Мелено месо надвор од дома јадам само у проверени кафани или по препорака.
И секогаш би избрал колбаси или суџук меѓу двеве понудени опции.
Ќепаби, дефинитивно !
Само да не се Бугарски !
Си пробал?
Човече... таа чубрицата (зачинот што бугарите го додаваат у месо),
животот ми го скрати за 10 год.
Ко детерѓент да јадеш нек си ебе.
По едно време си купуев месо (60% свинско,40% телешко),
ми го мелеа на лице место,
правев коцки од по пола кило и у кеса и у замрзивач.
:wink:
Ама доаѓаат наши деца,
ја правам скара...
и еден од нив ми вика:
-Џабе Зеко...
пак не е ко што треба.Пак ми мириса на чубрица.
-Аман бе му викам... сем ако и свињите не ги ранат со чубрица, не ми е јасно како е можно.
Ќебапи ама сараевски...
Мислиш Бањалучки?