Како реагирате на лаги?

Сталин

Висарионович
Член од
24 декември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
11
Зависи каква е лагата и кој човек ми ја кажува. Ги има такви што цело време си подлажнуваат и ги знам какви се и си ќутам кога ми објаснуваат, а всушност ме лажат. Е сега доколку е некоја голема лага која би ме изигрувала мене или се крие некоја озбилна работа од мене тогаш нема да ќутам туку ќе кажам дека знам дека ме лаже одредената личност, понатаму не знам што ќе се случи, зависи од каква е ситуацијата и лагата и што носи лагата со неа.
 

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
На лаги посебно кога траат долго и кога се во некој континуум , скоро во секоја ситуација раегирам прво импулсивно -што значи може и во пм да отерам некој кога ќе ме излаже и си поставувам долгорочна недоверба кон таа особа (доколку не се поправа долго време). Мразам лаги кои што можат да ми наштетат , за таквите немам милост, а некои ситни, секојдневни , заштитни лаги воопшто не ги перцепирам како лаги т.е. не им посветувам внимание..
 

UNKNOWN_ARTIST

Blue is the colour!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
892
Поени од реакции
555
Епа види. Кога гледам дека некој ме лаже во очи, си молчам и си го слушам, па после и јас почнувам да го лажам(мора да му вратам) хаха.
А инаку најмногу ме нервира кога ме лажат и гледам што повеќе да ѓи одбегнувам тие личности кои нон стоп користат лаги и фалби........
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Zavisi kako sum raspolozena, nekogas gi ostavam da me lazat i da veruvat deka me izlagale, ama nekad gi zakopuvam u zemja i ne im teknuva veke da izlazat. Ali ima razlika od zlonamerno lazenje i lazenje za da se privlece vnimanie, da se bide interesen, da se sozdade nekoja slika.
 
Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
lagi!!!!!!mrazam poubavo kazi mi se sto mislis pa i da e loso...samo da znam kade sto kako....sakam iskreni luge da bidat okolu mene zs samo tie mozat da ti dokazat deka vistivski te sakaat onie stvarno koj znaat da ti kazat se vo lice
 

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Оставам да видам до каде ќе тера со лажгата и мирно си продолжувам да слушам.Го оставам да верува дека ме смафтал а потоа прима еден подруг третман од моја страна.Едноставно не ги сакам во моја близина и ги избегнувам максимално...
 
Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Интересно ми е и цело време и поставувам прашања со кои може да се издаде и гледам како глупаво се снаога
 

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.615
отрпнав чоече...
 

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
невидено! ако е големо нешто инстант се скарувам на личноста а ако е нештоо по мало ќе се лутам некое време па ќе се смирам (а враќам)
 
М

Мрак

Гостин
Интересна темава.
Најчесто "соработувам" со личноста што лаже. Значи ја наведувам да мисли дека и верувам и си се забавувам :icon_lol::icon_lol: А, ако ептен тресе некој тешки глупости и е очигледно дека лаже тогаш викам: Иди баба ти лажи ја, не мене :pipi:
Исто и јас.Обично не им кажувам дека знам дека лажат и дозволувам да мислат дека верувам во тоа што ми го кажале,а ако ептен претеруваар,гледам се заебаваат им кажува нешто како:Не лажи бе,бегај ајде!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom