- Член од
- 20 јануари 2021
- Мислења
- 401
- Поени од реакции
- 4.411
Енчилада се јаде со вилушка,а буритото со раце,и е затвпрено од сите страни.Тоа е раззликата.
Буритото најчесто се полни со чили кон карне или или де поло,а енчиладата со ракчиња,туна...итн)))))
И буритото може да го печеш
У принцип има и у тортиљите,енчилада треба да е со корн тортиља бурито со пченична.Али ние тоа што го знаеме како мексичка храна,уствари е tex-mex,што е различно од authentic mexicanPoima nemav, sekogas mislev deka ima razlika i u testoto nesto lol
Ic ne sum po testenini kako pomlad imase period koga se ubiv pica jadenje i od togas veke i leb jadam ednas mesecno so se vika.
И јас мислам дека енчиладата е различна, се полни тортиљата и се става на печење. Фајитас се повеќе отворени, знам кога работев во САД служевме sizzling fajitas, многу ми е криво што никогаш не ги пробав.У принцип има и у тортиљите,енчилада треба да е со корн тортиља бурито со пченична.Али ние тоа што го знаеме како мексичка храна,уствари е tex-mex,што е различно од authentic mexican
Оргинална фахита е сајзлинг фахита ))))И јас мислам дека енчиладата е различна, се полни тортиљата и се става на печење. Фајитас се повеќе отворени, знам кога работев во САД служевме sizzling fajitas, многу ми е криво што никогаш не ги пробав.
Кажувај нова тема))))))Прегледај го приврзокот 285956
,,, klasika tortilji so gvakamole sos,,,
Ти бе Мексиканец да не си? Сумњив си ми, одамнаПрегледај го приврзокот 285956
,,, klasika tortilji so gvakamole sos,,,
Панчо ВилаТи бе Мексиканец да не си? Сумњив си ми, одамна
Ти бе Мексиканец да не си? Сумњив си ми, одамна
,,,si go vrakjam Teksas nazad,,,))))Панчо Вила