Колку знаете за извидничката организација во Македонија?

Dali sakate da se zaclenite vo nekoj od izvidnickite odredi niz Makedonija?

• Вкупно гласачи
    18
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Кажете нешто околу извидниците кај нас, баш ме интересира што прават, кај шетаат, целите нивни...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Би се зачленил во индијанскиот одред ама нема таков кај нас :icon_lol:.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.924
веќе сме возрасни така да доцна ни е да се зачленам,а најидеално да се зачлени е предпубертетлии:;):)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Кажете нешто околу извидниците кај нас, баш ме интересира што прават, кај шетаат, целите нивни...
- прва недела го посетуваат Лешочкиот манастир и се враќаат
- втора недела ја посетуваат црквата на Попова Шапка и се враќаат
- трета недела одат во посета на манастирот Матејче и не се враќаат

Член од
1 април 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Извидници сме луѓе кои припагаме на најразлицни старосни групи, а сите неповрзува љубовта кон природата. проф. Ангел Гушев ... видете за извидниците карактеристично е тоа што најмногу се држиме, учиме интересни работи за природата на пр. како на лесен и едноставен начин да дојдеме до една точка во природата , за извидниците само ке ви кажам дека во светот постоја повеке од 30 милиони извидници оваа организација потекнува од Baden Powell од далечната 1899. Тогаш тој бил британски генерал испириран од воените вежби создал движење наречено скаутизам. Од тогаш па се до ден денес бројот на извидници секојдневно расте и запамтенте Извидничката организација е најголемта младинска организација. Ве поздравува со извиднички поздрав ЗДРАВО

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Незнам каде треба да се зачленам .
Anyway, обожавам природа ...што подалеку од технологија и секојдневни обврски :D .

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
каде може да се зачленам или нешо така ?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Да де одат со гпс,храна,три торбици облека,17 воспитувачи на 1 извидник и ајде на извдување во природа како што кажа член погоре се осеќаат хардкор...ептен егејско е.

Член од
1 април 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
znaci vaka vo nasava drzava postojat poveke izvidnicki odredi sao vo skopje ima poveke eve gi po gradovi i kolku odredi ima : Skopje (5), Veles (1), Kumanovo (1), Sv. Nikole (1), Valandovo(1), Kriva Palanka(1) Prilep(1) Kicevo(1).... zavisno od koj grad vi teba mozete da mi pisete poraka od koj grad doagata i da vi kazam podetalni informacii :) SCOUT and PROUD

Kajgana Shop

На врв Bottom