Картица за попусти?

Член од
19 март 2013
Мислења
2
Поени од реакции
1
Луѓе,
дали некој има некакво инфо за ова - http://danaucime.mk/edukarta.aspx ? Слушнав денес на радио дека се работи за некакви студентски попусти али незнам ништо повеќе. Дали некој остварил контакт??

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Луѓе,
дали некој има некакво инфо за ова - http://danaucime.mk/edukarta.aspx ? Слушнав денес на радио дека се работи за некакви студентски попусти али незнам ништо повеќе. Дали некој остварил контакт??
Затоа што станува збор за „попусти за образовни дејности“, ја префрлив темата во подфорумот за Образование.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Хм, лани извадив студентска ( ISIC ) зелена картичка демек со неа сум имал привилегии како студент , попусти и слично. Отидов на автобуска , бидејќи студирам во друг град и од таму ми велат " Не дечко немаме попусти за меѓуграскиот превоз". Добро, одам на железничка таму беше дозволена зелената картичка имаа попуст од 30 денара на билет ( значи за железница има , за автобус нема боже мили ). Идам по бутици , викам "извинете попуст дали добивам со зеленава студентска картичка?" и од повеќе бутици кај што имам идено ми велат " не дечко кај нас сеуште не е имплементирано тоа". 200 денара ја платив , али не ми е за парите , во Македонија како студент ретко каде имаш привилегии и попусти. Ова се бабини деветини не наседнувајте на ова сега засега.

Член од
24 март 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Почитувани читатели на форумот Кајгана,
Добивме информација за овој пост и со дозвола на админстраторот решивме да одговориме на темата која не засега нас.
Фирмите (локалите) кои се наведени како соработници на Еду карта МОРААТ да го остварат дадениот попуст бидејки имаат потпишано договор со нас за истото, во спротивно тоа би било прекршување на законот. Во кратки црти фирмите мораат да го овозможат наведениот попуст а секаде каде што би ви била скратена таа можност потребно е да не контактирате преку маил или телефон

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Хм, лани извадив студентска ( ISIC ) зелена картичка демек со неа сум имал привилегии како студент , попусти и слично. Отидов на автобуска , бидејќи студирам во друг град и од таму ми велат " Не дечко немаме попусти за меѓуграскиот превоз". Добро, одам на железничка таму беше дозволена зелената картичка имаа попуст од 30 денара на билет ( значи за железница има , за автобус нема боже мили ). Идам по бутици , викам "извинете попуст дали добивам со зеленава студентска картичка?" и од повеќе бутици кај што имам идено ми велат " не дечко кај нас сеуште не е имплементирано тоа". 200 денара ја платив , али не ми е за парите , во Македонија како студент ретко каде имаш привилегии и попусти. Ова се бабини деветини не наседнувајте на ова сега засега.
ISIC-от е многу корисна во странство. Да се надеваме дека ЕДУ картата ќе биде подобра од ISIC.

Член од
19 март 2013
Мислења
2
Поени од реакции
1
Дечки ова чудово почнало да се продава!
Има некој инфо освен онлине дали може да се земе некаде директно??

Член од
6 април 2013
Мислења
2
Поени од реакции
2
Поздрав до сите читатели на форумот,
Ми спомнаа дека некоја конверзација се водела за Еду Картичките на Да Научиме, па би сакала да ви кажам неколку податоци за да нема некакви недоразбирања во однос на употребата на картичката :)
Потпишавме договор со сите наведени фирми на нашиот портал кои овозможуваат попуст, со кој се гарантира дека истите би го обезбедиле истиот независно дали е 70 или 10 проценти. Со некои имаме склучено договор на 12 месеци со некои на помалку така што секој корисник на ЕДУ картичката може да биде сигурен дека во секоја наша фирма соработник нема да наиде на негативен одговор доколку ја покаже истата. Картичката е со солидна цена за да може да си ја дозволи секој од вас, и да ужива во над 80 попусти кои ги обезбедивме.
Би сакала да ве прашам и побарам мислење /сугестија каде би сакале вие како потрошувач да има попуст?
На нашиот портал во делот Еду Карта се наведени сите попусти и фирми :)
Убав викенд на сите,
Поздрав Сања

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Поздрав до сите читатели на форумот,
Ми спомнаа дека некоја конверзација се водела за Еду Картичките на Да Научиме, па би сакала да ви кажам неколку податоци за да нема некакви недоразбирања во однос на употребата на картичката :)
Потпишавме договор со сите наведени фирми на нашиот портал кои овозможуваат попуст, со кој се гарантира дека истите би го обезбедиле истиот независно дали е 70 или 10 проценти. Со некои имаме склучено договор на 12 месеци со некои на помалку така што секој корисник на ЕДУ картичката може да биде сигурен дека во секоја наша фирма соработник нема да наиде на негативен одговор доколку ја покаже истата. Картичката е со солидна цена за да може да си ја дозволи секој од вас, и да ужива во над 80 попусти кои ги обезбедивме.
Би сакала да ве прашам и побарам мислење /сугестија каде би сакале вие како потрошувач да има попуст?
На нашиот портал во делот Еду Карта се наведени сите попусти и фирми :)
Убав викенд на сите,
Поздрав Сања
Како и на фејсбук страната на Студент ФМ што предложив така и тука, мислам дека добро би било да се има попуст во Спортски центар Борис Трајковски :)

Член од
6 април 2013
Мислења
2
Поени од реакции
2
Вложуваме секаков напор за Спорстки центар Борис Трајковски се надеваме дека би бил дел од Еду Картичка за некое време,
Ајде да ве поканиме сите на супер забава , промоција и дружење,
На 15 април (понеделник) со почеток во 20 часот во Ресторан Every Day лоциран на кејот на реката Вардар, Еду Картичката ќе биде промовирана. На промоцијата ќе присуствува Борис Поклеповиќ еден од основачите на Академис студентска картичка од Хрватска со која Еду Картичка е во соработка, за взаемно користење на попусти во двете земји.
На промоцијата ќе бидат доделени златни картички за најдобрите студенти од сите приватни и државни факултети како и благодарници за помагателите на овој младински проект.
Фирмите соработнички (над 80) ќе доделат добитни ваучери за најсреќните.
Бидете дел од истиот настан проследен до добра музика и специјалната промоција на пиjалоци што за Вас ја обезбеди Every Day !
Влезот е бесплатен, доволно е да понесете насмевка и добро расположение!
Ве чекаме да се запознаеме!

Член од
22 јуни 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0

zdravo
Od kade ja izvadi ISIC karticata kolku cini i koj dokumenti mi se potrebni?
Ubav den

Kajgana Shop

На врв Bottom