Ја поубаво и поперфектно испржени компири не сам видеја. Права уметност.Види гу боја. Ѕвезда.
А и потег сс салфетку одоздола да упие мрсн.Праф домаќин.
Браво Дани!!!
ps. Шуштеќа направила мандалу : D
Криво ми е што не направив убава слика (оваа додека пржев ја праќав во чет пред недела дена, па ја ресторирав од избришани), а периодов слабо јадам пржен компир за да сликнам нова.
Дури не ни планирав да бидам дел од гласањево, само се пофалив со моето ремек дело во другата тема, пошто друго речиси ништо не готвам
Кога сме кај компирот, можда 15тина години не дозволувам друг да ми пржи (само јас на други може).
Компиров е кривопаланечки, погодна е земјата таму за компири. Од скопскиов се разликува многу и во боја и во вкус.
Го поштуем вака во plain форма. Само посолен и на страна може мајонез со кари.
За крај рецептот да го кажам
- Приближно еднакво исецкани
- Прво убаво да се загрее зејтинот па да се стават на пржење
- Најчесто во камена тава ги пржам пошто не лепи воопшто (лесно е за превртување и промешување)
- И малку подолго да се остават на пржење, да добијат убава боја и да станат крцкави