Како да го заштитиме својот дом од крадци

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
L

.Lost Angel.

Гостин
Незнаев кај да ја сместам темава па тука ја сместив ако има потреба преместете ја !

Инаку се ближи лето нормално ќе одиме на одмор но својот дом го оставаме бидејќи крадците на секој чекор демнат да начекаат празен дом и да украдат нешто.

Ја отворам оваа тема за тоа како да го заштитиме домот од крадци нели постојат аларми,како и обезбедување на пр. никоб, и прозорци кои се појаки и др. работи па еве вие како го заштитувате вашиот дом на пр. совети би биле добродојдени :)

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Што го ебам ќе ги сечам , моиве старци се дома , ипак Куманово е во налик "Мирно" место , но секако не е така , крадци демнат , јебига сиромаштија морат некако да се издржуваат ... немам појма ако одиш на одмор џабе ти аларм , сенцори и други работи .... и како ќе ги "фатиш" кога ќе си на одмор , освен ако не ти ја чуваат куќата старци ( ако ги имаш ):icon_lol:

L

.Lost Angel.

Гостин
Што го ебам ќе ги сечам , моиве старци се дома , ипак Куманово е во налик "Мирно" место , но секако не е така , крадци демнат , јебига сиромаштија морат некако да се издржуваат ... немам појма ако одиш на одмор џабе ти аларм , сенцори и други работи .... и како ќе ги "фатиш" кога ќе си на одмор , освен ако не ти ја чуваат куќата старци ( ако ги имаш ):icon_lol:
Дома ќе немам никој (n) Инаку имам напред камери во пред влезната надворешна и внатрешна но... камера не штити :confused:

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Кај нас у зграда на 4ти спрат сите се ограбени освен ние(од нашиот спрат) И еднаш некој буричкаше у бравата , ја не бев дома само брат ми и он се посрал од страв ама папагалов наш почнал да џавка(кавезот му е блиску до влезната врата) па прекинало тоа....иначе ако некој сака да те ограби не му треба ни камера , ни обезбедување , ни ништо!На коомшииве до нас влегоа 2јца во време кога жена му на комшијата испаднала на работа а децава спиеле, и мажов мисли жената е се вратила демек си заборајла нешто се им собраа! И тоа вие не обрнуваат внимание...ама кај нас ако сакат да собираат книги и енциклопедии нека повелат, во банка ни се money- те :)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
со арамии да си немаш работа,
пред некоја година во Карпош,цел стан го испразниле со камиони,
дури на арамииве и комшиите помагале за покрупните работи.
Па се сели комшијата мора да му се помогне,добар комшија беше.
И кога се вратил празен стан.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Нека влезе кај мене некој, коа ке му искочам со воздушната 320 m/s има да му го напунам гзот сачми

М

Мартин`

Гостин
Ип камера мислам се викаше, снимаат и ти праќаат слики/видео на мејл ако има движиња па дури и да ја забележат и искршат истата .. имаш докази па после гони ги кривично. Инаку знам дека е сиромаштија али крадењето е најлошата работа, и посебно во 21 век кога при влез во куќа може и да не испаднеш, не вреди за 10К денари.. секако ретко кој чува дома големи суми.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Кажи им на најдобрите комшии да ти полеваат цвеќиња на секои 10 минути. Така они ќе те штитат. Освен ако не собираат парички од под кревет што ти паднале или да не те ограбат. Јас секоја година кажувам на комшиите да полеваат цвеќиња

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Да е здрав и жив дедо ми со двоцефката ќе му распрачи газот... така да ич не му берам гајле,и дај бе не ме смеј со ова темиве се повеќе и повеќе се усовршуваш :pos:

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
.....стави бришач за чевли пред врата на кој пишува

КОМШИИТЕ ИМААТ ПОВРЕДНИ РАБОТИ

Провалува крадец во стан...пали батериска ламба и почнува да пребарува...и одеднаш слуша глас ...НЕ КРАДИ ГОСПОД ТЕ ГЛЕДА...крадецот се преплашува и се вкочанува....ТИШИНА....помислил дека му се причинило и пак почнал да претура... кога пак .......НЕ КРАДИ ГОСПОД ТЕ ГЛЕДА.....крадецот ја свртел батериската ламба и здогледал голем папагал....КАКО СЕ ВИКАШ? ....му се обратил крадецот...АНГЕЛ ...одговорил папагалот....АНГЕЛ Е ЧУДНО ИМЕ ЗА ПАПАГАЛ...рекол крадецот.....ГОСПОД Е УШТЕ ПОЧУДНО ИМЕ ЗА РОТВАЈЛЕР одговорил папагалот

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Празен дом не оставам никогаш, а поготово на 10/15/20 дена, нема шанса ............. среќа што стариве мои ми се по дома, па кога ќе отидам на одмор не се секирам многу за вакви (можни) немили работи ......... али сепак недај боже !
Сиромаштија има да, невработеност, ниски примања... ама во никој случај не е чарето да му влезеш на некого дома и се да му избуричкаш во потрага по некое илјадарче ........ било во денари било во евра !
Парите, макар и малку, треба да се заработат, лекот не е во криминалот !

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Празен дом не оставам никогаш, а поготово на 10/15/20 дена, нема шанса ............. среќа што стариве мои ми се по дома, па кога ќе отидам на одмор не се секирам многу за вакви (можни) немили работи ......... али сепак недај боже !
Сиромаштија има да, невработеност, ниски примања... ама во никој случај не е чарето да му влезеш на некого дома и се да му избуричкаш во потрага по некое илјадарче ........ било во денари било во евра !
Парите, макар и малку, треба да се заработат, лекот не е во криминалот !
И јас така, правиме комбинација дома ако моиве се на одмор јас да сум дома и обратно. Во мојата зграда и околните речиси сите станови се обиени по еднаш, но не се крадат големи и крупни работи, се бара најчесто накит и пари, никој будала-крадец ме му се влечат фиржидери и регали по скалите. ;)

Нема некоја заштита, море и аларми имале комшии, и блиндирани врати, ништо, ако ти е таква среќата ќе те обијат. И ние дома немаме нешто вредно, ама штета што ќе ти ја направат што ќе ти ја сршат бравата и ќе и растурат се по дома е доволна.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.853
Поени од реакции
23.217
Пробајте со нешто вакво, ако ништо друго барем евтино е. сега ако крадецот има слабо срце ,ама ако пак има што бара да кради.
било како било ептен боли, од прва рака ви кажувам.
Поврзете го на кваката или на било што е од метал само не на маса( уземлење), и кажете им на комшиите ако некој вриска да подизлезат малце, можи некој роднина е.
http://www.pocketmagic.net/?p=2217

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
лоши закони за справување со арамии инаку се знае како треба......не смееш да го тепаш ни гњавиш ако го фатиш во својот дома како ти кради - ќе одговараш за тоа,иако овој планирал да те уништи.........ако планираш дејствија подоберо убиј го и закопај го во визба да не знае никој

ееееееее мојата чудесна земја Македонија......

Kajgana Shop

На врв Bottom