Конфликтот во Сирија

G

Goldie

Гостин
Чесно да си признаам Трамп за сега ме разочара!
Интересно е дека ова петардите марка Патриот слабо возат, од 59 само 23 стигнале околу базата во Шајрат, можеби немале доволно ќумур или бил влажен :lolzz:,
Малку аналог со руските еквиваленти истрелани од касписко море кон ИД, 95% ја достигнаа целта со грешка на зададената цел од 5 метра. додека овие Патриотиве отклонување 6 километра околу целта, освен базата погодени се село Манзуљ, село Шарјат , Ал Хамрат, евентуално ако по стара американска традиција гаѓале некоја свадба, сунет, болница...:lolzz:
Убавото е што сите здрави авиони полетале пред нападот, уништени се околу 6 расипани за ремонт и делови во хангарите.
За да сум објективен и како секогаш пишувам по совест, малку сум разочарани од Руското и Сириското ПВО- Ц200 и Ц300, не се активира на овие петардиве, мислев дека небото над цела Сирија е покриена и лови се.:(
23 missiles of 59 launched hit the air base. So 36 missiles is missing.This is exactly the full BK of 3 Pantsir-S1 complexes (3 x 12 = 36)"

Настрана глупоста на Трамп, ако застанат само на овој инцидент ќе биде добро иако лично не верувам дека ќе застанат тука.

Како што веќе реков Русија премногу вложи во овој конфликт и нема лесно да се откаже од Асад, ете веке се најавени нови ПВО системи и зголемување на бројот на Руски војници во Сирија. А денеска во водите на Медитеранот влезе и Руска фрегата со крстосувачки ракети која е на пат до Руската поморска база во Тартус, додај тука и дека Русиве го прекинаа каналот за координација со Американците и јасно им ставија до знаење дека евентуален нов напад и некаква “грешка“ ќе стане голема таму.

1.jpg

Боливија во ОН ги потсетува тие што заборавиле..
 
Последно уредено од модератор:
S

silmarillion

Гостин
Искочиле соросидите пак во NY да протестираат против нападите во Сирија. Семето соросоидно да им се сотре рептилско! Платеници шарени обучувани во камповите на Канвас, сега повторно изглеуваат на улица да протестираат против владините одлуки да се нападне Сирија! НЕМА ДА ВИ ПОМИНЕ!11!!
 
D

Daedalus

Гостин
Искочиле соросидите пак во NY да протестираат против нападите во Сирија. Семето соросоидно да им се сотре рептилско! Платеници шарени обучувани во камповите на Канвас, сега повторно изглеуваат на улица да протестираат против владините одлуки да се нападне Сирија! НЕМА ДА ВИ ПОМИНЕ!11!!
Хуморов ти е чизи, репетитивен и поплиток од постовите на Фринџ!11!1 Којзнае колку кул се замишљаш, гарант се допираш откако ќе напишеш еден ваков хумористичен пост! 1!!
 
S

silmarillion

Гостин
Секако не покул од двојните стандарди на светските патриоти и ултра десничарските спрдотини :) А дека се замишљам тука си у право а и дека се пипкам исто си у право :)
 

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Отсекогаш претседателите во Америка биле марионети,па така и овој циркузантов Трамп.Хорхе има поголеми овластувања од него.Од позадина им ја кројат тактиката и следните потези,овој само на ТВ излага како циркузант да објасни што и како.

Амбасадорката во ОН изјавила дека ќе продолжат нападите,па да го видиме Путин што ќе направи.Русија секогаш е како некое пиченце,ако има следен напад како што е најавено,мора и тие да интервенираат.Дали имаат муда русите ? Не ми се верува,а нормално би сакал да им возвратат на светскиве полицајци.
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.764
Поени од реакции
21.157
Ја многу добро знам дека нас на курац никој не не става, али ти ќе си имаш сега проблем со разни јамајканцовци, владиња, волковци, ѓорѓиња и конкритовци, за кои сонцето не само што се врти околу земјата, него поточно околу Македонија како центар на целиот универзум :) Good Luck! : ))) А тоа дека сиромашните излегоа со солзи во очи со слики од Трамп, е извини ама сеирот неможеш да ми го земеш за тоа : )))
Немој сега да ја заменуваш Алма која патем речено има меморија на златна рипка.
Еве ти го конкретно моето мислење околу изборот на Трамп:
Јас сум многу поскромен од тебе во желбите. Мене искрено многу ми е гајле ако таму отвори и концентрациони логори, постави минско поле со границата со Мексико и Канада, избрка се живо и диво што е нелегално таму или прави што му е по кеиф се додека е во границите на САД. Нека јади живи луѓе, нека коли , нека беси,нека набива на колец демократи, соросоиди, латини, црнци , белци. Буквално ама баш што сака.
Само нас, едно безначајно парче земја кое нема ама баш никакво стратегиско значење, никаква воена , економска и емиграциона закана према никој нека не остави да си играме држава и сами да си ги решиме внатрешните проблеми онака како знаеме и умееме. Толку.
 
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.277
Поени од реакции
1.755
Два три дена го чекав коментарот за Сирија на Стив Печеник поранешен служител од ЦРУ, еден од револуционерите кој го донесоа Трамп на власт.
Дава доста интересни анализи, различни од моето мислење, не тврдам дека се што пропагандира е точно или не е дезинформација, но во секој случај е убаво да се видат.
https://www.youtube.com/watch?v=-qNDChqvAtc
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
9.952
Поени од реакции
14.703
Не би ме чудело ако за брзо време Трамп удри и на С.Кореа
 
B

Borg_Drone

Гостин
Искрено и јас си признавам дека Трамп ме разочара. Очекував навистина нешто повеќе од него, но со ова скршнување од патот за 360 степени го докажа само она што го тврдеа неговите противници - дека е непресметлив и дека не е зрел да води држава. Очигледно човеков не сфаќа дека тоа ќе го чини многу скапо, можеби не него али неговиот народ сигурно.[DOUBLEPOST=1491748830][/DOUBLEPOST]
Не би ме чудело ако за брзо време Трамп удри и на С.Кореа
Не би ме чудело после тоа ако Ким Јонг Ун удри со нуклеарки врз Јужна Кореја. Северна Кореја не би изгубила ништо. Така да ако удри таму, нема така лесно да си помине, а сигурно и ќе го разрешат од претседателската функција ако се осмели на тоа.
 
Последно уредено од модератор:
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Mestena rabota e seto ova so USA napadot. Tramp i Putin si igraat nati go, daj mi go. I vrapcite znaeja deka ke ima napad...
Ke odglumat deka Asad ke go simnat, a toj nikogash i ne sakal da bide vo politika, Amerikancite ke se raduvaat i ke si mislat deka se number one, Tramp ke si go krene rejtingot, a odlukata za Sirija ke bide dogovor Tramp Putin...EU e za zhalenje, nikoj nishto ne gi prashuva pa nitu gi svakja za seriozen partner, vetrushki shto jadat shamari od nashiot prezident eeeeeejjj
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.764
Поени од реакции
21.157
Очекував навистина нешто повеќе од него, но со ова скршнување од патот за 360 степени го докажа само она што го тврдеа неговите противници - дека
Дека слабо ти оди математиката ;)
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.660
Поени од реакции
21.703
Една работа на која помислив веднаш после нападот на САД е дека ако е точна теоријата на заговор за руското влијание врз изборт на Трамп ова би бил брилијантен потег и вин-вин и за Трамп и за Путин. Одеднаш Трамп е херој, го сакаат сите и демократи и медиуми што го пцуеја до вчера, покажува заби освојува симпатии во Австралија, Канада, сунитиските вахабистички држави и дел од ЕУ членството. Со еден потег паѓаат во вода муабетите дека е руски играч. Некои медиуми почнаа да шпекулираат и со таа теорија:
https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2017/04/08/msnbc-hosts-conspiracy-theory-what-if-putin-planned-the-syrian-chemical-attack-to-help-trump/?utm_term=.10f9aa5c9c1f
Сега останува да видиме дали ќе се повтори ова пак со конкретен интензитет. Затоа што и Израел до сега имаа 4-5 воздушни напади врз воени цели во Сирија претежно насочени кон Хезболах, што не може да се рачуна како инволвирање на Израел во војната full time, туку повеќе како ситна интервенција и демонстрација на сила што не може да го смени текот на ситуацијата, ороводците и насоката кон кој се движи конфликтот. Две-три дипломатски протестни ноти со Иран и со Русија, после месец два уште една-две бомби во конвој на Хезболах, пак протестни ноти и се така во круг. По мене така ќе биде и со САД, ако грешам ќе биде интересно.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom