Катче за инспирација - мудри/поучни/мотивирачки текстови

Член од
3 јануари 2023
Мислења
7.055
Поени од реакции
4.551
Кога две личности се во кавга, нивните срца се оддалечуваат едно од друго и затоа викаат еден на друг, за нивниот крик да се чуе и во далечината.
Кога двете личности ќе се заљубат, не викаат еден на друг, туку говорат тивко и нежно, зошто нивните срца се блиску и оддалеченоста меѓу нив е мала.
А кога ќе се заљубат уште повеќе? Не говорат, само шепотат.
На крајот, не треба ни да шепотат, со поглед си кажуваат сé.
 

Лаик

Романтичар
Член од
4 август 2018
Мислења
1.383
Поени од реакции
3.077
,,Велики човек, то је за жену величина која замара, дубина која плаши, , педантност која одбија, принцип који гађа у главу. За жену више вреде две радости, него једна срећа, а више вреди срећа него слава. Најлепше жене пођу обично за људе без лепоте, а често чак воле и ружне љубавнике.
.
.
Салонска дама броји човеку класе, године службе, паре и зубе; интелектуалка му броји мисли и дела; церебрална жена не броји му ни подвиге ни тријумфе. Церебралне жене су обично порочне и то на хладно. То је мушкобања која нема ни женске нежности, ни мушке доброте, и сасвим је неспособна за љубав. Виша интелигенција жене је увек злодејна за човека од срца. Таква жена је наоружана до зуба. Ако је човек духовно мањи од ње, она сече; ако је човек силнији, она се мачује. Никад се код жене са већом интелигенцијом нису успеле да развију више особине срца. Лепе жене су мање склоне пороку него ружне. Лепотица се задовољава дивљењем и обожавањем своје околине, а ружна тражи уточиште у првом љубавнику који је буде сматрао да није ружна. Зато су ружне жене већма заузете напором да се допадну, него лепе, којима то успева и без напора. Први човек који такву ружну жену нађе да је лепа, и који јој то покаже постаје њен неодољив господар.
.
.
Да би се допале људима, ружне жене постају музичарке, списатељице, сликарке, филантропи, а сада чак и парламентарци. Жена воли већма лепоту него врлину; али жена воли само своју лепоту. Туђа лепота јој изазива злу крв, као туђ новац и туђ накит. Људи су, напротив, у том погледу виши од жена, јер су у стању да се диве и човеку лепшем и умнијем и богатијем од себе.’’ (Јован Дучић)
 
Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.095
Поени од реакции
3.464
Angel is the name of their office, not of their nature. If you seek the name of their nature, it is spirit, if you seek the name of their office, it is angel. From what they are spirit, from what they do angel. -St. Augustine
 

Kajgana Shop

На врв Bottom