Колку им верувате на луѓето околу вас?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Иако,сум сеуште дете,сум поминал многу срања и бедови во животов(не класичните тинејџерски во стил,све е против мене,моите не ме сакаат,и такви работи),можам да кажам,и тврдам дека имам 5 души кои што сум сигурен дека можам се да кажам пред нив,и им верувам исто колку и на домашните.

освен тие 5 души,на никој не верувам.Со сите сум од корист-исто како и они со мене.ништо не ме изненадува,што и да направат/кажат.Имам голем круг на другари/другарки лажни,а многу мал на вистински.

но,добро е што ги имам и тие 5 души,во денешно време:)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Нормално на родители ,роднини верувам ,од пријатели верувам на 1-2-ца со кој сум она ептен близок а на останатите другари,познаници им верувам но со голема доза на резерва.. Не верувам(ич) само во медиуми(телевизија) и не верувам во медицинава што ни ја пласираат странскиве доктори у стил нема лек за ова ,она итн.. Такви срања избегавам и да слушам..

Член од
5 февруари 2012
Мислења
54
Поени од реакции
14
Полесно ми е да верувам..отколку зад се да ги барам скриените намери..и заборавам да бидам претпазлива и мислам дека сите луѓе имаат добри намери, па после си ја удирам главата. Ама убаво е што има луѓе во кои имам доверба, секако може и тие да згрешат, ама знам дека не ми мислат лошо :)..и убаво е кога можеш да разговараш без притоа да си викаш: абе треба ли да го кажам ова или не?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.806
Поени од реакции
1.557
уште малку па скоро ич се повеќе луѓето ме разочаруваат.

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Колку им верувате на луѓето околу вас?
Уф во никого немам доверба.
Не знам, можеби и досегашното иксуство ме научи да немам во никого доверба.
Освен тронка доверба имам во моите и сестра ми, но никогаш не знаеш од кого можеш да бидеш изневерен.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Верувам во себе, и во своето семејство!
Луѓето околу мене - зависно од мојата проценка!
Лесно е нешто да се каже, да се излаже.....
Душата на човекот се гледа преку делата кои ги прави, не преку неговите зборови! Тоа е мојот критериум на доверба!

Исто така сметам дека некои работи, треба да останат само за себе!

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Секој ден се помалку им верувам на луѓето околу мене, и се спремам за најлошото што ќе произлезе од нив.

The countess

Аристократка
Член од
2 јуни 2012
Мислења
145
Поени од реакции
82
Зависи на кого.
Во семејство имам најголема доверба.
Следи симпатија и најблиските пријатели.
Имам доверба и во други, но не толкава.
Сепак сум си претпазлива. :cautious:

Член од
10 јуни 2012
Мислења
82
Поени од реакции
57
До пред некое време имав поголема верба во луѓето, но одтогаш целосно го сменив моето мислење. Засега само му верувам на родителите, на родните, и на блиските пријатели, за кои блиски можам да кажам дека на една рака се бројат, иако имам големи пријателства, иако се сметам и ме сметат за друштвен човек, моите мислења и тајни, секогаш им ги кажувам на блиските пријатели па од кога се знам со нив, досега ништо нема излезено, едноставно се излегува во позитивна смисла и сум среќен што и тие ме сметат за близок пријател. Порано мразев луѓето да ме оговараат, но сега тоа не ми смета поради фактот доколку некој ме оговара нема да ми смета, по што мене нема да ме боли глава од него, туку него одмене што баш замене нашол да зборува.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Верувам онолку колку што морам. Да верувам повеќе би бил наивен, да верувам помалку би бил некаков параноик. Вака или онака сите сме себични, сите криеме помалку или повеќе важни нешта за себе од различни причини пред различни луѓе. Таму каде што верувам дека има простор за искреност, искрен сум.

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Им верувам на оние кои ми се семејство( таму ги ставам моите најдобри другари за кои би направил се ) на друг тешко.

B

Black Guard

Гостин
Им верувам на оние кои ми се семејство( таму ги ставам моите најдобри другари за кои би направил се ) на друг тешко.
Од каде толку сигурен дека се најдобрите??

Колку се тие најдобри,колку можат да бидат...има лимит?

KilerBee

Русалка
Член од
13 април 2011
Мислења
57
Поени од реакции
85
Се додека не можеш да си веруваш на себеси, не можеш ни на друг. А ако има таков што 100% има верба во себе и се познава во секое светло, и во незамисливо зло и незамисливо добро, тогаш него не може никој жив да го заебе - нема ни да има потреба да се плаши од туѓите шлајфки :D

Шала на страна, некогаш сама на себе не можам да се потпрам и се разочарувам од своите постапки, не па од туѓите. Луѓето се послични одошто мислат. Не знаеш кој стадиум од твоето постоење ќе го извлече од тебе најлошото и ќе почнеш да газиш се пред себе. На најблиските верувајте им по договор: Батка, за ова можеш да сметаш на мене, али за ова не ме барај... Чиста сметка, долга љубов. На крај краева,ни тебе никој не ти верува :D

Kajgana Shop

На врв Bottom