- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.968
Во зарезите имам ставено лук.Кај морски риби нема потреба да потреба да правиш надрези по телото на рибата.Надрези по телото на рибата се прават на речни риби,кој се со повеќе и поситни коски,за полесно чистење.
Јас кога спремам риба,не ја полнам никогаш со лимон,затоа што некој лимони имаат горчлива кора и можат да ја ебат рибата.Јас ја полнам со кромид.
Напрај маринада.На две ципури,одприлика сок од два лимона,зејтин,сол-две чајни лажички,лук 3 забчика,и пимент.Се тоа изблендирај добро.Направи надрези на рибата по должина на рбетот од двете страни и нека одлежи 3-4 минути у таа маринада.Печи ја на максимум температира,али стави ја да се пече на дебела кришка леб,не дирекно на тавчето,за да поминува воздух ппд нејзе,да се запече и долната страна,да не биде ко варена.
Автоматски споено мислење:
можеш да си направиш и garlic-herbal butter,и со тоа да ја премачкаш,послем печење ))))
За печење, ја печам оваа со фолија 30 мин и после тргам фолија за уште 40 мин ама на 200 степени, не на максимум.
Колку време би требал да ја печам на максимум?