Како реагирате на лаги?

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Vo posledno vreme mnogu si razmisluvam na ovaa tema pa bi sakala da vidam kako vie reagirate koga ve lazat?Eve ke objasnam vaka na primer sedite so nekoj prijatel,komsija,poznanik ili rodnina ne e ni vazno i sega si pravite muabet no naednas svakate deka osobata ve laze kako se osekate vo toj moment pa i potoa?Dali kazuvate deka znaete deka ste izlazani?Mene konkretno mi se desava da imam edna prijatelka koja non stop si laze a ne mi e jasno kako ne svaka deka ne i veruvam t.e deka ne sum tolku glupa i neznam kako ne i e sram da me laze.Dali vie gi prekutuvate tie raboti za da ne navredite nekogo vo oci direkno ili ne?A ako prekutuvate i terate ponataka dali se osekate glupo sto prekutuvate?
 

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
Интересна темава.
Најчесто "соработувам" со личноста што лаже. Значи ја наведувам да мисли дека и верувам и си се забавувам :icon_lol::icon_lol: А, ако ептен тресе некој тешки глупости и е очигледно дека лаже тогаш викам: Иди баба ти лажи ја, не мене :pipi:
 
Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Епа сеа зависит за шо ме лажит...Ако комшивкава ме лажит дек испила пола чаша кафе, а не цела немат шо да се бунам, јаката разлика за мојов живот.
Е сеа ак ме лажит за нешо малку посериозно ќе речам онака ко на заебанција нешо демек „убо ај сеа кажи шо се деси стварно“, аку не сфатит та то не е мој проблем, туку нејзин.
А ако е нешто многу многу сериозно, немат ни шо да се прајт за то муабет.Ќе и укажам некако дека сум сфатила на најзакопувачки можен начин и не сакам лице да и видам после.Можда....ама можда би дала втора шанса, аку ми е нешо посебно драга личноста и после то нормално ќе сум порезервирана од претходно.
 
Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Ништо посебно.. климам со главата и чекам да ја заврши претставата. Ама, ако претера и мисли дека верувам на све шо кажала, пресечувам одма..
 

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Кога чувствувам некој дека ме лаже,го оставам да продолжи да видам до каде ќе оди.
Не се чувствувам глупо,туку во секој нареден разговор очекувам пак да ме излаже :pos2:
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А зашто јас навистина не препознавам кога некој ме лаже? Никад не сум препознала. Мислам ок, сум имала одредено чувство за персоната, ама јас секогаш тргам од претпоставката дека луѓето се искрени, ама не е така. А ако дознаам дека ме лажел некој од кога поминало време, во прв момент многу се нервирам, а после тоа едноставно се дистанцирам од особата и сум многу поладнокрвна и гледам нашите заеднички односи да бидат вакумирани и да се држам понастрана.
 

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Како што кажа еден член погоре, ако го осетам дека ме мота го наведувам уште повеќе да навлезе и ќе го фатам во тесно каде што имам доказ дека лаже и ефектот е доста засрамувачки:kesa:.
 
Член од
11 декември 2007
Мислења
116
Поени од реакции
2
Да слушаш како некој лаже и да не е свесен дека не му веруваш ни збор е една од поинтересните занимации кога нема шо да се праи. Барем е поинтересно отколку вицови да ти кажува :). После кога ке ми досади ќе се обидам да најдам дупки во приказната да му се изнасмејам
 

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.278
Поени од реакции
17.958
Па има разлика од лага до лага.Ако ме излаже некоја блиска особа на која стварно сум и верувал,ќе ја преиспитам дали и е ова прва лага.Ако не и е тешко дека би и простил,а ако и е прва мислам дека би и простел.А ако е некоја личност што не ми значи којзнае колку убаво ќе и речам збогум-со здравје се гледаме во некој нареден живот.
 

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Не реагирам никогаш бурно,иако сум била сведок на многу ситуации и би требало да правам како што другите прават.
Пречутувам секогаш...знам во себе дека лажат и во тој момент се прашувам единствено како можат влице да ме гледаат и да ме лажат без малку да помислат дека сами со себе се лажат.
Често се лутам,ама не го кажувам тоа.Ако сами се свесни шо направиле .Ваљда ќе сфатат дека се лутам за то шо ме излажале или незнам можеби подобро им е да се прават на три и пол и да се лутат шо ќе ме видат таква?
Не се лутам на секои лаги. Знам другарки подалечни што лажат,ама не им се лутам зошто со тоа не ме повредиле на некаков начин. Ама од блиски другарки лажење неможам да поднесам, се чувстувам како или да не им сум доволно блиска или сакаат да ме направат будала.
И тоа лажење го чувам за себе, го сфаќам ама ќе замижам.. го собирам во мене зошто несакам да се карам..но има моменти кога ќе ми пукни филмот и тогаш све влице кажувам.
Таква личност сум јбг, во мене секогаш се нервирам(а и сега) зошто преферирам да избегнувам караници ама кога се мора се мора..
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.354
Поени од реакции
25.033
Нема да реагирам којзнае колку бунтовнички, туку ќе си ја зачувам лагата со која ме излажале и ќе си премолчам. Па после фино лепо ќе си ја искористам против нив:wink:
 

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Во последно време на лаги не реагирам. Знам дека тој човек ме лаже и го оставам да мисли на тоа. И после тоа само набљудувам. Веќе не се замарам со тоа ако ме лаже некој па да избувнувам. Тој нека ме лаже јас ќе си преќутам втора шанса исто и после нека си бара друг човек да лаже.
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Го оставам да си троши зборови за џабе, а тоа дека му верувам или не, ќе му го откријам постепено, а во меѓувреме само кимам со главата и се согласувам со тоа.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom