Катанец си отиде, според вас кој од домашните стручњаци треба да го наследи?

Кој да го замени Катанец на селекторската функција?

  • Ѓоко Хаџиевски

    Гласови: 29 15,3%
  • Бобан Бабунски

    Гласови: 9 4,8%
  • Драган Канатларовски

    Гласови: 11 5,8%
  • Никола Илиевски - Џиџи

    Гласови: 15 7,9%
  • Бошко Ѓуровски

    Гласови: 6 3,2%
  • Чедо Јаневски

    Гласови: 57 30,2%
  • Ѓоре Јовановски

    Гласови: 15 7,9%
  • Потребен е странски селектор

    Гласови: 47 24,9%

  • Вкупно гласачи
    189
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Mozi ama ne mora da znaci

Немој бе...Катанец не е крив? А да те прашам дали знаеш дека уште прошлото лето Катанец требаше да замине и да биде селектор на Албанија, ама федерацијата на Албанија му стае на дознаење дека ќе треба да седи во Албанија, и дека ќе треба да следи барем една утакмица неделно од домашното првенство? Зошто остана Катанец кај нас, од што не сака многу а? Му беше поарно, нормално ќе си го дрви курот у Словенија, си зема којзнае колку пари, и ќе си дојде еднаш во 2 месеци за утакмица, и големи јаја! Не е тоа така бе, вика играчи кои немаат заиграно 3-4 месеци, а златни играчи кои се во топ форма не ги ебава ни 2%. Не иде тоа така, Капело е будала што следи по 2-3 утакмици неделно во Англија, или пак Антиќ е будала што иде во Англија, во Турска и уште незнам каде да следи утакмица? Не се ваљда глупи тие, така се води репрезентација. Добро кажа Најдовски ми се чини, работата ја сфаќаше како хоби, а не како некоја обврска и задача што треба да ја изврши. А за тоа дека треба да се направи чистка во составот се сложувам, како и да им се стае на дознаење на некои играчи дека ѕвезди во репрезентација нема, дека сите се исти.

mozi i da e taka bratce!!!
AMA...
so katanec za prv pat imavme prepoznatliv stil na igra i pozitivni rezultati vo cillus (ne smetajki gi poslednite 5-6 utakmici koga nekoj/i pocnaa da go bojkotiraat)
lani se duri ne dojde inicijativniot odbor za "spas" na mak fudbalot nie bevme 2 - ri.
vo takva atmosfera gubime od izrael, a so hrvatska recisi celo 2 poluvreme igrame so igrac manje i primame gol vo 90 minuta!!!
SAMO RUSIJA NE NADIGRA VO MINATIOT CIKLUS REALNO!!! a vo revansot mitreski na 1:0 promasi penal...
i lani imase nekoi luge koi go bojkotiraa ama coeko izdrza oti znaese deka ima poarna ekipa od slovenija. sea si zaminuva oti ne mozese da go izdrzi pritisokot koj celo vreme bese nad nego!!!
katanec bese najdobriot selektor koj do sega sme go imalee! TO E FAKT!
edinstveno mu zameruvam so bese malku inaetcija i so nejcese pojce da eksperminetira so sostavot!
trebase da mu daj sansa na nekoi drugi igraci, posebno vo sreden red!!!
pozdrav! :tapp:
 
Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции
4
Od Utrinski

Кој и зошто ги менуваше селекторите?

Андон Дончевски, Ѓоко Хаџиевски, Драган Канатларовски, Нилола Илиевски-Џиџи и Слободан Сантраќ
Смени поради слабите резултати, притисоци, закани, недоразбирања со фудбалерите и ФФМ
Миодраг Мицковиќ
Во екот на квалификациите за настап на Светско првенство, пред значајните средби со Норвешка и Исланд, кога нашата фудбалска репрезентација се' уште има теоретски шанси да го освои второто место во групата и да игра бараж за настап на ЕП, селекторот Среќко Катанец поднесе (не)очекувана оставка и неговиот договор со ФФМ беше раскинат со обострана спогодба. Беше јасно дека мора да дојде до еден ваков епилог по разнишаните односи во репрезентацијата меѓу фудбалерите и селекторот во таа нарушена атмосфера се вклучија и некои надворешни фактори, па дури и луѓе вработени во ФФМ, кои се однесуваа како и тие да имаат право да му командуваат на Катанец.


Но, да го оставиме Среќко Катанец на страна, тој е веќе минато во најлош момент за нашата репрезентација, да се вратиме на претходните селектори кои исто така неславно си заминаа, некои и без да го завршат својот мандат од многу, за нас веќе познати причини кога се работи за македонскиот фудбал.

Како што е познато, можеби некој веќе и заборавил, прв селектор на репрезентацијата на Македонија беше легендата на македонскиот фудбал, Андон Дончевски. Беше на чело на нашата најдобра селекција на 17 натпревари, со пет победи, пет нерешени игри и седум порази. Стартуваше со победа против Словенија во Крањ со 4:1, си замина по поразот од Шпанија со 3:0.

Андон Дончевски сигурно ја имаше на располагање најдобрата репрезентација на Македонија досега, предводена од Дарко Панчев, Илија Најдоски, Тони Мицевски, Митко Стојковски, Бобан Бабунски, Драган Канатларовски, Бошко Ѓуровски, Зоран Јовановски, Љупчо Марковски, Вујадин Станојковиќ, Зоран Бошковски-Чоко...

Остана тајна зошто си замина Андон Дончевски. Не поднесе оставка, иако му заврши мандатот, немаше ниту зошто, едноставно, молчејќи си замина за Австралија, речиси инкогнито откако го продаде својот имот во Скопје и се отсели кај својата ќерка превземајќи го тренирањето на Македонија Престон од Мелбурн. Што е уште поинтересно, на никого не кажуваше за своето заминување, новинарите почувствувајќи дека нешто подготвува, ја открија и обелоденија неговата намера откако дознаа дека веќе има резервирано авионски билет за Мелбурн. Сите жалеа за овој негов потег.

Неговиот заменик беше Ѓоко Хаџиевски кој најдолго се задржа на оваа функција, иако не го одработи вториот мандат две плус две години со оглед дека имаше успеси и беше на прагот да го освои второто место во групата во квалификациите за СП. На чело на репрезентацијата беше на 28 меча со 10 победи, шест нерешени и 12 порази.

Интересна е приказната како и зошто беше сменет Ѓоко Хаџиевски, без никакво образложение, дури и без писмено известување. Едноставно, тој беше партиски сменет бидејќи се сметаше за човек близок на поранешниот претседател на ФФМ, Љубисав Иванов. На речиси првиот состанок на Управниот одбор откако за нов претседател беше избран Ламбе Арнаудов, беше донесена одлука Хаџиевски да биде сменет, на неговото место беше назначен Драган Канатларовски.

„Нема да верувате, за мојата смена дознав од новинарите, никој од ФФМ не ме повика да каже дека сум сменет, да знам барем зошто. И до ден денес немам никаков документ за тоа, дури повеќе од четири месеци чекав да ми се исплатат последните плати од три месеци“, ни рече во телефонскиот разговор Хаџиевски кој сега со успех го води Баку од Азербејџан.

Кога ја водеше Хаџиевски репрезентацијата, тој успеа со своите резултати да ја доведе од 96 до 58 место на ранг-листата на ФИФА. Но, кога е во прашање, партија, тука не помагаат резултатите.

Драган Канатларовски, неговиот заменик е единствен селектор на Македонија со два мандата. И на двата не се прослави.

Во неговиот прв мандат, кога на 18 натпревари, колку што седеше на клупата на репрезентацијата, имаше три победи, 4 нерешени и 11 порази. За неговото селекторување се крена голем прав околу мечот со репрезентацијата на Република Ирска во Скопје 1:1. Наводно, многу се пишуваше дека овој меч, кој бил решавачки за нашиот противник, е договорен. Но, тоа никогаш не беше докажано. Сепак, поради слабите резултати цехот го плати Канатларовски кој беше сменет. Поради оваа смена пред да му заврши договорот Канатларовски го тужеше ФФМ и бараше обесштетување од 50.000 марки преку својот адвокат, Кирил Чејковски.

Пред да пишуваме за следните селектори Ѓоре Јовановски и Никола Илиевски, да го спомнеме и вториот мандат на Канатларовски кој исто така не траеше долго, 15 натпревари, пет победи, четири ремија и пет порази. Зошто Канатларовски по Никола Илиевски беше повторно избран за селектор, иако не се прослави и во првиот свој мандат, нашите извори говорат дека е тоа направено за да се санира тој долг кон Канатларовски од 50.000 марки бидејќи тој го доби судскиот процес по својата тужба. Дали нешто му е исплатено, дали бил постигнат договор, сето тоа да се рефундира со неговото повторно назначување за селектор, никој во ФФМ не сакаше да каже. Да потсетиме, во вториот свој мандат Канатларовски ги „постигна“ срамните резултати, пораз од Андора 0:1 и 0:0 во реваншот со истата репрезентација во Скопје. Сам си поднесе оставка на оваа престижна функција.

Да се вратиме сега на Ѓоре Јовановски, кој е единствен селектор кој нема забележано реми во својот мандат, 12 средби, пет победи, седум порази. Поради свои принципи, тој мошне брзо дојде во судир со некои репрезентативци, особено со Тони Мицевски и Ѓорѓи Христов по пријателскиот меч со Катар во предградието на Париз, кога се играше на едно несоодветно игралиште за меѓународни натпревари, без химна, со еден збор како на некоја ливада. По мечот, откако играчите како што вели Тони Мицевски, цели два часа чекале на парискиот аеродром да се сместат во еден хотел од многу ниска категорија, тој и Христов заминале да купат кисела вода за да се освежат и останале подолго во фоајето на хотелот пиејќи кафе што не му се допаднало на селекторот Јовановски и тој на враќање за Македонија во авионот донел одлука двајцата да ги суспендира. Тоа подоцна предизвика многу препукување со него во дневниот печат, дел од репрезентативците се солидаризираа со Мицевски и Христов, почнаа зачестени откази на неговите повици за репрезентативниот дрес и Ѓоре Јовановски поднесе оставка по мечот со Финска (0:3) на турнирот во Катар. Оставката му беше прифатена со спогодбен раскин на договорот.

Што да се рече за Никола Илиевски-Џиџи, кој беше следниот избор на ФФМ на селекторската функција. Интересен човек, мора да се признае дека успеа дај а консолидира разнишаната најдобра селекција. Направи добар избор на фудбалери тој е добар стручњак, но имаше преголеми амбиции и апетити што не им се допаѓаше на членовите на УО на ФФМ. Се мешаше во се', сакаше да знае кои гости ќе патуваат со репрезентацијата, бараше премногу привилегии за себе, веднаш дојде во судир со тогашниот генерален секретар, Лазе Митревски, кој не му потпиша некои преголеми сметки направени во хотелот „Водно“. Најмногу се „прослави“ со скандалозната изјава пред новинарите пред патот за Саутемптон каде Македонија играше нерешено со Англија 2:2 кога за тогашниот претседател Ламбе Арнаудов јасно и гласно кажа: „Тој може да води некоја земјоделска задруга, но не и Фудбалската федерација“. Имаше и многу невкусни коментари и за тогашниот директор на репрезентацијата, Илија Најдоски, за кого тврдеше дека таа функција е преголем залак за него.

Сето тоа не му беше простено од страна на челниците без оглед на тој успех против Англија со кој тој многу се гордееше, и јасно по поразот од Турција од 3:2 кога му заврши мандатот договорот со него не беше продолжен. Тој на 15 средби забележа само три победи, три нерешени и шест порази.

Веќе напишавме дека по него повторно дојде Канатларовски, но не долго препуштајќи му го своето место на легендата на југословенскиот фудбал и прв стрелец во Првата лига, Слободан Сантрач. За жал, и тој не се прослави со своите резултати. Згора на тоа, не им беше по мерак на некои новинари и луѓето од опозицијата на ФФМ, беше дочекан на нож, сите тогаш бараа да биде ангажиран Бошко Ѓуровски, но Хари Хаџиристески се реши за Сантрач, кој не се снајде најдобро во Македонија. Репрезентацијата играше декадентен фудбал, резултатите изостанаа и тој официјално, наводно од семејни причини, го раскина договорот и си замина. Меѓутоа, не е тајна, дека имал чести сериозни телефонски закани од некои поединци кои барале да играат одделни фудбалери кои тоа не го заслужуваат. Заканите биле мошне чести и Сантрач му кажа збогум на македонскиот фудбал. Беше селектор неполни пет месеци, на четири одиграни средби со една победа и три порази.

По неговото заминување ФФМ се најде во цајтнот, беше ангажиран в.д. селектор Бобан Бабунски кој ја водеше репрезентацијата на оној квалификациски меч со Холандија во Амстердам 0:0 и на уште две средби, а потоа на кормилото дојде Среќко Катанец. Како заврши неговата одисеја, веќе многу се пишуваше, не сакаме да се повторуваме. И тој како одделни тренери беше жртва на каприцот на одделни фудбалери и некои луѓе од опозицијата.

Впрочем, за селекторите во овие години што ја водеа нашата најдобра селекција можеше да се каже: Не грешевме што ги избиравме, грешевме што ги менувавме.
 

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Изјава на Иванковиќ за нашата селекција.Им се пушта полека,ништо чудно ако ни биде нов селектор за кратко време.
Македонија има квалитет за бум!!!
*"Добро ги знам Пандев и Седлоски, но и другите. Нарушената атмосфера не е голем проблем, а имате и квалитет за поголеми дострели. Потребно е само работа, работа, работа....", коментира Иванковиќ
Во деновите кога Македонија нема селектор се случува инвазија од имиња кои се споменуваат како можни наследници на Среќко Катанец. Меѓу првите, меѓу најсериозните и меѓу најдобрите понуди е името на Бранко Иванковиќ. Човекот кого во својата земја го нарекуваат "професор", тренерот кој зад себе има успеси на клупско и на репрезентативно ниво е подготвен за предизвикот наречен Македонија. Веќе ви најавивме дека ФФМ ќе има разговори со него, а и самиот тренер потврди дека има луѓе со кои разговара за функцијата селектор.
"За мене претставува голема чест и привилегија што сум меѓу кандидатите за позицијата селектор на вашата земја. Македонија е богата фудбалска нација. Луѓето добро знаат што е тоа фудбал и очекувано е секогаш да бидат гладни за резултати и успеси. Имате квалитет, имате фудбалери. Потребна е работа и само работа, а јас сум подготвен за тоа...", се зборовите на Иванковиќ, човекот кој мина три години на клупата на Иран со кој настапи на СП 2006 и ги има најдобрите резулати со оваа земја. Тој многу добро знае што се случува во Македонија, какви се нашите квалитети и капацитети.
"Добро ги знам Пандев и Седлоски. Пандев е екстра играч, а неговиот брат Сашко со 18 години го пуштив да игра за Динамо. За Седлоски не треба да се трошат зборови затоа што тој и тука, во Динамо, беше капитен и е вистински лидер на националниот тим. Го познавам и другите и речиси сите играат во странски екипи. Има квалитет и мислам дека Македонија може и заслужува многу повеќе. Може да се направи 'бум' како што тоа сега го прави БиХ со Чиро Блажевиќ. Тоа што читам е дека во националниот тим атмосферата не е на потребното ниво, но станува збор за ситен проблем кој брзо се отстранува. Потребно е единство, а мислам дека сето тоа може да се направи само со професионален однос кон проблемите", нагласува Иванковиќ, човекот за кого може да се каже дека е најдобриот ученик на славниот Блажевиќ.
Но нас н$ интересира Македонија, н$ интересира визијата на Иванковиќ и неговиот став околу пласманот во групата доколку тој ја добие довербата на луѓето од ФФМ.
"Ништо не е загубено. Има надеж, има начин како да се стигне со второто место во групата. За мене најважно е тоа што има фудбалери со кои може да се вклопи вистинската тактика со која би се дошло до победи над Норвешка и Исланд во јуни во Скопје. Во групата Холандија е главен фаворит, а сите други имаат свои скриени надежи. Меѓу нив и Македонија. Три бода и еден меч помалку зад Шкотска. Тоа е достижно...", потенцира Иванковиќ.
Стратегот од Вараждин кој има шампионска титула со Динамо постојано има контакти за ангажман на повеќе страни. Се споменуваше дека би можел да му биде асистент на Фергусон во Манчестер Јунајтед, да биде шеф на Шалке... Но с$ уште е слободен тренер и постои шанса да седне на клупата на Македонија. Сепак, дали ќе се случи тоа, ќе покаже времето. Ако одлучиме новиот селектор да биде странец тогаш мора сериозно да се обрне внимание на Иванковиќ. По Србин и Словенец сега можеби на ред е и тренер од Хрватска.
И. Д. Ивановски

Фактите за Иванковиќ
Роден:
28.02.1954 (Чаковец)
Тренерска кариера: Вартекс (1991-1995), Помошник на Хрватска (1995-1999), Хановер (1999- 2000), Иран (2003-2006), Динамо (2006-2008)
Успеси: Бронза на СП 1998, пласман на СП 1996. Титула со Динамо 2008 година. Пласман во групите од Купот на УЕФА.
Рекорди: Најмногу победи како селектор на Иран. Серија од 28 победи во низ со Динамо.
Фудбалската кариера ја мина само во Вартекс за кој одигра 280 натпревари.

Има три дуели против нас
"Македонија!? Секогаш добра, секогаш непредвидлива. Како помошник на Блажевиќ кога Хрватска беше "бронзена" едвај ве победивме во Загреб со 3:2 и оној прекрасен гол на Бобан во 90. минута. Во Скопје беше 1:1 и исто така неизвесно и драматично. Има пораз на тест меч како селектор на Иран со 1:2 од Техеран. Ве следев и во минатиот циклус. Бевте добри со Хрватска. Има простор за напредок, има шанси. Мора да се вклопат сите коцки на мозаикот. Имам искуство и знам како тоа се работи", изјавува Иванковиќ околу неговото минато со Македонија.

И во Хрватска топ тема!!!
Сите медиуми во Хрватска на своите ударни страници и термини ја потенцираа веста на "Македонски спорт" од пред два дена дека Бранко Иванковиќ е еден од најсериозните кандидати за функцијата селектор на Македонија.
"Вчерашниот ден беше посебен. Јавувања од сите страни. Медиумите во Хрватска почнаа да бараат мој став околу најавите, а еве стигнаа и повиците од Македонија. Мене ми е чест што сето ова се случува. Да се биде селектор на една држава тоа е привилегија. Како помошник на Хрватска и како селектор на Иран зад себе имам околу 150 репрезентативни натпревари. Свесен сум каков е предизвикот и нормални се ваквите реакции на медиумите", истакнува Иванковиќ.
 

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
имало господ ке речам можеби некој не се слага ама факт е дека не може да има резултати од словенија треба да сте тука да ги следите случуванјата да видите некој нов талент
катанец к*р го болеше си земаше 10 000 е го имаше тимот кој го создаде џиџи и малку ја среди дисциплината во тимот имаше некој успех но за мене исто како да немаше
општо земено ффм е во хаос треба да се сменат многу нешта таму од корен треба да се смени целата организација структурно и идеолошки и усте не знам како

иначе кога јас би бирал би го одбрал
Илија Најдовски
 
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.701
Поени од реакции
9.375
Еве не знаев за дечково, но има надеж во него. Кај новиот селектор би сакал да добие шанса.
Се работи за Менсур Куртиси. Има 22 години, сами проценете колку го бива. Роден е во Куманово, а родителите му се Албанци. Има Македонско, Албанско и Австриско државјанство. Само да не го изгубиме како и другите таленти.

 
Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.540
Поени од реакции
4.068
Или Чедо или Иванковиќ, другите кој повеќе кој помалку седеле на селекторското место и не напраиле ништо.
 
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
JIJI za seketor

edinstven koj vo momenti i treba na ovaa selekcija e nikola ilieski-jiji.
vo ovoj moment i treba rekonstrukcija na reprezentacijata, a edinstven koj ima znaenje i madina za to e jiji!!!! :helou:
 
Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
Абе се е убаво си отиде Катанец а дали некој ќе го смени овај преседателов на ФФМ има ли такви што ќе го сменат ова гомно од преседател копиле покварено само лажира тој треба да си оди и потесното раководство апел до македонските фудбалери да го бојкотуваат овај педер Харалампие да си оди копиле оди си не те сака цела нација доста е од тебе.
 
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
pffff..............

Абе се е убаво си отиде Катанец а дали некој ќе го смени овај преседателов на ФФМ има ли такви што ќе го сменат ова гомно од преседател копиле покварено само лажира тој треба да си оди и потесното раководство апел до македонските фудбалери да го бојкотуваат овај педер Харалампие да си оди копиле оди си не те сака цела нација доста е од тебе.
se slusas so zboruvas?
so ti smeta hari i tebe i na site ko tebe?
znajs deka ko dojde toj na vlast vo ffm od 95 mesto stasavme i do 40 i nekoe...
kako haos zatece na start, a sea do kade sme.
to so nekoj drug laziral, vo slucajov pobeda ne znaci deka hari e kriv.
ako e taka togas cela liga treba AUT da odi, a najmnogu vardar!!!
ne mesajte babi i zabi.
lugeto gi boli oti skpopjanec ne e na celo na ffm...e pa nema ni da bidi!!!
darko panev go sakate ili emil bozinovski...e pa setete se kakvi uvredi kazuvaa za ovaa reprezentacija vo drugi mediumi samo za da go izbrkaat hari. e pa ako ne znaevte to ne e ljubov prema reprezentacijata tuku BOLNA zelba za vlast!!!:drk:
koga fifa i uefa dala pari za makedonija prethodno, a???
eve rekoa pak deka ke dadat...hari e cenet tamu, samo ovde ne e...
e pa duri ima takvi "platenici" koi pravat opstrukcii NIKOOOOOSS nema da imame fudbal!!!
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.532
Поени од реакции
59.065
Абе се е убаво си отиде Катанец а дали некој ќе го смени овај преседателов на ФФМ има ли такви што ќе го сменат ова гомно од преседател копиле покварено само лажира тој треба да си оди и потесното раководство апел до македонските фудбалери да го бојкотуваат овај педер Харалампие да си оди копиле оди си не те сака цела нација доста е од тебе.
se slusas so zboruvas?
so ti smeta hari i tebe i na site ko tebe?
znajs deka ko dojde toj na vlast vo ffm od 95 mesto stasavme i do 40 i nekoe...
kako haos zatece na start, a sea do kade sme.
to so nekoj drug laziral, vo slucajov pobeda ne znaci deka hari e kriv.
ako e taka togas cela liga treba AUT da odi, a najmnogu vardar!!!
ne mesajte babi i zabi.
lugeto gi boli oti skpopjanec ne e na celo na ffm...e pa nema ni da bidi!!!
darko panev go sakate ili emil bozinovski...e pa setete se kakvi uvredi kazuvaa za ovaa reprezentacija vo drugi mediumi samo za da go izbrkaat hari. e pa ako ne znaevte to ne e ljubov prema reprezentacijata tuku BOLNA zelba za vlast!!!:drk:
koga fifa i uefa dala pari za makedonija prethodno, a???
eve rekoa pak deka ke dadat...hari e cenet tamu, samo ovde ne e...
e pa duri ima takvi "platenici" koi pravat opstrukcii NIKOOOOOSS nema da imame fudbal!!!

Другарче тој знае што зборува ама ти дефинитивно си го изгубил компасот:

Прво, ни смета што е мафијаш и што нема допирни точки со фудбалот, освен што се бавеше со кладилници и заработуваше од тоа. Други сојузи ги водат истакнати фудбалски имиња, само нашиот го води Хари WTF? Хаџиристески.

Настрана тоа,

Македонија се искачи на рејтинг листата благодарение на промената на системот на пресметување од страна на ФИФА, после што имаше огромни промени. Хари нема блага врска со тоа.

Хари затекнал хаос а каде сме сега... Каде сме де? :pos2: Во кој сегмент од фудбалот во Македонија ти гледаш напредок по доаѓањето на Хари?

Еве ја не сум скопјанец и не сакам да биде Хари претседател на фудбалски сојуз туку сакам фудбалот да го водат истакнати фудбалски имиња, без разлика од кој град се.

ФИФА и УЕФА секогаш давале пари и пак ќе даваат. Даваа и Ѕинго кога беше. Тие си имаат програми за развој и популаризација на фудбалската игра и тоа не зависи од Хари, Петко и Станко.

И не може да си ценет во средина во која никој не слушнал за тебе.

Елементарни познавања немаш од темава а пишуваш како се да ти е јасно. Кај сме биле сега... бог да чува и пеце милошевски да... :tapp:
 
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
da da i ja taka velev

Другарче тој знае што зборува ама ти дефинитивно си го изгубил компасот:

Прво, ни смета што е мафијаш и што нема допирни точки со фудбалот, освен што се бавеше со кладилници и заработуваше од тоа. Други сојузи ги водат истакнати фудбалски имиња, само нашиот го води Хари WTF? Хаџиристески.

Настрана тоа,

Македонија се искачи на рејтинг листата благодарение на промената на системот на пресметување од страна на ФИФА, после што имаше огромни промени. Хари нема блага врска со тоа.

Хари затекнал хаос а каде сме сега... Каде сме де? :pos2: Во кој сегмент од фудбалот во Македонија ти гледаш напредок по доаѓањето на Хари?

Еве ја не сум скопјанец и не сакам да биде Хари претседател на фудбалски сојуз туку сакам фудбалот да го водат истакнати фудбалски имиња, без разлика од кој град се.

ФИФА и УЕФА секогаш давале пари и пак ќе даваат. Даваа и Ѕинго кога беше. Тие си имаат програми за развој и популаризација на фудбалската игра и тоа не зависи од Хари, Петко и Станко.

И не може да си ценет во средина во која никој не слушнал за тебе.

Елементарни познавања немаш од темава а пишуваш како се да ти е јасно. Кај сме биле сега... бог да чува и пеце милошевски да... :tapp:
drugarce jas si imam kompas i to ubav...za tebe ne znam
prvo...ne e bitno dali e nekoja fudbalska legenda ili ne e, tuku da ja saka ovaa reprezentacija i da ja vodi onaka kako treba!!! jas takva legenda ne gledam!!! ti ocigledno samo pratis to so go pisuva vo eden nas vesnik koj go ureduvaat nekoi platenici... a koj se svrti protiv katanec otkako toj go poddrza hari za vreme na krizata vo ffm koga "grupata gragani" sakase da ja prevzeme vlasta...NASILNO :nenene:
a sega za promenata na sistemot za rangirane...se smetaat poslednite 5 godini od natprevarite koi gi igra sekoja reprezentacija.
znaci golemiot probiv na reprezentacijata bese vo 5 tata godina od vladeenjeto na hari. to znaci deka se brisat site losi rezultati od igrite pred toa koga na vlast bese lambe i pred to singo. recisi site se slozuvaat deka so katanec dobivme prepoznatliv stil na igra i stabilna igra... so se sluci vo poslednite meseci ne znam.
da se razbereme jas ne sum od prilep ama imam posiroki gledistsa na situacijata.
a to dali imam ili nemam poznavana za fudbalot ic da ne te boli k....!!! gledaj si ti za tebe i sledi poveke! :vozbud:
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.532
Поени од реакции
59.065
drugarce jas si imam kompas i to ubav...za tebe ne znam
prvo...ne e bitno dali e nekoja fudbalska legenda ili ne e, tuku da ja saka ovaa reprezentacija i da ja vodi onaka kako treba!!! jas takva legenda ne gledam!!! ti ocigledno samo pratis to so go pisuva vo eden nas vesnik koj go ureduvaat nekoi platenici... a koj se svrti protiv katanec otkako toj go poddrza hari za vreme na krizata vo ffm koga "grupata gragani" sakase da ja prevzeme vlasta...NASILNO :nenene:
a sega za promenata na sistemot za rangirane...se smetaat poslednite 5 godini od natprevarite koi gi igra sekoja reprezentacija.
znaci golemiot probiv na reprezentacijata bese vo 5 tata godina od vladeenjeto na hari. to znaci deka se brisat site losi rezultati od igrite pred toa koga na vlast bese lambe i pred to singo. recisi site se slozuvaat deka so katanec dobivme prepoznatliv stil na igra i stabilna igra... so se sluci vo poslednite meseci ne znam.
da se razbereme jas ne sum od prilep ama imam posiroki gledistsa na situacijata.
a to dali imam ili nemam poznavana za fudbalot ic da ne te boli k....!!! gledaj si ti za tebe i sledi poveke! :vozbud:
Хебига кога дојде време почетници со 7 мислења да ни кажуваат што било очигледно...

Ја кога пишував за тие ајваните во Спорт ти не знаеше Кајгана што е. Не само за сајтов туку веројатно и за јајцата.

И не реков дека немаш познавања од фудбалот туку од темава. Не знаеш зошто сме рипнале на рејтинг листата и зошто добиваме пари од УЕФА, а бистриш ум и му ги препишуваш заслугите на Хари. Не се во прашање само 5-те последни години туку и системот на пресметување се смени, инаку ќе рипневме едвај 10-тина места.

За фудбалот колку разбираш се согласувам, твоја работа си е.

Јас знам за тоа како сакаа да ја преземат власта а ти ако мислиш дека Хари од „љубов“ се држи за фотељата, барај си го компасот.

Репрезентацијата ни има 3 бода од можни 12 под водство на Катанец. И јас му давав поддршка кога дојде ама се виде од него. Кој треба да му ја преземе одговорноста, човекот ги доби сите услови што ги бараше. Нема резултати, има отказ, како и секаде во фудбалот.

Научи зошто уефа и фифа даваат пари после пишувај. Распрашај се каде завршија парите од првата покрупна донација за реновирање на стадиони, па после пишувај за Хари и неговата љубов кон фудбалот. За шиткањето карти на луѓето од ФФМ на мечот со Шкотска. За кршењето на статутот со вработување луѓе со фалсификувани дипломи на место секретар (патем, во истиот бизнис со кладилници беа). За поклонување службени возила за купување гласови на собранието...

Со оглед дека имаш „пошироки сваќања за фудбалот“ од нас, нема да ти биде тешко да побараш информации, нели?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom