Не ми се зема од тамуСамо во нико најубаво .
Хммм..во право си ..значи сега само да се распрашам која банка нуди најповолни услови за кредитСите фирми нудат од 6 - 72 рати. Тоа ти е како кредит од банката а они си ги зимаат парите во готово а ти после парите ги враќаш во банката. Потпишуваш договор со стопанска банка не со фирмата, и го купуваш компјутерот.
Најдобро земи си кредит од банката и од која фирма сакаш си земи компјутер и не бирај каде даваат на кредит каде не.
Колку плаќаш рата и камата ?еве и јас земав кредит од 110000 илјади и го враќам на 2 години сакав порано и побрзо да го вратам
Тоа е тоа ама кога ќе видам колку беше скап мислам дека се исплати
Па морав да ги изберам дебилине од ТТК и ме измрцварија со кредити прво на 48 ама јас сакав побрзо да го вратам и излезе на 24 рата ми е 4999 денариКолку плаќаш рата и камата ?
Оди во АМЦ и одма правите договор со стопанска банка .јас кога го купував лаптопов беше 22.990 и со камата од кредитот ме фати 25.990 на 18 месеци по 1330 денари месечно .го плаќаш од 1-5 во месецот.Може ли некој да ми каже/предложи која фирма нуди најповолни услови за купување на компјутер до 30 000ден ?
Не земај било што на кредит или слично.Може ли некој да ми каже/предложи која фирма нуди најповолни услови за купување на компјутер до 30 000ден ?
Ќе може да пишеш повеќе за условите за да земеш така.Оди во АМЦ и одма правите договор со стопанска банка .јас кога го купував лаптопов беше 22.990 и со камата од кредитот ме фати 25.990 на 18 месеци по 1330 денари месечно .го плаќаш од 1-5 во месецот.
АМЦ се тешки апаши, не би купил ни штраф од нив.Во АМЦ имаа една финта, сега ич не ми текнува како идеше, ама као маркетинг колку поголем промет им правиш, на повеќе рати моеш да го земеш. Ама пак за големи суми не одобруваат ако осигурениот зима само 10к плата. Така да си прилично ограничен од некоја стандард сума на стандард рати. Во принцип ти велат каков компјутер може да ти дадат и на колку рати. Колку за контраст ако сакаш од 11к компјутер, на 6 рати моеш само. Така некако беше тогаш. Мене ме дркаа цел месец а сакав промет од 48к да им направам.