се тврди без доказ се отфрлa без доказ. Поздрав.
Тој што сака да научи, сега барем е лесно.
Ти од каде излезе со тврдење дека Сирија не е опколена со НАТО војски... Германија нема ли стационирано армија во Јордан, САД и УК колкави бази имаат исто таму... Французите кај имаат стационирана војска ... Америчкиот брод Liberty во Либан и Јордан од што немаат појма според тебе изгледа трактори истоварале во 2017 и 2018 :D

Ај доста ти е :P

Kajgana Shop

На врв Bottom