Како до визи и легална работа во странство без да си го продадеш достоинството?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Сума сумарум, кажи му на Трпе дека лесен начин до виза (барем работна како што бара он) НЕМА!...

Одгатнавме една мистерија, дај друго дете.
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
abe moze ima ... moze ke se najde nekoj ke dade nekoj sovet ...jas che si ischakam

Ti ke go ischakash li .... ? E ova me potseti na eden odmor u BUgarija mnogu smesno al nema veze ... dajte be luge nekoj nov recept za Trpe
 
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Јас немам потреба да чекам...јас си ги засукав ракавите уште кога имав 13 години и моите не сакаа да ми купат телевизор за у соба...

Му кажавме на Трпе миљон начини, Трпе упорно вика не, бе не, не чини...епа нека чека.
 

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Ќе шверцаш облека од Солун, ќе носиш крадени телефони од Србија за да ги шиткаш тука поскапо, ќе правиш и понекад работи кои не се за кажување на јавно место(како форумов), ќе почнеш да дилаш работи што си ги засадил, ќе почнеш дури и со книги на плоштад(ма да сеа тоа веќе изумре), таман додека да собереш доволно за да земеш семенски материјали и да се пробиваш кај неукиот земјоделец кој го гледаш насекаде околу тебе(и да продаваш од подрумот, пошто дуќан и фискална уште немаш)...Е кога тоа ќе ти успее, од утро до вечер да си излезен, да го згрееш газот и да бркаш луѓе примопредаја и тн. ќе го имаш својот дуќан...По првиот, ќе отвориш и втор, по вториот, и трет, кај четвртиот веќе осеќаш дека вработените те поткрадуваат и внесуваш систем на контрола...Почнуваат нагли приливи на пари(тоа што претходно те краделе), во тек си со сите ситуации, што оваа година иде, што не, каде е извозот, репорти и предвидувања за идната година, ќе отвориш цел ланец на дуќани и бизнисот ќе ти иде(Фала Боже) добро....

Е тек тогаш ќе можеш да си го ладиш по форуми...
Го "ладиш" активно на кајгана веќе 2 години... Плус факултет, плус жена, плус дете и на крај да не биде малку, и работа во друга фирма од чиста досада (се ова е од твоите досегашни коментари на кајгана, не те знам лично).... машала за човек од 23 години.... интернетот прави секој да биде "виртуелно свој" :helou:

Off-topic, но неможев а да не коментирам :vozbud:
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Drugar huh abe interna sala bese toa sea se prisetiv

chakash na bugarski znaci da cekash a na skopski sleng da go ischakash znachi nesto sosem drugo , no toa nas ni bese mnogu smesno togas sto od alkohol sto od dobra trava al nema veze

izvinete sto sum malce von kontekst

PS jas ke ischakam po bugarski za uste nekoja dobra ideja za shengen viza za Trpe toa mislev


Јас немам потреба да чекам...јас си ги засукав ракавите уште кога имав 13 години и моите не сакаа да ми купат телевизор за у соба...

Му кажавме на Трпе миљон начини, Трпе упорно вика не, бе не, не чини...епа нека чека.
 

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Го "ладиш" активно на кајгана веќе 2 години... Плус факултет, плус жена, плус дете и на крај да не биде малку, и работа во друга фирма од чиста досада (се ова е од твоите досегашни коментари на кајгана, не те знам лично).... машала за човек од 23 години.... интернетот прави секој да биде "виртуелно свој" :helou:

Off-topic, но неможев а да не коментирам :vozbud:
Жена и дете немам :wink:

Ај...може ќе ни се укрстат патиштата па ќе видиш некад со свои очи...вака колку и да ти трубам на форум, нема да ти се верува :helou:
 

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.441
Поени од реакции
7.827
Утрово, додека одеф накај железника да фаќам возот за дома ми падна на памет уште една можност за Трпе наш, гооолем маш.

Значи Трпе е образовано момче кое ете... сплет на околности нема работа, и не сака да седи во МК.
Фино лепо ќе си се пријави за работа кај KBR (Kellog Brown & Root) и ќе ги излаже дека има искуство во некоја од струките за која ќе аплицира, еве да претпоставиме дека се разбира од механика, „поправал“ стари опели.
И откако ќе го примат КБР Трпета наш да поправа Хамерите расипани по Ирачките, Иранските, Афганистанските и пустините на Зимбабве (Рајмс ја спомна оваа славна земја), првин ќе му дадат една кратка обука, за да влезе у штос и потоа Трпе ќе влезе во канал и 4 месеци по 12 саати дневно нема да излегува од таму. Потоа ќе го добие првиот одмор од 1 месец, па пак нови 4 месеци таму, евентуално ако го пратат на некоја подалечна земја како Малезија, Филипини ен шит, ќе работи и цела година додека да добие право на одмор.
Бидејќи Трпе е интелегентен човек АКО биде доволно трудољубив ќе дотурка од некаков шеф и ќе зима 7000$ месечно и ќе поправа Хамери надвор од канал.
И после неколку години работа, сите пари му се веќе слеани на сметка и изнесуваат поприлично голема сума пари.
Оди во амбасадата на еве да речеме некоја најнегостопримлива земја за имигранти како Германија, Велика Британија или Ју еС оф Еј, па зошто не и Луксембург. И таму ќе каже сакам да живеам во вашата земја да бидам примерен граѓанин, да работам по 8 саати дневно и да плаќам даноци и слично, а во име на гаранција ја ставам мојата заштеда во Рандом Банка која изнесува пет па и шестцифрен број во Европски валути.
И ете го Трпе наш, на свои 30 години веќе во туѓина јабана.

Трпе немаше девојка?! По една година во некоја од завојуваните земји тој е толку полн со камен така што селските бештии од 8 општини во близина на неговото село се тепаат која да го земе бидејќи многу го сака (неговите пари) и за него би правела секакви убави работи, некои од нив Трпе ги имал видено на порниќ, но верувал дека е возможно да се случат.
 

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ne be pouporen borec Trpe da ostane doma ne sum videl znaci ...

Trpe saka nadvor ima nekoj nekoja druga shengen opcija osven razubeduvanje da ostane doma ?

Sto ako ja eve da receme mu ponudam na Trpe rabotna viza , shengen viza rabota od najmalce 1000 funti sto mislis ke poslusa Trpe tvoj sovet za toa deka ne go bivalo doma ili ke dojde da raboti vo London ?
Ти природно си глуп или земаше часови по глупоча?
Очигледно или не не читаш, или пак не разбираш што сакаме и јас и трн и римз тончи да ти кажеме.
Никој ама баш никој не го убедува трпета да остане во македонија.
Проблемот ти што го поставуваш е невозможен, ко прво викаш трпе е невработен, децата немаат што да му јадат, и на тоа уште викаш ама трпе сака само надвор од македонија да работи.
Ко прво имаш еден голем баг во твоето размислување, бидејќи ако трпе е невработен и нема децата односно нема трпе што да јаде, трпе истовремено ќе бара работа и во Македонија и во за во странство.
Бидејќи туку така без пари никдае неможе да отиде, неможе ни до гевгелија да отиде бидејќи како што кажуваш нема пари за леб а не па авионска карта за канада. И трпе ако му е животна желба да се пресели и работи во Канада мора да сфати дека таа некој желба нема некоја самовила да му ја оствари туку трпе треба упорно да бара работа и во Македонија и во странство. Шансите да најде работа во македонија се поголеми и треба да ја прифати секоја работа која ќе му се понуди прво за да има леб да јаде, а од тоа што може малку да заштеди да го тргне на страна за авионската карта. Во межувреме трпе мора да продолжи да бара подобро платена работа во Македонија и работа во странство, бидејќи тоа му е желбата. Некогаш ќе има среќа и ќе начека некој оглас од некоја канадска фирма дека и требаат работници, и оп трпе е во Канада, може не ја работи нешто што одговара на неговата професија ама работи во Канда каде што е моментално преселен, во меѓувреме трпе веќе преселен во канада си бара во канада работа која му одговара на неговата струка, по некое време сигурно ќе најде ќе ја смени работата и ете ти го трпе со остварен негов сон, да работи во канада или која и да било друга поразвиена земја и тоа работа по неговата струка.
И разбери еднаш и не се прави глуп, бидејќи бугарскиот пасош сеуште важи само ако сакаш туристички да се шеташ а не да се преселиш и да работиш во ЕУ. а кога ќе биде тоа овозможено морада разбереш дека жансите за наоѓање работа во друга ЕУ земја пак нема да бида тлесни бидејќи секогаш работниците од земјата каде што сакаш да работиш имаат предност. Истоа така разбери дека ниту не германецот со средно или високо образование не му даваат туку така работна виза во канада или зелен картон во САД.

И ако на Менхетн ти има многу смог а не си при пари, мислам дека најубаво е тебе да ти резервираме седиште на првата мисја на Марс и таму да се преселиш пошто таму нема смог

И разбери дека освен отворена понуда за работници од некоја од ЕУ земјит или друга развиена земја нема друг директен начин како да се добие работан виза во некоја од тие држави. РАЗБЕРИ НЕМА и тоа е така не поради нашата држава туку поради тоа што така идат работите во целиот свет.

Р.Ѕ. Не се радувам на зелени туку се радувам не секој што се согласува и го смета за правилно моето мислење, така да твоте SWEDEN дадено зелено не го ни рачунам бидејќи со то што го напиша заедно со зеленото тотално ја понижуваш и омаловажуваш мојата личност.
 

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.441
Поени од реакции
7.827
Админи, ставајте клучот, мислам дека после постов на Бацилус Гагус веќе е одвишен секој коментар.

Нека заигра :locked:

Ај да додадам нешто за крај. Најверојатно Трпе служел војска во АРМ. Таму има една ситуација која често се случува.
Добиваш наредба од повисок чин од твојот...
Се жалиш дека поради ова-она не можеш, не сакаш... теоретски не е возможно да се направи тоа што се бара од тебе.
И тогаш од надредениот слушаш: Војник си, СНАЈДИ СЕ!

Ова сепак не престанува да се случува откако ќе завршиш со служењето на воениот рок во АРМ. Често се случува до крајот на животот.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Админи, ставајте клучот, мислам дека после постов на Бацилус Гагус веќе е одвишен секој коментар.

Нека заигра :locked:

.

Celosno se slozuvam....:salut:
 

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Жена и дете немам :wink:

Ај...може ќе ни се укрстат патиштата па ќе видиш некад со свои очи...вака колку и да ти трубам на форум, нема да ти се верува :helou:
Пак off-topic, али мора да те демантирам со твои зборови од темата "Свадба - да или не?" :smir:

1. "Свадба ќе правам у септември...."
2. "многу сум среќен поради све ова пошто ќе бидам млад тато (22) со три години помлада мама"
 

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
ај Горчо, животниот стил на трнчо отиде темава:

Нели мислиш дека после година дена, ќе се пофалев дека сум станав официјално татко? Желбата во мене да станам „тато“ уште трае, ама искрено, нејќе да се фати :( Ок?

П.С. ќе ти го напишам мојот број во ПП, јави ми се кога сакаш, ќе се напиеме едно кафе кај мене дома, или уште подобро, во некој од моите дуќани, ок? :wink: Немора да ја уништуваме темата...

Едит: Провери си ПП :helou:
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Hmmm dobro e ova za u zimbabve i brajan i rut fala tonchi


Da prodolzime koj ima ponatamu nekoja idea za Trpe ?

Osven djibuti , Iran , cheska ?
 
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Hmmm dobro e ova za u zimbabve i brajan i rut fala tonchi


Da prodolzime koj ima ponatamu nekoja idea za Trpe ?

Osven djibuti , Iran , cheska ?
Ти дефинитивно тренираш....Канада нејќеш, Чешка нејќеш, Иран, Австралија... ПА ШО К*Р САКАШ!!! КАДЕ?!!?
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Јас немам потреба да чекам...јас си ги засукав ракавите уште кога имав 13 години и моите не сакаа да ми купат телевизор за у соба...

Му кажавме на Трпе миљон начини, Трпе упорно вика не, бе не, не чини...епа нека чека.
RYMZ....NE SI VEKE INTERESEN...GI POVTORUVAS LAZGITE :):)!!
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom