Колку вистина има во астрологијата/хороскопот?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не, do tell...

:)

Инаку, за оние кои веруваат во хороскопот, тоа во кој знак ти се наоѓа Сонцето, во суштина малку значи во однос на целокупната натална карта. Некој може да биде Шкорпија, но повеќето планети да му бидат во друг знак, со што ефективно би имал повеќе карактеристики на тој знак. Или би можел да има некој карактеристичен аспект кој би му го обележил целиот живот...

;)
Си се разбирал од Сонца и месечини, ај изгатај ми :) (озбилно)

O

< O >

Гостин
Не, do tell...

Инаку, за оние кои веруваат во хороскопот, тоа во кој знак ти се наоѓа Сонцето, во суштина малку значи во однос на целокупната натална карта. Некој може да биде Шкорпија, но повеќето планети да му бидат во друг знак, со што ефективно би имал повеќе карактеристики на тој знак. Или би можел да има некој карактеристичен аспект кој би му го обележил целиот живот...

;)
Изработуваш натални? Имам пробано но не е тоа тоа од професионалец хаха мене као демек еден ми рече Марс ти е во шестта куќа, тоа значи лошо здравје а јас имам силен имунитет и ретки проблеми со здравјето и кога му кажав но рече ОК Марс функционира со инвалидитет после 30 година хахаха тогаш малце се вознемирив сега ми е смешно

The symbol for Libra is the Scales. In Roman mythology, Libra is considered to depict the scales held by Astraea identified as Virgo

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Си се разбирал од Сонца и месечини, ај изгатај ми :) (озбилно)
Не се разбирам, имав еден колега на факултет, пред многу години, кој активно се занимаваше со ова, па сакал не сакал, поднаучив нешто. Но одамна беше тоа, имам заборавено. Сега не би знаел ни натална карта да направам, а немам ни ефемериди...

Мене ми беше интересно, затоа што хороскопот е одлична ментална гимнастика. Го учиш значењето на планетите, значењето на куќите, значењето на аспектите, и од тоа се обидуваш да составиш приказна...

И подобро веднаш да прекинам, бидејќи ако ме види Савле, ќе ме заебава една година...

:pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
H

HITCH

Гостин
И тоа предмет или моден додаток на Девицата хаха ако си го читал митот како добила соѕвездие
--- надополнето: 7 август 2012 во 23:38 ---

Има кога си во прва декада имаш карактеристики од знакот пред твојот како што имам читано во тој случај имаш нешто Девично хаха Lil Wayne, Melody Thornton & Jayson Derulo и уште некој се мислам слични на тебе
Ова со црнциве ти е јака компарација... :icon_mrgr:

O

< O >

Гостин
Хмм, ова воопшто не ми се допаѓа.

It’s preferred but not necessary to have an
exact birth time.

Точното време на раѓање е клучен податок за изработка на наталната карта.
Во смисла дека од девет до десет навечер е еден ист знак, знаеш како следат и колку се заджуваат одприлика ваљда, или ако можеби не сакаш подзнак да пресметаш туку само општо нешто
--- надополнето: 7 август 2012 во 23:57 ---
Ова со црнциве ти е јака компарација... :icon_mrgr:
Особено се успешни поради најдобриот микс можеби

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Во смисла дека од девет до десет навечер е еден ист знак, знаеш како следат и колку се заджуваат одприлика ваљда, или ако можеби не сакаш подзнак да пресметаш туку само општо нешто
Интересно, сега го испробав тој сајтот за изработка на наталната карта, и добиениот резултат малку се разликува од наталната карта која ми ја има направено експерт...

O

< O >

Гостин
Интересно, сега го испробав тој сајтот за изработка на наталната карта, и добиениот резултат малку се разликува од наталната карта која ми ја има направено експерт...

Се надевам на подобар начин иако не ги вреднувам нешто особено работиве, чисто од забава, сакам да се тешам дека јас сум режисерот во мојот живот или дека ништо не е преодредено иако можеби е who cares anyway

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Јас не сум во хороскоп!
Ни дадоа во осмо пристапници за одредени хороскопски знаци, ама јас решив да не членувам во ниеден! :D

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
И што значи ова сега? :confused:

carte.png

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Се надевам на подобар начин иако не ги вреднувам нешто особено работиве, чисто од забава, сакам да се тешам дека јас сум режисерот во мојот живот или дека ништо не е преодредено иако можеби е who cares anyway
Која и верзија да ја земеш за природата на постоењето, секогаш испаѓа дека се е предодредено. Ако ја земеш религиската интерпретација, Бог имал план, а ти си само марионета во тој план, а како марионета, немаш слободна воља.

Ако ја земеш научната интерпретација, се наваму од бинг бенгот е серија на физички, каузално поврзани настани, а твојот мозок како физички предмет го следи тој низ на каузалности, па ти повторно немаш слободна воља.

Крцкај си, никој за ништо не е виновен...

--- надополнето: 8 август 2012 во 00:21 ---
Имаш конјукција на Венера и Нептуун. Тоа укажува на имање многу фантазија во кревет, но и склоност кон сексуални перверзии и несталност во емотивните врски...

Исто така, имаш скоро егзактна опозиција на Нептун и Марс, што укажува дека твојата енергија и мотиви во животот, често се расплинуваат на непотребни фантазии...

За остатокот, ќе ти испратам трансакциона сметка, наплаќам само 1000 денари од анализа...

:D

Kajgana Shop

На врв Bottom