Компјутер на кредит

Член од
13 септември 2009
Мислења
560
Поени од реакции
434
Може ли некој да ми каже/предложи која фирма нуди најповолни услови за купување на компјутер до 30 000ден ?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.886
Сите фирми нудат од 6 - 72 рати. Тоа ти е како кредит од банката а они си ги зимаат парите во готово а ти после парите ги враќаш во банката. Потпишуваш договор со стопанска банка не со фирмата, и го купуваш компјутерот.
Најдобро земи си кредит од банката и од која фирма сакаш си земи компјутер и не бирај каде даваат на кредит каде не. ;)

Член од
13 септември 2009
Мислења
560
Поени од реакции
434
Сите фирми нудат од 6 - 72 рати. Тоа ти е како кредит од банката а они си ги зимаат парите во готово а ти после парите ги враќаш во банката. Потпишуваш договор со стопанска банка не со фирмата, и го купуваш компјутерот.
Најдобро земи си кредит од банката и од која фирма сакаш си земи компјутер и не бирај каде даваат на кредит каде не. ;)
Хммм..во право си :D..значи сега само да се распрашам која банка нуди најповолни услови за кредит

Член од
13 февруари 2008
Мислења
231
Поени од реакции
160
немора да гледаш по банка, идиси директно по продавнициве и они преку нив ќе ти го напраат кредитот, ако имаш услови. Како и да е што повеќе месеци на исплата толку повеќе и враќаш на банката. Камата е околу 12 % на годишно ниво, може и повеќе. Значи не се исплаќа.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
еве и јас земав кредит од 110000 илјади и го враќам на 2 години сакав порано и побрзо да го вратам

Тоа е тоа ама кога ќе видам колку беше скап мислам дека се исплати

Член од
13 септември 2009
Мислења
560
Поени од реакции
434
еве и јас земав кредит од 110000 илјади и го враќам на 2 години сакав порано и побрзо да го вратам

Тоа е тоа ама кога ќе видам колку беше скап мислам дека се исплати
Колку плаќаш рата и камата ?

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Колку плаќаш рата и камата ?
Па морав да ги изберам дебилине од ТТК и ме измрцварија со кредити прво на 48 ама јас сакав побрзо да го вратам и излезе на 24 рата ми е 4999 денари

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.886
На 30.000 ден ќе има околу 8% за отплата на 12 месеци и 10% за 24 месеци на потрошувачки кредит од стопанска банка а колку повеќе месеци го враќаш ти е поголема каматата, он ќе даде само 2500-3000 ден за камата за цел кредит.
Добро е тоа што ќе може од каде сака да си земе компјутер а може и поефтин да го најде бидејќи кога го плаќа во готово во некои продвници има попуст. Инаку продавниците што даваат на рати и они имаат камата и им е вклучена во цената а ти мислеш дека зимаш без камата, јас пред некое време купував од амц и за 10.000 ден на крај им вратив 11.000.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Може ли некој да ми каже/предложи која фирма нуди најповолни услови за купување на компјутер до 30 000ден ?
Оди во АМЦ и одма правите договор со стопанска банка .јас кога го купував лаптопов беше 22.990 и со камата од кредитот ме фати 25.990 на 18 месеци по 1330 денари месечно .го плаќаш од 1-5 во месецот.

Член од
7 ноември 2010
Мислења
123
Поени од реакции
28
Оди во АМЦ и одма правите договор со стопанска банка .јас кога го купував лаптопов беше 22.990 и со камата од кредитот ме фати 25.990 на 18 месеци по 1330 денари месечно .го плаќаш од 1-5 во месецот.
Ќе може да пишеш повеќе за условите за да земеш така.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Во АМЦ имаа една финта, сега ич не ми текнува како идеше, ама као маркетинг колку поголем промет им правиш, на повеќе рати моеш да го земеш. Ама пак за големи суми не одобруваат ако осигурениот зима само 10к плата. Така да си прилично ограничен од некоја стандард сума на стандард рати. Во принцип ти велат каков компјутер може да ти дадат и на колку рати. Колку за контраст ако сакаш од 11к компјутер, на 6 рати моеш само. Така некако беше тогаш. Мене ме дркаа цел месец а сакав промет од 48к да им направам.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.486
Во АМЦ имаа една финта, сега ич не ми текнува како идеше, ама као маркетинг колку поголем промет им правиш, на повеќе рати моеш да го земеш. Ама пак за големи суми не одобруваат ако осигурениот зима само 10к плата. Така да си прилично ограничен од некоја стандард сума на стандард рати. Во принцип ти велат каков компјутер може да ти дадат и на колку рати. Колку за контраст ако сакаш од 11к компјутер, на 6 рати моеш само. Така некако беше тогаш. Мене ме дркаа цел месец а сакав промет од 48к да им направам.
АМЦ се тешки апаши, не би купил ни штраф од нив.
Продаваат користена фалична роба како демек нова.
Ова го кажувам од лично искуство, си реков ај да видам, можеби се смениле - али не.
Одсекогаш важеше ова за АМЦ, а и сега важи и како што гледам ќе важи и понатаму.

Kajgana Shop

На врв Bottom