Како живеат сега Бугарите во Европска унија?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
За неразбрали като АВС:
В Б'лгарија се с'браха много празници тези дни - Великден, 1-ви мај и Гергьовден /все официални празници и почивни дни/. Владата ги обедини и се с'бра една ваканција от 10 дни.
По неофициални данни около 100 000 б'лгари тези дни отидоха на почивка в Г'рција. В'зможно е цифрата да е по-голјама. Поне 11 мои пријатели бјаха в јужната с'седка тези дни.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Да почиваат во Грција хм? :) како сите 5 милиони не отидовте да почивате во Грција,заедно со Маџирите.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Edno e sosema jasno. Evropjanite mozebi nas Makedoncite ne ne` sakaat, no bugarite i romancite gi smetaat za podolna rasa od niv i mnogu gi omalovazuvaat.

Eurostat kaza deka 1.5 milioni bugari se iselile od BG vo poslednive 4 godini i deka 35% od bugarite vo narednite 5 godini ke izbegaat vo EU, poradi mizernite uslovi za zivot i niskiot standard vo Bugarija.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
ште ми покажеш ли данните?

Член од
7 април 2008
Мислења
328
Поени од реакции
7
Edno e sosema jasno. Evropjanite mozebi nas Makedoncite ne ne` sakaat, no bugarite i romancite gi smetaat za podolna rasa od niv i mnogu gi omalovazuvaat.

Eurostat kaza deka 1.5 milioni bugari se iselile od BG vo poslednive 4 godini i deka 35% od bugarite vo narednite 5 godini ke izbegaat vo EU, poradi mizernite uslovi za zivot i niskiot standard vo Bugarija.
Условијата ако са мизерни, тија 100 000 какво правјат в Г'рција. Там со вошки не се оди да почиваш цела недела. А Банско, Боровец, Панпорово, Сл'нчев брјаг, Златни пјас'ци да не са социални домове?
Абе кога лисицата не е могла да стигне сладкото грозде е кажала дека е кисело. Втора рака сме за ЕУ, ама не сме гето. Албанците ке ве изпреварат, барабар со бункерите дека ги има тамо. Ај не говорете на инат. Стегнете се, не се затварјајте и влезте во НАТО и ЕУ. Аз го сакам ова. Искрено. Не сакам пријателите ми от МК да са последната држава во Европа со визи, ограничуванја и како северна кореја. Ајде се добро на сите.:smir:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Условијата ако са мизерни, тија 100 000 какво правјат в Г'рција. Там со вошки не се оди да почиваш цела недела. А Банско, Боровец, Панпорово, Сл'нчев брјаг, Златни пјас'ци да не са социални домове?
Абе кога лисицата не е могла да стигне сладкото грозде е кажала дека е кисело. Втора рака сме за ЕУ, ама не сме гето. Албанците ке ве изпреварат, барабар со бункерите дека ги има тамо. Ај не говорете на инат. Стегнете се, не се затварјајте и влезте во НАТО и ЕУ. Аз го сакам ова. Искрено. Не сакам пријателите ми от МК да са последната држава во Европа со визи, ограничуванја и како северна кореја. Ајде се добро на сите.:smir:
Spored Eurostat, Bugarija e najsiromasnata zemja vo Evropa. Ako reper ti e kolku bugari prodavaat lokumades ili giro i vrsat najdolni raboti vo Grcija, nizok intelekt imas. Vo Grcija koga i da pojdam, cistacite, argatite, prodavacite na lokumades po plazite i voopsto vrsitelite na najprljavite raboti vo Grcija se samo bugari ili nekoi od ukraina.
Makedonija i vo geto, pak e pobogata od Bugarija :cug: :cug:

Ti vo BG si ili pak gastrbajcis nekade po zapadon? :pos2:

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Не говори наизуст, а покажи данните които поисках да покажеш!

Член од
7 април 2008
Мислења
328
Поени од реакции
7
....Ti vo BG si ili pak gastrbajcis nekade po zapadon...

Програмер сум в'в Б'лгарија. И одам дека искам. Платата ми дозволува. А за жал и Албамија ке ве изпревари. Много македонци го разбраха и сега правјат опашки в обштината на Благоевград и от 9 дерета вода носјат да докажат дека имат б'лгарско потекло. Жалам ако некој сум навредил, ама каквото повикало, такова отговорило.
Гледај сега шо прават вашите служби:pos2:

Член од
7 април 2008
Мислења
328
Поени од реакции
7
Makedonija i vo geto, pak e pobogata od Bugarija

Со што? Со инат? Со струја? Со што бе батка? Ајде дојди ми во благоевград да си сбориме на ракија и да ме убеди.:smir:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434

Со што? Со инат? Со струја? Со што бе батка? Ајде дојди ми во благоевград да си сбориме на ракија и да ме убеди.:smir:
Со семенски материјал за оплеменување на монголски сурати.

Член од
7 април 2008
Мислења
328
Поени од реакции
7
Со семенски материјал за оплеменување на монголски сурати.
Не сакам да се навредуваме, ама за мајтап ке кажа дека после 20-30 години вас ке ве осеменуват албанциве. За жал. Маанете си кондомите и се плодете, оти .... Мајтаб бе , не се лути:smir:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не сакам да се навредуваме, ама за мајтап ке кажа дека после 20-30 години вас ке ве осеменуват албанциве. За жал. Маанете си кондомите и се плодете, оти .... Мајтаб бе , не се лути:smir:
Убаво ти напиша човекот...со семенски материјал...ќе ви треба и тоа многу.
Погледни што ви се случува, живите ви се распрснуваат низ светот додека кај вас имигрираат само мртовци од Романија:pos::pos:
Развивате туризам со мртовци....:pos:парцела со поглед на...:pos:

BC

Член од
24 декември 2007
Мислења
94
Поени од реакции
2
Spored Eurostat, Bugarija e najsiromasnata zemja vo Evropa.
Б'лгарија е нај-бедна в ЕУ, но не и в Европа.

Пак ли според статистиките на Евростат или според агенција ЕЖК (Една Жена Каза) :icon_lol:

Ето статистиките на Евростат през 2007 GDP per inhabitant

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/pls/portal/docs/PAGE/PGP_PRD_CAT_PREREL/PGE_CAT_PREREL_YEAR_2007/PGE_CAT_PREREL_YEAR_2007_MONTH_12/2-17122007-EN-AP.PDF

Bulgaria - 37 out of 100 EU average

Macedonia - 28 out of 100 EU average

BC

Член од
24 декември 2007
Мислења
94
Поени од реакции
2
За неразбрали като АВС:
По неофициални данни около 100 000 б'лгари тези дни отидоха на почивка в Г'рција. В'зможно е цифрата да е по-голјама. Поне 11 мои пријатели бјаха в јужната с'седка тези дни.
Потв'рждавам, аз лично имам поне петима познати и семејствата им, които заминаха за Г'рција за празниците. През това време рум'нците окупираха Северна Б'лгарија и Черноморието.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom