Толку лесно не се губи град, буквално се прошетале, којзнае каде избегаа курдите.Толку лесно изгубија во Африн или се повлекоа Курдите?
Тешко тоа (не дека не е можно)Дали со следната офанзива на Турците према Sinjar Iraq се припрема патот за копнена офанзива према Дамаск. Од север и исток Турците а од југ америте со германците.![]()
Дали со следната офанзива на Турците према Sinjar Iraq се припрема патот за копнена офанзива према Дамаск. Од север и исток Турците а од југ америте со германците.![]()
Turkey Prepares To Intervene In Iraq
теоријава ти е бетер од онаа со кенеди тој што го упука пред него што седеше, како прво Русија е во Сирија и го поддржува Асад и секој напад ќе значи и војна со Русија, како второ никој од тие страни нема ни војска да превзема такво нешто, можеа тоа да го направат пред 5 години но не и сега.Дали со следната офанзива на Турците према Sinjar Iraq се припрема патот за копнена офанзива према Дамаск. Од север и исток Турците а од југ америте со германците.![]()
Помина возот за буткање на Асад. Чим не го бутнаа кога имаше 20% од Сирија и Дамаск пред паѓање, сега нема шанси да го бутнат кога контролира 72% од превоено население и 60% од Сирија со руска војска позади него.Дали со следната офанзива на Турците према Sinjar Iraq се припрема патот за копнена офанзива према Дамаск. Од север и исток Турците а од југ америте со германците.![]()
Протерување на руските дипломати ти личи на шалили смо се...теоријава ти е бетер од онаа со кенеди тој што го упука пред него што седеше, како прво Русија е во Сирија и го поддржува Асад и секој напад ќе значи и војна со Русија, како второ никој од тие страни нема ни војска да превзема такво нешто, можеа тоа да го направат пред 5 години но не и сега.
САД немале поим што правеле на блиски истокПомина возот за буткање на Асад. Чим не го бутнаа кога имаше 20% од Сирија и Дамаск пред паѓање, сега нема шанси да го бутнат кога контролира 72% од превоено население и 60% од Сирија со руска војска позади него.
Турција си брка своја политика а тоа е уништи ги ПКК. УСА стандардно појма нема што прави во Блиски Исток и Русија го искористува моменталниот раскол.
Епа ај просветли ме ондак чим ти знаеш.САД немале поим што правеле на блиски исток
Хммм нешто си пиел, не си наспан, некои постови сум ти сретнал не изгледало дека си заспан
Не дека ја сакам да војуваат, само пренесувам што читам. Нормално ти читаш едно ја друго, некој трето итн итн. Ќе видиме чии извори биле објективни.
За се е потребно ВРЕМЕ. Времето е таман за колење од поголеми размери.
Патот до просветлувањето секој сам треба да го изоди.Епа ај просветли ме ондак чим ти знаеш.
Едит :
Јас па помислив дека ќе ни одржиш некое лекцииште. Она што се тврди без доказ се отфрлa без доказ. Поздрав.Патот до просветлувањето секој сам треба да го изоди.
А штом викаш дека УСА немале појма што прават, подобро е така да си живееш животот.
На тенка жица ако пуштиш јака струја ќе прегори
Ердоган треба да враќа долг од 500милијарди $$$, или ќе слуша наредби и ќе жртвува народ или тој ќе иде курбан.
Курдите со децении се топовско месо, негде прочитав ги заебале англичаните и од тогаш за нив помрачење сунца.
Тој што сака да научи, сега барем е лесно.Јас па помислив дека ќе ни одржиш некое лекцииште. Она што се тврди без доказ се отфрлa без доказ. Поздрав.